Mi alapján választanál nevet, ha a kedvenceidet már odaadtad a nagyobbnak?
Pl ha télen születne, akkor valami télies név lenne, nyáron, akkor nyárias, vagy valami számomra szép jelentéssel bírót.
Biztos van még olyan név ami tetszik.
Bocs az offért, de mi az a télies név meg nyárias név?
Amúgy én bújnám a névjegyzéket, hátha ihletet kapok.
Ha nagyon fáj a szíved, én megpróbálnám a nagy második nevét adni neki :)
Mondjuk mi bátrak voltunk, és megtartottuk a 2. nevet, szerencsére lett még egy lányunk.
Szia Kérdező, és esetleg annak a bizonyos második kedvenc névnek nincs esetleg olyan verziója, vagy valami hasonló hangzású párja, amit adhattok? Még ha nem is pontosan megfeleltethető párok, de pl. Borbála-Boróka-Boglárka, Léna-Léda-Lídia, Dorottya-Dóra-Dorka, Hanna-Anna-Panna stb.
Én lehet ezen a nyomon indulnék el :)
Mondjuk ha csak két kedvenc név van és tudom,,hogy akarok még egy gyereket, akkor eleve az egyiket adom, de mindegy.
Ismerősi körben előfordult ilyesmi. A szülőknek a Tihamér és a Bonifác név tetszett - nem ezek, csak hasonlo stilus. Az elsőszülött fiú Tihamér Bonifác lett, a második meg Bonifác Tihamér.
Keresnék olyan nevet, ami tetszik és köze nincs az első gyerek nevéhez
Ha nincs olyan, ami nagyon tetszik, elôször is kihúznám, ami nem tetszik, ami nem megy a vezetéknévhez, aminek a névnapja túl közel van a születésnapjához, stb.
A megmaradt listát kinyomtatnám, és megkérdezném a közeli rokonokat akiknek adok a véleményére, ha valamelyik nagyon gáz szerintük, azokat kihúzom, stb.
Ha még így is több marad, azokat be egy kalapba. Kihúzol kettôt, a kettô közül választod a szimpatikusabbat, amelyiket választottad, visszadobod a kalapba, a másikat kidobod. Újra kihúzol kettôt, egyiket visszadobod, a másikat kidobod... és így tovább, míg csak kettô vagy egy marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!