Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan adatbazis ahol...

Van olyan adatbazis ahol vissza lehet kovetni a szuleteseket az adott korhazban?

Figyelt kérdés
90-es evekrol lenne szo, orokbeadast szeretnek visszakovetni.
2021. jan. 11. 12:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezek személyes adatok, biztos, hogy nem adják ki csak úgy. Én első körben lehet az önkormányzathoz fordulnék, ha engedélyt kell hozzá kérni, akkor biztos nem a kórház fogja kiadni hanem egy magasabb szinten működő szerv.
2021. jan. 11. 12:42
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. De ahogy a kettes írja az önkormányzatnál lehet, hogy tudnak segíteni. De ha alapból úgy zajlott az örökbeadás, hogy a szülő kérte a névtelenséget akkor senki nem adhatja ki az adatait, hiába tudják nem fogják megmondani.
2021. jan. 11. 12:51
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nincs. Max adott napra a születések száma
2021. jan. 11. 12:56
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Bárki után nem érdeklődhetsz. Csak a saját örökbefogadásod után nyomozhatsz, azaz kérvényezheted (14 éves korod alatt a szüleid engedélyével), hogy meg akarod tudni, kik adtak örökbe. De csak akkor fogják kiadni az adataikat, ha a vér szerinti szüleid is hozzájárulnak ehhez.

"Az örökbefogadott tájékoztatást kérhet a megyeszékhelyen működő járási gyámhivataltól vér szerinti szülőjének adatairól, a 14. életévét betöltött örökbefogadott gyermek a vér szerinti szülője adatainak megismerése iránti kérelmét önállóan, törvényes képviselőjének hozzájárulása nélkül is előterjesztheti.

A gyámhivatal a vér szerinti szülő adatairól történő felvilágosítás megadása előtt meggyőződik arról, hogy az adatok megadása nem áll a kiskorú gyermek érdekével ellentétben.

Titkos örökbefogadás esetén a vér szerinti szülő az örökbefogadó szülő személyes adatáról tájékoztatást nem kaphat.

A vér szerinti szülő, a testvér természetes személyazonosító adatai az örökbefogadottal nem közölhetők, ha

- a vér szerinti szülő, a testvér, az örökbefogadó vagy más törvényes képviselő meghallgatása ismeretlen helyen való távollét vagy elháríthatatlan akadály miatt nem volt lehetséges;

- a vér szerinti szülő, a testvér úgy nyilatkozik, hogy a természetes személyazonosító adatai nem közölhetők; vagy

- a kiskorú gyermek érdekeivel ellentétben áll, így különösen, ha a vér szerinti szülő felügyeleti jogát a bíróság azért szüntette meg, mert a szülő felróható magatartásával gyermeke javát, különösen testi jólétét, értelmi vagy erkölcsi fejlődését súlyosan sértette vagy veszélyeztette."

2021. jan. 11. 13:03
 5/22 A kérdező kommentje:

Sajat orokbeadasom utan szeretnek erdeklodni. De ha jol ertem, akkor ezt nem tudom "titokban" intezni, hisz a verszerinti hozzatartozom mindenkeppen fog ertesitest kapni arrol, hogy erdeklodtem a kilete felol.

Igazabol engem szemely szerint nem erdekelnek, csaladfa visszakovetes miatt lenne csak szamomra fontos, hogy a szarmazasomat valamilyen szinten be tudjam legalabb loni.

2021. jan. 11. 13:15
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy kap értesítést, amiben megkérdezik, kiadhatják-e az adataikat neked, ők még nem kapják meg a te adataidat, tehát nem tudnak megkeresni, csak te keresheted őket, ha akarod. De kérdezd meg a gyámhivatalban, tényleg így van-e, az még nem kötelez semmire.
2021. jan. 11. 13:21
 7/22 A kérdező kommentje:

Mielott megszulettem volna a szuleimnek konzultalni kellett a verszerinti anyammal, hogy biztos e az orokbefogadasban, szoval szerintem o tud engem hova kotni...

Szuleimet mar sajnos nem tudom errol kerdezni, mert mar nem elnek.

2021. jan. 11. 13:23
 8/22 anonim ***** válasza:
27%

"Mielott megszulettem volna a szuleimnek konzultalni kellett a verszerinti anyammal, hogy biztos e az orokbefogadasban, szoval szerintem o tud engem hova kotni..."

Hm....Erdekes...Ez Nem így működik, de mindegy.

2021. jan. 11. 13:31
 9/22 A kérdező kommentje:
Pedig az elmondasuk alapjan tobb alkalmas talalkozo is volt. Nem tudom mi hogyan ment a 90-es evekben, lehet azota valtozott. Meg az indokot is tudtak, hogy miert mondott le rolam mert megbeszeltek.
2021. jan. 11. 13:35
 10/22 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy ilyenben hazudtak volna nekem a szuleim. :)
2021. jan. 11. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!