Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor vezeti be a Kormány a 3...

Mikor vezeti be a Kormány a 3 gyermekes anyák teljes adómentességét?

Figyelt kérdés

A napokban említette Novák Katalin, hogy lehet (nyilván ez is már a jövő évi választási kampány egyik nagy bedobása), kiterjesztik a 3 gyermekes anyákra is az adómentességet. Akit érint, ez azért óriási kedvezmény lenne, hiszen megkapná egy az egyben a teljes fizetését.

Szerintetek ezt idén még bevezetik, vagy csak jövőre a választások előtt? Miért beszélnek erről a tévében, ha annyira távoli lenne?

#adómentesség #3 gyermekes anyák
2021. jan. 5. 21:13
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
82%
20 baromság. Majd ha nem asszonyság lesz egy kutató doktornő, ha egy politikus feleség sem esik át vak komondorokon, ha egy munkahely sem részesíti hátrányban a nőket mert esetleg szülni mernek majd, majd ha ugyanannyi pénzt keresnek a nők TÉNYLEGESEN, ugyanazért a munkáért. Akkor lesz egyenlőség. Talán. Vagy nagyjából. Ne érts felre nem bánt a 4 gyerekesek adómentessége. Kapjak meg. De! Ne ringassuk már magunkat olyan demagóg hintában, hogy azt képzeljük ez nem az, ami: elletés, népszaporítás. Ráadásul mi az hogy örökre? Benne van tán az alkotmányban hogy ezt nem lehet visszavonni soha, egy másik kormány se? 🤔
2021. jan. 5. 23:12
 22/30 anonim ***** válasza:
23%

18!

Ha marad a nyugdíj kórhatar ami jelenleg 65,akkor nekem meg van 41 évem. Szerinted addigra jobb, és szebb ország leszünk? Na ugye hogy nem. Igyis a csőd szélén vagyunk, nagyon is, de belehetne "hajtani" máson is azt a kiesést. Mármint nem embereken, de ha nagyon akarnak nem kellene a csőd szélén állni. És amugyis ha lenne nyugdíj mi lenne? Anyám 50 évet dolgozott le, és kap 70.000 forintot, nem tudjuk hogy számoltak ki, de ennyi. Akkor mire én megoregszem mi lesz? 10.000 forint? Ha nem is 1 gyerek után, de akkor inkább kettő. De nem három meg négy. Sokkal valosagosabb 2 gyerek mint mondjuk 3 vagy 4. Ha lenne annyi pénzem, és kua jó idegrendszerem, szülnek én 10et is, de hát sajnos nincs. Ez az ország úgy játszik ahogy akar sajnos, és sokan bedolnek neki. Mint pl a CSOK, babavaro és stb hitellel. És ezt tudják is jól, ezért merik megtenni.

17 voltam

2021. jan. 5. 23:35
 23/30 anonim ***** válasza:
86%
22 egyet értek abban hogy be is ismerhetnénk, hogy nem lesz nyugdijunk ezért megkapjuk úgymond máshogy és oldja meg mindenki. A probléma az, hogy jelenleg mi a te édesanyád nyugdíjat fizetjük (mag az en nagyszüleimét stb).
2021. jan. 5. 23:40
 24/30 anonim ***** válasza:
74%
De lehet, hogy ennek olyan hatása lenne, mint a CSOK és babavárónak, amik jelentősen megdobták az ingatlanok árát. Több család vállalna be 3 gyereket, majd pár év múlva rájönnének, hogy nincs elegendő bölcsődei és óvodai férőhely, és anyuka évekig nem tudna visszamenni dolgozni.
2021. jan. 6. 04:02
 25/30 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, én a 20-as hozzaszolasodra reagalnek.

Nem, nem fogja a gyerek felnevelese után feltétlen az unokákra költeni. Egyre több az olyan család, ahol a nő (és férfi) úgy van vele, hogy "na felneveltunk, ide aztán ne szüljel/ magadnak szulj, végre azt csinalok, amit akarok."

Nálunk mindket oldalról ilyenek a szülők, az én anyám utazgat és kábé úgy csinál mintha nem lennének gyerekei (4-en vagyunk testvérek).

Szerintem egyre inkább ilyen lesz egy emancipalt nő, utólag meg minek "kitüntetés" 4 gyerekért? Mit osztonzunk vele? Szerintem az aktívan gyereket neveloket kell támogatni, akar közvetve is, mondjuk ovodafejlesztest hogy valóban lehessen dolgozni, és ne az óvónők kenyekedve szerint kelljen du 4-kor szalutalva menni a gyerekért....

2021. jan. 6. 04:59
 26/30 anonim ***** válasza:
14%
Én mindig többet kaptam nettóban mint bruttó bérem és még így sem tudtam ki használni az egész családi adó kedvezményt mert nem volt annyi bruttóm.
2021. jan. 6. 06:30
 27/30 anonim ***** válasza:
66%
remélem, soha.
2021. jan. 6. 07:45
 28/30 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem meg vezessenek be valamit inkább a fiataloknak hogy ne keljen 30 evesen otthon élni és 0-val elindulni vagy hitelre hitelt halmozni engem nem érdekel mennyi kedvezményt és penzt adnak a csaladosoknak csak jó lenne az egyedül álló embereket is emberszámba venni és segíteni
2021. jan. 6. 08:26
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
26 olyan nincs, hogy többet kapsz nettóban mint a bruttod... hacsak nem szamolod hozza a családi pótlékot. De azért ne keverjük a szezont a fazonnal.
2021. jan. 6. 11:03
 30/30 anonim ***** válasza:
79%
28 főleg, mert akkor jobb eséllyel alapítanak családot hamarabb. És ha valaki 25 évesen szüli az elsőt, jobb eséllyel lesz második és harmadik baba, mint aki 37 évesen szüli az elsőt...
2021. jan. 6. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!