Akinek nem segít a férje (párja) a gyerek / háztartás körüli dolgokban, és több gyerekük van, hogy oldja meg?
3-as: szerinted milyen gyakran kell kereket cserélni (meg füvet nyírni föleg emeletes házban), meg milyen gyakran kell mosni-fözni-bevásárolni-takarítani-gyerekre figyelni?
Mert a fesleben végezzük a munkákat nem azt jelenti, hogy a férj cserél évente kétszer kereket, a feleség meg naponta pár órát végzi a háztartással, gyerekkel kapcsolatos munkákat!
Én sokáig éltem abban a tudatban,hogy a férjem nem segít. Hála a gyakorikérdéseknek,ahol olyan szuper apák lettek leírva,hogy azt hittem,az enyémmel van a "baj". Mert ugye ez mit is takar,illetve kinek mennyi az elvárása.
Soha nem kelt fel a gyerekhez,de ezerszer megkérdezte,hogy "keljek én?". 2x főzött,de nem akartam,hogy újra odaálljon a tűzhelyhez,mert 50x kérdezgetett,hogy mi hol van. Sokkal fárasztóbb volt,mintha én főztem volna. Elmosogatott,de hát az megint olyan,hogy annyira alapos,hogy képes volt 45 percig mosogatni,holott én 10 perc alatt megoldom és több időnk lett volna közösen. Kiteregetett,de minden 2.-ra rakta a ruhákat,mert szerinte összerohad......Így plusszba betett egy szárítót,amit utána én pakoltam el,pkusz bukdácsoltam benne napokig.
A mosógépet 50x megmutattam ,hogy működik. Még most sem tudja.
Ez csak pár példa,de mindről letiltottam. Inkább megcsinálom én,az a biztos. Soha nem ül a gép v tv elé,elvan a gyerekekkel este,bennük nem tesz kárt:)
Tehát maradtunk annyiban,hogy ő bevásárol,pedig volt már hogy szárnyas betét helyett gyantát hozott,de jó,én voltam a hülye,hogy megkértem,hogy hozzon betétet :D
Havat lapától,füvet nyír,intézi a kocsikat,játszik a gyerekekkel. Nekem tökéletesen jó így:)
Maradhatunk annyiban hogy vannak nők akik 100x talpaesetebbek.
Egyedül megtesznek annyit amit más csak segítséggel képes. Ez nem baj, ők a jég hátán is megélnek.
15#
Minden férfi képes minden házimunka elvégzésére! Amennyiben rá vannak kényszerülve...
Persze minek fáradozzon vele, ha van aki megcsinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!