Van olyan adatbazis ahol vissza lehet kovetni a szuleteseket az adott korhazban?
Bárki után nem érdeklődhetsz. Csak a saját örökbefogadásod után nyomozhatsz, azaz kérvényezheted (14 éves korod alatt a szüleid engedélyével), hogy meg akarod tudni, kik adtak örökbe. De csak akkor fogják kiadni az adataikat, ha a vér szerinti szüleid is hozzájárulnak ehhez.
"Az örökbefogadott tájékoztatást kérhet a megyeszékhelyen működő járási gyámhivataltól vér szerinti szülőjének adatairól, a 14. életévét betöltött örökbefogadott gyermek a vér szerinti szülője adatainak megismerése iránti kérelmét önállóan, törvényes képviselőjének hozzájárulása nélkül is előterjesztheti.
A gyámhivatal a vér szerinti szülő adatairól történő felvilágosítás megadása előtt meggyőződik arról, hogy az adatok megadása nem áll a kiskorú gyermek érdekével ellentétben.
Titkos örökbefogadás esetén a vér szerinti szülő az örökbefogadó szülő személyes adatáról tájékoztatást nem kaphat.
A vér szerinti szülő, a testvér természetes személyazonosító adatai az örökbefogadottal nem közölhetők, ha
- a vér szerinti szülő, a testvér, az örökbefogadó vagy más törvényes képviselő meghallgatása ismeretlen helyen való távollét vagy elháríthatatlan akadály miatt nem volt lehetséges;
- a vér szerinti szülő, a testvér úgy nyilatkozik, hogy a természetes személyazonosító adatai nem közölhetők; vagy
- a kiskorú gyermek érdekeivel ellentétben áll, így különösen, ha a vér szerinti szülő felügyeleti jogát a bíróság azért szüntette meg, mert a szülő felróható magatartásával gyermeke javát, különösen testi jólétét, értelmi vagy erkölcsi fejlődését súlyosan sértette vagy veszélyeztette."
Sajat orokbeadasom utan szeretnek erdeklodni. De ha jol ertem, akkor ezt nem tudom "titokban" intezni, hisz a verszerinti hozzatartozom mindenkeppen fog ertesitest kapni arrol, hogy erdeklodtem a kilete felol.
Igazabol engem szemely szerint nem erdekelnek, csaladfa visszakovetes miatt lenne csak szamomra fontos, hogy a szarmazasomat valamilyen szinten be tudjam legalabb loni.
Mielott megszulettem volna a szuleimnek konzultalni kellett a verszerinti anyammal, hogy biztos e az orokbefogadasban, szoval szerintem o tud engem hova kotni...
Szuleimet mar sajnos nem tudom errol kerdezni, mert mar nem elnek.
"Mielott megszulettem volna a szuleimnek konzultalni kellett a verszerinti anyammal, hogy biztos e az orokbefogadasban, szoval szerintem o tud engem hova kotni..."
Hm....Erdekes...Ez Nem így működik, de mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!