Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bérapaságra van ma igény? Ha...

Bérapaságra van ma igény? Ha igen, hol tudom megtalálni azokat, akiknek szüksége lenne rá?

Figyelt kérdés
Én magam nem szeretnék gyereket, viszont szeretnék elsősorban olyan párokat hozzásegíteni a gyermekhez, ahol pl. a leendő apa meddő. Egyedülálló nő is szóba jöhet, de jobban preferálnám, ha egész családba születne a gyerek, még úgy is, hogy többet nem látom. Ilyesmire van ma igány?

#bárapa
2021. febr. 6. 22:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
Mivel idehaza tiltott a béranyaság így ilyen bérapaság sincs. Így meg hiába írsz Te akármilyen szerződést, 1 tiltott, 2 Te a gyerekről le mondhatsz illetve aszülői jogaidról de a gyerektartást attól még fizetned kell,ergo követelheti tőled.
2021. febr. 7. 07:10
 12/19 anonim ***** válasza:
88%
9-es itthon ilyet nem láthattál. A jogairól valóban lemondhat a szülő, de a kötelességei nem szűnnek meg vele. A láthatás jog, a gyerektartás fizetése kötelesség. Az anya sem mondhatott le a gyerektartásról, mivel nem lehet lemondani róla. Ez törvénybe van foglalva.
2021. febr. 7. 07:21
 13/19 anonim ***** válasza:
66%
Bocsánat, a 10-nek címeztem.
2021. febr. 7. 07:23
 14/19 anonim ***** válasza:
91%

Ha házasságban születik a gyerek, jogilag automatikusan a férj lesz az apja. Persze ettől még később beperelhetnek, hogy bizonyítsák az ellenkezőjét.

Amiről te beszélsz, az a spermadonáció. Elmész, alaposan kivizsgálnak, és ha egészséges vagy, adsz néhány mintát. Természetesen szerződés is van, így később senki nem vonhat felelősségre. Igaz, hogy nem fogod személyesen megismerni a szülőket, viszont cserébe te magad is biztonságban vagy, és biztos lehetsz benne, hogy később nem kerül elő a család vagy a gyerek akármilyen indokkal.

Természetesen egyik esetben sem szexelhetsz más feleségével. A megtermékenyítés orvosi úton történik.

2021. febr. 7. 08:36
 15/19 anonim ***** válasza:
50%

Természetesen igény van, mivel a magyar törvények elég szigorúak ezen a téren, és a gyermekre vágynők, párok keresik a kis kaput ( ezt most a meddőségi központok szabályozása miatt írtam, hogy kit fogadhatnak milyen feltételekkel és milyen lehetőségeik vannak az adott nőknek és meddő pároknak )!

Viszont itt előttem már egy páran jól leírták, hogy mi a nagyon nagy buktató, főleg a gyermek védelmi törvény miatt, ha egyedülálló a nő ( vagy leszbikus lány pár őket is egyedül álló nőknek kezeli) kutatni akarják apa kilétét első körben védőnő, majd a gyermek születését kővetően gyámügy! Bármilyen papírt aláírsz ezzel kapcsolatban, az a Magyar törvények miatt egyenlő egy apasági nyilatkozattal, innentől kezdve ha meg támad az adott nő gyerektartás díj miatt akkor fizetsz, vagy ha enged a nyomásnak és meg nevez a védőnőnél, vagy a gyámügynél szülés után akkor hivatalból járnak el és akkor is fizetsz! Viszont azért mert igény van az nem azt jelenti hogy bárkitől, bármilyen módon akarnak, bármi áron gyereket! Ők is szűrnek, hogy mennyire vagy felelős tudatú segítő, azaz nem akarsz mindenáron mindenkivel szexuális kapcsolatot, mert az a nemi betegségek miatt nem a legelőnyösebb, illetve hogy te nem akarsz későbbiekben az életükbe bele szólni ! Szóval nagyon nagy többségükkel semmilyen szinten a szex fel sem fog merülni mint megoldás ( fecskendős módszer, ez a leggyakoribb, vagy pároknál az inszemhez, lombikoz a férj úgy viszi be a kórházba a spermát mintha a sajátja lenne)! Fognak kérni 1-2 hónaposnál nem régebbi nemi betegségre negatív papírt, sperma vizsgálatról is hogy valójában termékeny vagy! Majd jön a személyes találkozó hogy mentálisan is felmérjenek! Nem annyira egyszerű mint ahogy gondolod, mert nem végtelenségig elkeseredett emberek fognak, segítséget kérni felelőtlenül, legalábbis akiknek én segítettem, azok nagyon korrekt egyenes nők, házaspárok voltak! Persze tudom, tudtam meg van a maga kockázata a dolognak ezt 100%-ig elfogadtam, de azért hiszek az emberi jóindulatban, hogy ha én segítettem megvalósítani életük legnagyobb vágyát álmát, akkor a későbbiekben ezzel nem fognak vissza élni! Az hogy ők merre hol vannak, vagy hol keresnek megfelelő donort nem kívánok választ adni, mert ha valóban komoly szándékú, önzetlen segítő akarsz lenni, akkor elég kitartó leszel és megtalálod az utat!

2021. febr. 7. 11:45
 16/19 anonim ***** válasza:
73%
A gyerek jogait 18 éves koráig az anyja képviseli. Tehát ha akar le is mondhat a gyerektartásról,ahogy nem fizetés esetén is az anya pereskedik az apával, nyilván nem a 2 éves gyerek.
2021. febr. 7. 14:16
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondhat le utolsó. Törvénybe van foglalva.
2021. febr. 7. 15:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig tudok olyat aki lemondott, bíróságon ráadásul
2021. febr. 7. 17:25
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert az anya nem kérte, hogy fizessen, és a bíróság úgy ítélte meg, hogy a gyerek így is klasszul megél. Viszont ha az anya menet közben megszorul, bármikor újra kérheti a gyerektartás kiszabását, az ugyanis a gyerek érdeke. Szóval ja, írhattok róla szerződést, csak sz.rt sem ér, ha az anya akármikor elővehet mégis.

Kérdező, ha adott esetben tudod vállalni, hogy részt veszel a gyerek életében, és fizetsz is, akkor keress leszbikus párokat vagy egyedülálló nőket. De biztos lehetsz benne, hogy velük sem úgy fog menni, hogy pár hónapig dugipajtiként összejártok, hanem komoly orvosi vizsgálatokat fognak kérni tőled, ami biztos, hogy legalább részben a te költséged lesz, és ha nem felel meg mondjuk a spermád minősége vagy a genetikai tanácsadás eredménye, akkor nem fognak élni a lehetőséggel. Akkor már inkább a spermabank, ahol ez nem a te költséged lesz, és nem tudnak megfogni a gyerektartással sem.

2021. febr. 8. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!