Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik fiú név a legjobb...

Melyik fiú név a legjobb szerintetek? Nálatok mi lenne a sorrend?

Figyelt kérdés

Párommal ezek a nevek tetszenek nagyon nekünk: Barnabás,Norbert,Alex

Mihályi vezetéknévhez kéne. :)

2021. febr. 8. 08:45
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
A Mihályi névhez én Barnát adnék (-bás nélkül!), mert így hosszú lenne a név.
2021. febr. 8. 09:34
 12/26 anonim ***** válasza:
72%
Mindegyik szép. Az Alex különösen tetszik, a fiamat is így hívják. Utána a Barnabás, aztán a Norbert.
2021. febr. 8. 10:04
 13/26 anonim ***** válasza:
67%

Barnabás a legjobb

A Norbert nem tetszik, az Alex nem rossz, csak nekem olyan túl elcsépelt, legalábbis felénk minden második tíz év alatti kisfiú Alex

2021. febr. 8. 10:17
 14/26 anonim ***** válasza:
78%

Barnabás vagy Norbert.

Nekem az Alex egyáltalán nem tetszik, pláne ehhez a vezetéknévhez (kár elrontani).

Sándor is rendben van, nem csap papákat ismerek ezzel a névvel hanem több 30-ast is, szóval nincs benne semmi ciki. De a másik két név szerintem jobban passzol a vezetéknévhez.

2021. febr. 8. 10:32
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Fiam Alex, párom Norbert 🙂

A Barnabás nekem nem jön be.

Szóval adott a sorrend 😉

2021. febr. 8. 10:47
 16/26 anonim ***** válasza:
52%

A lehetőségek közül a Sándor lenne a leginkább hozzá illő szerintem.

A vezetéknév 3 szótag, a keresztnévnek 2 szótagost választanék. Alex nem hangzik olyan jól, a Norbert meg az M... N... kezdőbetűk miatt soknak érződik.

2021. febr. 8. 10:50
 17/26 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem a Barnabás nagyon szép név. A többi nem tetszik.
2021. febr. 8. 13:04
 18/26 Derjaderja ***** válasza:
84%

Amúgy írjátok, hogy a Sándor mennyire regies, de szerintem egyrészt nem az, masrészt pl az Emília is régies névnek szàmított még pár éve, aztán most dicséri mindenki és adják is. A Léna egy orosz név vagy nemzetiségi név volt, most már senkit nem lep meg a Kovács Léna sem. Még a Magdolna/Magdaléna is újra megjelent.

Ezeket a dolgokat mi alakítjuk. Vannak tényleg erősen archaikus és furcsa nevek.

De a Sándor nekem pont azért tetszene, mert karakteres szülői döntést sugall, nem divatnév, nem is feltűnősködő vagy "anti" divatnév, nem magyarkodó, mégis magyarnak érezzük, mert rég óta használjuk.

Bennem felmerült a fiamnál, ahogy a Tibor, Róbert, László, Imre is, egyetlen baj, hogy a Sanyi nevet nem szeretem.

Esetleg még a Nándort ajánlom (csak mert írtad hogy tetszik a Sàndor), mi majdnem azt adtuk, azt adják babáknak mostanában is, és a Nándi nagyon kedves becenèv.

2021. febr. 8. 15:24
 19/26 anonim ***** válasza:
85%

Norbert

Alex

Barnabás

A vezetéknévhez szerintem a Barnabás illik leginkább.

2021. febr. 9. 09:52
 20/26 anonim ***** válasza:
14%

Lehetne Mihályi Barna v. Barnabás, de jó lenne még hozzá az András,

Tamás, a Norbertnél túl sok már az r betű, nehéz kiejteni, az Alex meg nem magyar név, azért mert van egy Alex v. Aleko v. nem tudom ki, ttől még nem kell a gyereket is így nevezni.

Nekem tetszik még az Örs, a Levente, a Balázs, a Bence, a Gergely, a Csongor. - Mindegyik jobb, mint az Alex.

2021. febr. 9. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!