Melyik fiú név a legjobb szerintetek? Nálatok mi lenne a sorrend?
Párommal ezek a nevek tetszenek nagyon nekünk: Barnabás,Norbert,Alex
Mihályi vezetéknévhez kéne. :)
Barnabás a legjobb
A Norbert nem tetszik, az Alex nem rossz, csak nekem olyan túl elcsépelt, legalábbis felénk minden második tíz év alatti kisfiú Alex
Barnabás vagy Norbert.
Nekem az Alex egyáltalán nem tetszik, pláne ehhez a vezetéknévhez (kár elrontani).
Sándor is rendben van, nem csap papákat ismerek ezzel a névvel hanem több 30-ast is, szóval nincs benne semmi ciki. De a másik két név szerintem jobban passzol a vezetéknévhez.
Fiam Alex, párom Norbert 🙂
A Barnabás nekem nem jön be.
Szóval adott a sorrend 😉
A lehetőségek közül a Sándor lenne a leginkább hozzá illő szerintem.
A vezetéknév 3 szótag, a keresztnévnek 2 szótagost választanék. Alex nem hangzik olyan jól, a Norbert meg az M... N... kezdőbetűk miatt soknak érződik.
Amúgy írjátok, hogy a Sándor mennyire regies, de szerintem egyrészt nem az, masrészt pl az Emília is régies névnek szàmított még pár éve, aztán most dicséri mindenki és adják is. A Léna egy orosz név vagy nemzetiségi név volt, most már senkit nem lep meg a Kovács Léna sem. Még a Magdolna/Magdaléna is újra megjelent.
Ezeket a dolgokat mi alakítjuk. Vannak tényleg erősen archaikus és furcsa nevek.
De a Sándor nekem pont azért tetszene, mert karakteres szülői döntést sugall, nem divatnév, nem is feltűnősködő vagy "anti" divatnév, nem magyarkodó, mégis magyarnak érezzük, mert rég óta használjuk.
Bennem felmerült a fiamnál, ahogy a Tibor, Róbert, László, Imre is, egyetlen baj, hogy a Sanyi nevet nem szeretem.
Esetleg még a Nándort ajánlom (csak mert írtad hogy tetszik a Sàndor), mi majdnem azt adtuk, azt adják babáknak mostanában is, és a Nándi nagyon kedves becenèv.
Norbert
Alex
Barnabás
A vezetéknévhez szerintem a Barnabás illik leginkább.
Lehetne Mihályi Barna v. Barnabás, de jó lenne még hozzá az András,
Tamás, a Norbertnél túl sok már az r betű, nehéz kiejteni, az Alex meg nem magyar név, azért mert van egy Alex v. Aleko v. nem tudom ki, ttől még nem kell a gyereket is így nevezni.
Nekem tetszik még az Örs, a Levente, a Balázs, a Bence, a Gergely, a Csongor. - Mindegyik jobb, mint az Alex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!