Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Esetleg más is volt így...

Esetleg más is volt így terhesség során?

Figyelt kérdés

sziasztok. 7hetes terhes vagyok.

Terhességem előtt 23kilót fogytam 6-7 hónap alatt (keto diétával) viszont a diétám vége fele sajnos átestem a ló túloldalára és elkezdtem koplalni. Ez ment kb 2-3honapig rövid ideig bulimias is voltam :( utána megjött az eszem és elkezdtem normálisan enni és hát igen.. Egyből elkezdtek vissza szaladni a kilók bármit is tettem.November-decembert bűntudat nélkül végig"ettem" hogy majd januártól elkezdem a diétát ismét de immár normálisan. Viszont január elsején kiderült terhes vagyok. Akkor voltam mar a 59kg-ról 65kiló.

Úgy döntöttem hanyagolom a diétát hisz a baba a legfontosabb. Ma rá áltam a mérlegre és 69.4kg vagyok. Engem mar nem érdekel ha akkora leszek mint mikor anno elkezdtem a diétát (78kg) de ilyen ütemben ahogy hizok szerintem nem normalis. Mire megszülök leszek 100 kiló vagy több? Még mindig raktározna a szerveztem a koplalás miatt? Mit lehetne tenni? :( előre is köszönöm a válaszokat!!

2021. jan. 20. 09:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a helyzetben vagyok, mint te.

Én 8 hetes terhes vagyok, pontosan ma. És én is ilyen 4-6 kg-ot híztam, mióta tudom, hogy babát várok és ugyanúgy előtte fogytam le kb annyit, mint te. Persze, mielőtt teherbe estem vissza szaladt rám nagyjából 5 kg.

Meg vagyok ijedve én is. Fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Hozzá teszem, hogy én nem eszek többet, mint előtte és úgy híztam ennyit. Remélem, hogy ez megáll, vagy legalább lelassul.

Ha valakinek van valami tippje, az engem is nagyon érdekelne!

2021. jan. 20. 09:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Énsem eszem annyit, hogy ennyi pluszkilót provokáljak. Főleg úgy hogy mióta terhes vagyok eleg sűrűn megy a hasam is. Plusz evés közben nagyon nagy hanyinger tőr rám általában ami miatt nem tudok tovább enni. Kb féltányér étel után abba kell hagynom az evést.szinte csak levest eszek mert azt kivanom😯
2021. jan. 20. 09:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez a koplalás miatt van sajtos. Szervezeted most raktároz gyorsan. Próbáld elengedni. Egyél egészségesen és próbálj mozogni sokat. Pl én rengeteget sétáltam.

Lehet le fog lassulni a hízas.

De ha Jan elején derült ki h terhes vagy akkor most kB 8? Ami azt jelenti, hogy ha mondjuk 82-83 kg lesz a vége. Ez lenne jó ha tudnád tartani és nem lenne több

2021. jan. 20. 09:44
 4/8 A kérdező kommentje:
December 4.én voltam utoljára menszeszem. Telefonon az alkalmazás 6+4napot ir viszont tegnapelőtt a doki azt mondta a méretei alapján 7hetes vagyok.🙂 énis belebonyolódtam kicsit.mivel ovu tesztel figyeltem az ovulációm és december 18.án volt pozi.😃 ugy hogy már nem tudom én sem. Megpróbálok több zöldséget enni inkább és húst. A szénhidrátot mérsékelni!
2021. jan. 20. 10:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Dec.4.én volt*
2021. jan. 20. 10:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is így voltam, 65 kilóval kezdtem a terhességet, 84-el mentem szülni. Közben kaptam havonta a letolást a védőnőtől hogy miért hízok ennyit. Pedig nem zabáltam, próbáltam odafigyelni. Holnap lesz egy hete hogy szültem, még nem álltam mérlegre, megvárom amíg lemegy a víz rólam. De nagyon látványos, nekem az arcom is puffadt volt már meg a lábaim is.
2021. jan. 20. 12:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy én alapból iszonyatosan hajlamos vagyok a vizesedésre. Menzesz előtt is brutál volt mindig, 4 kiló az simán volt rajtam minden egyes hónapban, majd mikor megjött a vérzés, 1-2 nap alatt lement rólam a víz.

Na, most amikor "meg kellett volna jönnie", de kiderült, hogy babát várok, az a 4 kiló plusz az szépen rajtam is maradt.

Nagyon remélem, hogy ez a helyzet javulni fog.

Első hozzászóló voltam.

2021. jan. 20. 12:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A ketoval ez az egyik baj ha elkezd az ember normálisan enni ismét szénhidrátot, sokszor visszajönnek a kilók.

Vizesedés is bejátszhat, de csak pár kilóval. Meg a terhesség alapvetően inzulinrezisztens állapot, vagyis a szénhidrátot nem használja fel megfelelően a szervezeted, hanem raktározza. Ezért kell csökkenteni a szintjét, de semmiképp sem egy keto közeli szintre, mert a baba fejlődéséhez kell a szénhidrát. A 160 grammos diétát és teljes kiőrlésű dolgokat illetve a cukor hanyagolását javaslom. És ne egyél "kettő helyett" mert csak, figyelj, mikor érzed tele magad.

2021. jan. 21. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!