Terhesen kiközvetíthet a munkanélküli?
1even keresztül jártam a nyakukba de nem mondták adtak semmit. Ahova jelentkeztem oda nem vették fel mert vagy nem volt még az a képesítésem vagy Mert busszal mentem volna. Egy két helyen meg is kaptam hogy ebben a járvány időben nem vesznek fel olyat aki busszal jár. Próbálkozzak máskor. Aztán feladtam és elkezdtem valamit hogy ha bejön beindítom az egyéni vállalkozásom. Csakhogy 2év után összejött a 2.baba. most vagyok pont 12 hetes.
Most már én nem szeretnék elmenni dolgozni azért hogy terhesen összeszedjem.
Vajon így kiközvetít?
Nem kell bunkónak lenni. Azért mert az ember bepróbálkozik olyan helyre ahova azt írják hogy nem kell szakképzettség, de közben tudom hogy anélkül 0 az esély, attól nem vagyok hülye.
Óvodai Dajkának tanultam oda szeretnék leginkább elhelyezkedni a lakóhelyemhez közel. De ez nem olyan egyszerű mert bár sokan vannak nyugdíj előtt meg legalább van 2-3-4 év vissza nekik.
Van Irodai tapasztalatom meg sokminden más de 20km innen a megyeszékhely és talán az az első város is.
A gyerekem busszal jár az 1 faluval arrébb lévő körzeti oviba. Párom kamionos hetel.
És nem fogok olyan munkát elvállalni ami a gyerekkel cseszik ki. Nincs aki vigyázzon rá fél 4kor ér haza a busz. Szóval arra otthon kell lennem.
Igen válogatok a munkák között. Nem hiába akarok egyéni vállalkozó lenni.
5. Olyan közmunkára foghatnak csak be ami a végzettségemmel egyenlő, ami annál lejjebb esik azt simán visszautasíthatom.
Pl. Kukázni, földet kapirgálni stb. Nem foghatnak be mert van érettségim és szakirányú végzettségem.
Es megis mit akarsz vallalkozni? Akkor csinald azt. Egy darab ovoda van a kozelben, a kovetkezo meg 20 kilometer mulva? Egyebkent egy auto nem ferne bele? Ha ennyire messze van minden, gondolom a kozlekedes sem eleg jo, akkor szukseg lenne ra, es nem lenne probelma az a 20 kilometer sem.
A gyerek miert is nem marad az oviban 5-6-ig, amig van ugyelet? Nem ertem. Igy nem lehet dolgozni, hogy fel4re mar otthon kell lenned, ilyen munkahely nincs, vagy ha van is, akkor rettento koran kell kelni, de az meg a gyereknek szinten nem jo, hogy mar fel6kor ott ucsorog az oviban (ha ilyet meg vallalnak egyaltalan).
1. Senki nem volt bunko.
2. "Olyan közmunkára foghatnak csak be ami a végzettségemmel egyenlő, ami annál lejjebb esik azt simán visszautasíthatom."
Ez már nagyon régóta nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!