Miért vagyok feszült, ha a párom gyerekei nálunk vannak? Hogy ne legyek feszült? Hasonlót tapasztalat esetleg?
Nálunk is ez volt. Csak a lányok 10-12 évesek voltak. Én olyan 1 évig csináltam, hogy amikor jöttek már 6-kor keltem, hogy délben kész legyen az ebéd, pedig aludtam volna 10-ig. Egyik nap a nagyobbik lány kérdezte tőlem egy nap, hogy miért kell nekünk mindig délben ebédelni? Mert ő nem éhes, inkább aludt volna délig. Kiderült, hogy az apjuk akarta ezt a szokást, mert amikor ő gyerek volt, és ment a nagyszülőkhöz mindig ez volt. Mi végül leültünk, megbeszéltük, hogy ki hogy szeretné. Kiderült, hogy a lányok velem együtt utálnak korán kelni. Az apjuk meg bár koránkelő, de utálta, hogy kávézás közben mindenki fent volt, nem volt csend. Na azóta mi lányok 10-11 -ig alszunk, az apjuk addigra csendben, élvezettel kávézik, pihenget. Amikor felkelünk akkor reggelizünk, és után ami spontán jön. Volt, hogy délután 3 -kor ebédeltünk.Lányok már 17-19 évesek. Ma is jönnek, és ma is ugyanúgy későn fekszünk- későn kelünk. Imádoma férjem lányait .
Mi lenne ha egyik nap leülnétek, és megkérdeznéd a lányokat, hogy nekik mi a véleményük a korán vagy későn kelésről. Mit gondolnak arról hogy délben vagy 2 órakor van az ebéd. Vagy Ebéd előtt eszik a fagyit vagy utána stb..7-10 éves lányok már eltudják mondani, hogy nekik mi a jó.
Kérdező milyen megoldást szeretnél? Mert csak ezek vannak:
Szakítasz vele
Befogod a szád és kiszolgálod őket
Szót értesz a pároddal hogy oldja meg ő a velük járó gondokat
Ha neked terhes a dolog, beszéld meg az apjával.
Ha gyerekessel jön össze az ember, kapja a pereputtyot is. Tudtad, hogy ez lesz. Ha zavar, jogodban áll szólni. Csak bátran! :)
Ő is kiszolgálja meg Te is. Azért kíváncsi vagyok az arányokra, hogy ki mit csinál... :)
Egyébként amit írtak előttem, hogy abban az időben menj el vagy csak szimplán foglalkozz magaddal. Az ő gyerekes ideje lehetne a Te énidőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!