Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi alapján választanál nevet,...

Mi alapján választanál nevet, ha a kedvenceidet már odaadtad a nagyobbnak?

Figyelt kérdés
Két kedvenc lánynevünk van, mindkettőt megkapta a kislányunk, mert sajnáltuk volna bármelyiket, ha a második gyerek fiú és így nem adhatjuk. Van több lánynév, ami tetszik de egyik sem dobogtatja meg annyira a szívünket.
2020. dec. 17. 19:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%
Megvàrnàm, amìg megszületik ès a szűkìtett listàbòl adnàm, ami illik rà.
2020. dec. 17. 19:57
 2/12 anonim ***** válasza:
18%

Pl ha télen születne, akkor valami télies név lenne, nyáron, akkor nyárias, vagy valami számomra szép jelentéssel bírót.

Biztos van még olyan név ami tetszik.

2020. dec. 17. 20:05
 3/12 anonim ***** válasza:
98%

Bocs az offért, de mi az a télies név meg nyárias név?

Amúgy én bújnám a névjegyzéket, hátha ihletet kapok.

2020. dec. 17. 20:08
 4/12 anonim ***** válasza:
45%
Én is így vagyok, mi mondjuk még nem tudjuk a második nemét és reménykedem abban, hogy fiú lesz és akkor van nevünk, ha viszont lány akkor gondban vagyunk mi is mert ugyan hónapok óta bújom a neveket, még egyiknél sem jött el a “na ez az!” érzés 😅
2020. dec. 17. 20:08
 5/12 anonim ***** válasza:
57%

Ha nagyon fáj a szíved, én megpróbálnám a nagy második nevét adni neki :)

Mondjuk mi bátrak voltunk, és megtartottuk a 2. nevet, szerencsére lett még egy lányunk.

2020. dec. 17. 20:12
 6/12 anonim ***** válasza:
60%
Télies név pl Natasa, azt jelenti karácsonykor született, vagy tavaszias név bármilyen virágnév, nyárias már trükkös, kinek mi a nyár 🙂
2020. dec. 17. 20:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia Kérdező, és esetleg annak a bizonyos második kedvenc névnek nincs esetleg olyan verziója, vagy valami hasonló hangzású párja, amit adhattok? Még ha nem is pontosan megfeleltethető párok, de pl. Borbála-Boróka-Boglárka, Léna-Léda-Lídia, Dorottya-Dóra-Dorka, Hanna-Anna-Panna stb.

Én lehet ezen a nyomon indulnék el :)

2020. dec. 17. 21:47
 8/12 anonim ***** válasza:
88%

Mondjuk ha csak két kedvenc név van és tudom,,hogy akarok még egy gyereket, akkor eleve az egyiket adom, de mindegy.

Ismerősi körben előfordult ilyesmi. A szülőknek a Tihamér és a Bonifác név tetszett - nem ezek, csak hasonlo stilus. Az elsőszülött fiú Tihamér Bonifác lett, a második meg Bonifác Tihamér.

Keresnék olyan nevet, ami tetszik és köze nincs az első gyerek nevéhez

2020. dec. 18. 06:36
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs olyan, ami nagyon tetszik, elôször is kihúznám, ami nem tetszik, ami nem megy a vezetéknévhez, aminek a névnapja túl közel van a születésnapjához, stb.

A megmaradt listát kinyomtatnám, és megkérdezném a közeli rokonokat akiknek adok a véleményére, ha valamelyik nagyon gáz szerintük, azokat kihúzom, stb.

Ha még így is több marad, azokat be egy kalapba. Kihúzol kettôt, a kettô közül választod a szimpatikusabbat, amelyiket választottad, visszadobod a kalapba, a másikat kidobod. Újra kihúzol kettôt, egyiket visszadobod, a másikat kidobod... és így tovább, míg csak kettô vagy egy marad.

2020. dec. 18. 08:52
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Vannak az elsőhöz hasonló nevek, de nem szeretnénk ilyet adni, azt pedig semmiképp, hogy felcseréljük a két keresztnevet és azt kapja a pici. Az elsőnél annyira természetes volt, hogy mi lesz a neve, azt gondoltuk, hogy mire jön a következő baba, addigra beleszeretünk majd még egy-két névbe, de nem így történt.
2020. dec. 18. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!