Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan adatbazis ahol...

Van olyan adatbazis ahol vissza lehet kovetni a szuleteseket az adott korhazban?

Figyelt kérdés
90-es evekrol lenne szo, orokbeadast szeretnek visszakovetni.
2021. jan. 11. 12:30
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Sot aki megszult, annak a keresztnevet is tudom, illetve a telepulest ahol akkor elt, hogy mernoknek tanult az aki teherbe ejtette, es hogy az egyik agrol a nagyapa orvos.
2021. jan. 11. 13:37
 12/22 A kérdező kommentje:

Mar csak azert sem hinnem, hogy ilyennel hazudtak volna nekem, mert miutan ezeket elmondtak roluk, mondtak, hogy nyugodtan felkereshetem oket es segitenek is benne, de en akkor nem akartam.

Ha megkerestem volna oket eleg nagy pofaraeses lett volna egy ilyen hazugsag a szuleimnek, nem gondolom, hogy egy ilyet megkockaztat barki is a sajat gyerekevel szemben.

2021. jan. 11. 13:42
 13/22 anonim ***** válasza:
Az elmondásod alapján ez nyílt örökbefogadásnak tűnik. A szüleid nem tudják esetleg megmondani a vérszerinti anya adatait? Lehet, hogy valamelyik korabeli iraton rajta volt. Ez alapján már úgy is tudnál tovább kutatni, hogy nem feltétlenül kell megkeresned a gyámhatóságot. De egyébként a gyereknek joga van megismerni a származását, a gyámhatóság anélkül is ki fogja adni a szülőanya adatait, hogy ő bármit megtudna rólad. Ha jelzed a gyámhivatalnál, hogy szeretnél kapcsolatot felvenni, csak akkor kérdezik meg a szülőanyát, hogy ezt ő is szeretné-e. A kapcsolatfelvételre egyikőtök sincs kötelezve. Szerintem egyáltalán nem valószínű, hogy a szüleid hazudtak volna az örökbefogadásod körülményeiről, és nagyon jó, hogy elég jó a kapcsolatotok hozzá, hogy erről beszélni is tudtok :)
2021. jan. 11. 13:49
 14/22 A kérdező kommentje:
Mint irtam korabban a szuleim mar nem elnek.
2021. jan. 11. 13:51
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan, hogy nyílt örökbefogadás - azaz akár már terhesen összeismerkedik az örökbeadó a leendő szülőkkel -, a 90-es években a net szerint már volt rá lehetőség.
2021. jan. 11. 13:54
 16/22 anonim ***** válasza:
37%
Valoban, létezik a nyílt örökbefogadás. De a kérdező ezt irta: "Mielott megszulettem volna a szuleimnek konzultalni kellett a verszerinti anyammal, hogy biztos e az orokbefogadasban, szoval szerintem o tud engem hova kotni..." Az örökbeadást követően még 6 hétig meggondolhatja magát az anya....
2021. jan. 11. 13:58
 17/22 A kérdező kommentje:
Miert elotte nem beszelhettek ilyenrol, ettol fuggetlenul? Miert kell a kakan is csomot keresni, neked ettol jobb az eleted?
2021. jan. 11. 13:59
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg nézz át régi iratokat, naplót, kérdezz meg a szüleid rokonait, régi barátait. Ha nyíltan kezelték, biztos volt, akinek meséltek róla. De szerintem is fordulhatsz bátram a tegyeszhez, nem hiszem, hogy kiadnak, ha nem akarod felvenni a kapcsolatot. Na meg ha a szülőanyád is tudta, kik a szüleid, nem hiszem, hogy most zaklatna.
2021. jan. 11. 14:01
 19/22 A kérdező kommentje:
Egyebkent meg volt pszichologiai elbeszelgetes is ahol mindannyian jelen voltak, joval a szuletesem elott, es a szuleim akkori allitasai szerint a szakember is ugyanerrol kerdezte mindannyiojukat.
2021. jan. 11. 14:02
 20/22 A kérdező kommentje:
A 6 hetes idoszakos dolog tudtommal pedig a 2000es evek elejetol lett bevezetve.
2021. jan. 11. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!