Gyermekem tegnapelőtt született,"tűzfoltos" az arcának egyoldali része,mi a teendő?
Azt javasolták itt Pesten kezeljük(a párom vidéki,ott is született meg a gyermek.)
Továbbá volt egy kulccsont törése is. Szűk csatorna,nagy baba,hihetetlenül nagy lett a baba.(majdnem 4 kiló)
A csont meggyógyul,azt tudom
Valakinek van tapasztalata a tűzfolt prognózisáról?
Hogy kezelik?
Itt Pesten a SOTE-n láttam hogy kezelik,többek között.
Nagyon elcsúnyítja sajnos,kislányról van szó,érted....
fiatal apuka...
ui: egyik orvos azt mondta ott lent halványodni fog,a másik ma azt hogy megmarad....
Miután kijött a kórházból,azonnal időpontot akarok kérni a SOTE klinikájára.
Mi a véleményed,tapasztalatod,egyéb?
Ha kell priviben küldök képet
Fiamnak a törzsén volt egy 5-6cm-es karfiolos
3 hónap alatt eltűnt szinte teljesen a kezelésre
Haemangioma részlegre mentünk a Heim Pálba Bp-re.
( szintén vidékiek vagyunk)
A fiamnak a szeme mellett van, 5 éves, picit halványabb, mint születésekor - akkor azt mondták, hogy kb 1 éves korára eltűnik, hát nem.
A lányomnak 7 éve megvan a fején, csak már a hajától nem látszik annyira
Nem tudtam róla, hogy bármit is lehet ellene tenni
Van akinek nem múlik el. Ha belegondol az ember,fél arca ilyen,ráadásul kislány..
Későbbiekben ha nem múlik óriási mentális problémák is lehetnek,iskolában,bárhol. (Mert az emberek ilyenek. :( )
Amúgy a sote-t azért írtam,mert azt gondoltam "erre gondolt a doktornő" amikor azt mondta páromnak hogy "Pesten jobban kezelik". A google kidobta.
De akkor bizti a Heim Pált ajánlják,a sok magánrendelés meg egyéb mellett.
Olvastam hogy gyógyszerrel,lézerrel(?az milyen?)és akár műtéttel is kezelhetik.
Nekem azt mondták ott lent,hogy 2 éves koráig ha nem múlik el,megmarad.
:(((((((((
De még bent tartják szegényt,mert ugye a szülésnél volt ez a kulccsont törés is,szülésnél vákuum micsodát raktak oda,én fogtam az anyuka egyik lábát,és tartottam a fejét,miközben erőlködött. Két rezidens,egy tapasztalt orvos,és egy szülésznő,kb ez volt a felállás.
Egyébként én mindvégig erősködtem hogy itt szüljön,de ott maradt vidéken.
Én azt vettem észre ha nem noszogatod,magasból tesznek az emberre.
Bár lehet ezt csak én gondolom.
Nem minden fajtát lehet kezelni, van, ami maradandó.
Gondolom, az orvos elmondta, hogy kezelhető-e.
Főiskolán évfolyam társam volt egy szőke lány, a fél arca tűzfoltos volt. De hidd el, senki egy rossz szót nem mondott rá soha! És úgy is szép volt.
NAEVUS FLAMMEUS (TŰZFOLT):
A tűzfoltok a bőr szintjében elhelyezkedő, veleszületett, kisebb-nagyobb felületű piros foltok, a kis erek ártalmatlan tágulatai. Népiesen gólyacsípésnek is nevezzük őket.
Síráskor, erőlködéskor valóban jobban látszanak, nyugalomban alig észrevehetőek. Ha a homlokon, szemhéjakon, szemöldöktájon vagy a tarkó közepén szimmetrikusan helyezkednek el, legtöbbször az első év végéig eltűnnek. Semmilyen teendőt nem igényelnek.
Ha az értágulatok egyoldaliak általában egy életen át megmaradnak, a korral színük mélyül és felszínűkön apró, vörös csomók jelenhetnek meg. Leggyakrabban az arcon és a nyakon fordulnak elő.
Mivel az egyoldali tűzfoltok különböző betegségek részjelensége is lehet, ha ilyen elváltozást észlelünk keressük fel a gyermek háziorvosát.
Kérdező a szules kimenetele, nem biztos, hogy más kórházban máshogy történt volna. Ha elakad, valahogy muszaj világra segíteni. Igaz, lehet máshol császárt javasoltak volna.
Ertem a ketsegbeesesedet, de hidd el a szülök hozzáállásán is sok múlik. Ha ti is azt erősíti tej, hogy ez nem normális, az nem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!