Disney hangoskönyv megéri?

A lányom ajándékba kapta az első kettőt, és annyira tetszett neki, hogy előfizettünk rá.
Én semmi rosszat nem látok benne, ettől ugyan úgy minden este olvasok neki én is. Ehhez ragaszkodom, az esti rituálé része, soha nem marad el!
Semmit nem vesz el a hangoskönyv tőle🙄
Sokszor bekapcsolja csak úgy játék közben is “háttérzajnak”.
Plusz én a könyveknek is nagyon örülök, tök jó, hogy lesz egy gyűjteménye. Meg ő amúgy is szereti a könyveket lapozgatni, néha saját történetet talál ki a képek alapján.
Szóval nekünk megéri!

Az elsőnek részben igaza van, csak pont nem hangfelvételről, hanem ÉLŐ beszéd az, ami a beszédfejlődéshez nagyon fontos, és az érzelmi intelligencia érésére nézve is. Kedves kérdező, amikor cska lehet, mesélj neki a te ÉLŐ, a "realtime" hangoddal. Nyolcéves kor előtt felvétel helyett te mesélj neki, ha csak lehet.
"Mindnyájan, akik hallgatunk egy beszélőt, abortív izommozgásokat végzünk ezekben a gégefő, és egyéb izmainkban
[...]
beszélnek, és ez benne [a kisgyermekben is] ott rezeg
[...]
[és mindennek hatására] ő kvázi utánoz akkor is, ha ez nem hallatszik"
Ezért fontos az ÉLŐ mesélés, különösen kb 8 éves korig. Hangfelvétel helyett, általában.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!