Mikor vezeti be a Kormány a 3 gyermekes anyák teljes adómentességét?
A napokban említette Novák Katalin, hogy lehet (nyilván ez is már a jövő évi választási kampány egyik nagy bedobása), kiterjesztik a 3 gyermekes anyákra is az adómentességet. Akit érint, ez azért óriási kedvezmény lenne, hiszen megkapná egy az egyben a teljes fizetését.
Szerintetek ezt idén még bevezetik, vagy csak jövőre a választások előtt? Miért beszélnek erről a tévében, ha annyira távoli lenne?
Én nem értek egyet azzal, hogy 3 gyerek mellett nem lehet munkát vállalni. Lehet és kell is, magadnak és a családnak is jót teszel, kizökkensz a háztartás-ovi-suli végtelen gürizéséből, magabiztossá tesz a saját kereset, ha részmunkaidőben csak, de akkor is jó kimozdulni.
Nálunk három gyerek van, ovisok és egy iskolás, eltérő munkarendben, de dolgozunk a férjemmel mind a ketten 8 órában. Nincs segítségünk semmilyen téren. 1 éve dolgozom és nagyon büszke vagyok, mert a cégnél év végén a legtöbb jutalmat én kaptam a munkámért. Kell az anyákat motiválni elismeréssel, pénzzel, mert rengeteg tehetséges, értelmes anya marad otthon.
Ezt itt olvastam a gyakorin, amikor behozták a kedvezményt a 4 gyermekes anyáknak, nagyon érdekes meglátás:
"Aki képes volt rá, az megérdemli. Ez egyfajta változata annak az ötletnek, hogy a szülőket tegyük érdekeltté a gyermekvállalásban. Aki négy gyermeket felnevelt és UTÁNA rendesen dolgozik, az már eleget tett a társadalomért, maradhat adómentes. És senki ne higgye hogy ezt a pénzt nem fogja azonnal a gyerekeire költeni, majd az unokáira - vagyis hogy ne adózna belőle azonnal ÁFA-val. Aki 4 gyerekesként dolgozik, az nem a Bahamákra fog utazni belőle, nem magának fogja gyűjtögetni, hogy részvényeket vegyen nyugdíjas korára, hanem a gyerekeit, családját fogja tudni belőle kissé jobban tartani.
Amúgy éppen a nagy progresszív, meg liberális fiataloknak kellene azonnal ünnepelnie ezt a döntést, hiszen ez a nők egyenjogúságát, a nők szerepének elismerését segíti és a megbecsülésüket növeli a családban, leginkább azt ha dolgoznak a gyereknevelés mellett, után. Hiszen ADÓkedvezmény, csakis DOLGOZÓ nő kaphatja és csak amíg dolgozik. Vagyis éppen hogy nem azt támogatja vele a kormány hogy azért szüljön valaki gyereket hogy utána otthon maradjon velük élete végéig és nem azoknak ad támogatást akik a gyerekből akarnak megélni, hanem akik minél tovább dolgoznak.
A családban meg ahol sok gyerek van, már érdekelt lesz a férj is a felesége munkában való segítésében, a minél jobb munka megszerzésében, a karrierépítésben, hiszen nagyobb adókedvezményt a jobban fizető munka után lehet kapni.
Kíváncsian várom hogy mikor kezdik végre támogatni ezt a döntést a "demokratikus, liberális, progresszív, haladó" ellenzékiek, hiszen ebben minden benne van amit amúgy követelnek a nők számára."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!