Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha le akkarok...

Mit tegyek ha le akkarok mondani a fiamról ameddig nem késő ?

Figyelt kérdés

22éves férfi vagyok. Van egy közel 2éves kis fiam az anyjával külön mentünk és ez végleges is maradt.

Sajna kezdem úgy érezni hogy nem vagyok képes apának lenni. Nincs se türelmem se kedvem.Van egy lakásom egyedül élek benne és 2-3naponta láthatom a gyereket. De akkor is csak úgy ha elhozom őt és ketten vagyunk.A kis gyerek nem kedvel nem látni rajta szeret vagy szükséges volnék az ő életébe, és igazság szerint én sem tudom őt le foglalni se játszani vele, közelébe nem enged a gyerek

. Az anyukának akadt egy új párkapcsolata az életébe.Azzal a személyel abszolút ell van a gyerek ha őt meg látja oda megy hozzá és elvannak én meg csak ülök bármit teszek akkárhogyan is próbálkozom e nézek ki a fejemből mint apa a fiára és sokszor ez végett a sirás folytogat!

Ha rá nézek a gyerekre már akkor sir és nem akkar hozzám jönni ez annyira bánt mint apát hogy leirhatatlan!

És ez még csak pár eset volt.

Szóval szeretnék egy új életet kezdeni és hátra hagyni mindent ameddig nem késő.Jelenleg egy kis faluban élek és szeretnék egy új városban új albérletben új embereket megismerve egyedül egy teljesen újat kezdeni .

Ez normális és elfogadot ?!

Mivel mégis csak a fiam mindenek ellenére anyagilag nem hagynám cserben !

2021. febr. 8. 15:15
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Szerintem ez lessz a bölcsebb megoldás! Nehéz lessz de ell kell fogadnom és tovább kell lépjek.
2021. febr. 8. 16:23
 22/28 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem próbálj segítséget kérni pszichológustól, gyermekpszichológustól. Én úgy látom, hogy nagyon szeretnél jó apa lenni, csak nem tudod, hogyan fogj hozzá, és a sikertelenség nagyon letör
2021. febr. 8. 17:29
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, most akkor le akarsz mondani róla (lsd. kérdés), vagy szeretnél vele kapcsolatot tartani...?

Nekem eléggé ellentmondásos ez a sztori...

2021. febr. 8. 17:45
 24/28 A kérdező kommentje:

Már beszéltem a exemmel. Azt mondta valahogy megpróbálok megoldani és igy n3m fogok rólla le mondani.

Adott tanácsot is hogy hogyan kezeljem mit csináljunk ha ketten vagyunk és mondta hogyha ezeket megfogadom akkor ha napi szinten esetleg 2naponta lát akkor idővel jobban össze szokunk ! Szóval nem mondok le rólla !

2021. febr. 8. 18:25
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Egy idegen (bébiszitter, távoli rokon, óvónő, stb.) is meg tud barátkozni egy kisgyerekkel, te miért ne tudnál?

Az ilyen kicsi gyerekeket az otthonukban (a kisgyerek otthonában) szokták látogatni a különélő szülők, pont mert teljesen szokványos, hogy a gyerek nem akar egy idegen helyre elmenni, fél a megszokott gondozója nélkül.

Ha a te kisfiad se marad el az anyja nélkül, jobb volna, ha legalább egy ideig náluk találkoznátok, vagy az anya elkísérné hozzád, és ott maradna, mintha a bölcsődébe szoktatná be a kisfiút. Ha másképp nem megy, a pedagógiai szakszolgálatban is lehet segítséget kérni a barátkozáshoz. Persze ehhez az anya együttműködése is kell, hogy hajlandó legyen négyesben (te, ő, pszichológus, kisgyerek) egy-egy alkalmat eltölteni, amíg a gyerek elkezd ragaszkodni hozzád.

Ne erőltesd a közös játékot, csak ülj le a földre, és játssz egyedül. Ha nem enged a saját játékaihoz nyúlni, vigyél magaddal valamit, ami feltehetően érdekelni fogja, vedd elő, és építs, gurigázz az autóval, pakold bele a kockákat, szállítsd ide-oda...

Előbb-utóbb figyelni kezdi, mit csinálsz, és ha úgy ítéled meg, hogy már tényleg várja, megpróbálhatsz odagurítani neki egy autót, labdát, és figyelni, elfogadja-e a kezdeményezést.

És el ne hidd, hogy érzelmi fogyatékos vagy bármi hasonló volnál! Érthető az elkeseredésed, te egyedül vagy, a volt feleségednek már új partnere van, ez lelkileg nehéz helyzet. A kisfiadnak viszont szüksége van rád, akkor is, ha ő ezt még nem tudja.

Remélhetőleg az anyuka és a nevelőapa is tisztában van vele, hogy a vér szerinti apával való kapcsolatot semmi nem pótolhatja. Ráadásul nagy segítség lenne nekik is, ha volna még egy felnőtt, akire számíthatnak q gyerek gondozásában, nevelésében. Annyi olyan helyzet adódik, amikor jó, ha többfelé oszlanak a terhek. Lehet beteg a szülő, a gyerek, az anya a következő babával lehet veszélyeztetett terhes, de ha csak annyi a probléma, hogy egyikük se érne oda az iskolába/óvodába nagy áldás, ha van valaki, aki beugorhat.

2021. febr. 8. 21:40
 26/28 anonim ***** válasza:
83%
Ez jó hír! Szerintem se mondj le róla. A 25-ös is jókat írt. Gondold át. Viszont én a helyedben a nevemre venném a gyereket. Lehet, hogy most támogató az exed, de semmire nincs garancia. Ha nincs apa bejegyezve, fel fogják szólítani,hogy rendezze. Megeshet, hogy úgy fogja rendezni, hogy a jelenlegi párját jegyezteti be. Onnantól neked hivatalosan semmi közöd hozzá. Mit csinálsz, ha addigra rendeződik a kapcsolatod a kicsivel, és elszakítanak tőle?
2021. febr. 8. 22:04
 27/28 A kérdező kommentje:
26os erre még nem is gondoltam !
2021. febr. 8. 23:36
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs a neveden, nincs kiről lemondanod. És ha egyszer netán te lennél aki látni akarja majd,megtehetik,hogy nem engedik
2021. febr. 10. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!