Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyivel volt könnyebb...

Mennyivel volt könnyebb esetleg nehezebb a 2. gyerekkel a terhesség, szülés, gyermeknevelés?

Figyelt kérdés

Van már egy 21 hónapos kislányunk,aki babának "rettenetes" volt. Non-stop sírás, hasfájós volt,nem aludtunk. Fogzott folyamatosan. Ráadásul laktóz érzékeny is lett(ezt később kinőtte). Már most sokkal könnyebb vele,de úgy éreztem, hogy nem élem meg az 1 éves korát. 🙄🤣 Okos,ügyes nagylány, elég önálló már. Eldöntöttük a férjemmel, hogy szeretnénk 2. babát,de leginkább ő ragaszkodott hozzá. Félre értés ne essék én is szeretném,de jelenleg nagyobb rajtam a pánik, hogy mennyire lesz megint nehéz. Egyébként a férjem szuper apa és mindig mindenben segített. Fel is kelt a gyerekhez, akkor is,ha én keltem. Most is felkel még a lányunkhoz. Háztartásból kiveszi a részét. Ezzel a résszel nem is lenne probléma,de akkora bennem a görcs... viszont tudom, hogy már több tapasztalatot szereztem,nem esnék kétségbe olyan dolgoktól,mint a lányomnál. Rettenetes terhességem volt. 18.hétig hánytam. 26. Héten volt egy szülésvisszatartásom(végül 41.hétre született). Végig magasvérnyomásom volt és a levegőben lógott a toxémia lehetősége. Végül sürgősségi császárral született miattam és miatta is. Mindketten intenzívre kerültünk. Egy dolgot nem tudok mondani,ami jó volt a terhességemben és a szülés utáni időszakban...talán depressziós is lettem.Rettegek, hogy minden sokkal rosszabb lesz... Viszont az is bennem van, hogyha halasztgatom,akkor sosem lesz még egy gyerekünk, ráadásul egyre idősebb leszek és talán egy terhességet sem tudok normálisan kihordani. Ha 22 évesen már ilyen gondok voltak, úgy, hogy alapjáraton egészséges vagyok,nem hiszem, hogy majd 25 évesen jobb lesz. Nyáron már egyszer belevágtunk. Méhen kívüli lett...nincs meg egy petevezetékem,ez akkora törés volt számomra, hogy gondolni sem tudtam tovább babára... Szóval tele vagyok félelmekkel,aggódással és közben, pedig szeretnék még egy kis csodát az életünkbe.

Tudom, hogy minden terhesség, szülés, első pár hónap más,de arra lennék kíváncsi, hogy kinek, hogy alakult a 2. babával? Mennyire volt nehezebb vagy könnyebb? Az első gyerek hogyan fogadta? Milyen volt a szülés, terhesség?

2020. dec. 13. 18:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a terhesség mondhatni, hogy könnyű volt mégse szerettem az egészet és vártam h végre megszüljek. Akkor terhesen azt mondtam h elég lesz 1 gyerek. De most h már megszületett mi is gondolkozunk h 2-3 év múlva szeretnénk még egyet. A mi babánk elég nyugodt természet nem sír sokat és én meg attól tartok, hogy a másodiknál nem lesz ilyen szerencsém.
2020. dec. 14. 10:01
 12/14 anonim ***** válasza:
83%
Elso vagyok: azt hogy erted hogy felsz hogy kesobb megbannad? Meg egy gyereknel ertem hogy talan megbanhatod hogy kihagyod a gyereknevelest az eletedbol (bar szerintem gyerek nelkul is lehet valaki boldog, nem feltetel) de egy masodiknal igazabol nem tudod mit hagysz ki igy nincs is mit megbanni.
2020. dec. 14. 10:31
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kerdezö, vegül lett masodik baba? Ugyan ebben a cipöben jarok, kb ezek az erzesek kavarognak bennem mint amit te is le irtal.
2022. nov. 2. 13:44
 14/14 A kérdező kommentje:
Nem lett és már nem is lesz. Inkább szerzek még egy diplomát. Ideje,hogy magammal is foglalkozzak.
2023. máj. 4. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!