Tényleg ki kell venni a babát a kocsiból ha vonatra szállunk?

Milyen szabály írná ezt elő?
Hol olvastál ilyet?
Magyarországon élsz egyáltalán?
Úgy szállítsd, ahogyan biztonságos. Szerintem legjobb helye a babakocsiban lesz. Jó eséllyel a vonat elringatja és egy nagyot fog aludni!

Azt hiszem, hogy mozgólépcsőn ki kell venni, mert balesetveszélyes.
Lehet, hogy a vonatnál is a fel/leszállásra gondoltak, de ez csak tipp.

Nem vettem ki. Lehet a helyhiány miatt mondhatják. De ott van a négyes ülőhely ha esetleg valakit zavar. De van egy eset amit soha nem felejtek el.
Amikor már 2,5 éves volt a kisfiam felvonatoztunk a nagyszülőkhöz. Ez egy durván 1 órás út volt. Mögöttem ült egy anyuka a Down szindrómás kisfiával kb egyidősek lehettek az enyémmel. Szegénykém már nagyon unta az utat és mivel bevolt szorítva az ablakhoz amikor megmozdult mindig a kukát felemelte a lábával vagy belerúgott és kicsit hangosabb volt. Az egyik "hölgy" elkezdett hangosan megjegyzéseket tenni a kisfiúra és az anyukájára mert ő nem tud aludni a vonaton és még fél óra van az útból neki. Nem értette a kisfiú szegény mi a baj. Ugyanúgy hangoskodott hiába nyugtatta az anyukája. Az "hölgy" megkeresete a kalauzt és egy sor hiszti után a kalauz felszólította!!! ráadásul alpári módon az anyukát, hogy vigye ki a kisfiút a kocsiból mert szegény a 20 emberből egynek megzavart az alvásban. Szegeny kiakarts vinni már amikor az egyik utas aki mellékesen rendőr volt kicsit rendre utasította a kalauzt és a idős hölgyet is,hogy egy értelmileg sérült gyereket ne tegyenek ki ilyen szinten megkülönböztetésnek. Borzasztó undorító volt amit műveltek. Soha nem fogom elfelejteni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!