Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jobbkezes szülők, balkezes...

Jobbkezes szülők, balkezes gyerek?

Figyelt kérdés
Mikor lehetett látni, hogy balkezes lesz a gyerek? Okozott bármiben is nehézséget, hogy más kezét használja mint ti?
2020. dec. 9. 12:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi férjemmel két kezesek vagyunk,de míg nekem a jobb neki a bal a dominánsabb. Mindkét gyermekünk két kezes jobb kéz dominanciával.
2020. dec. 9. 16:51
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A lányunk olyan 6-7 hónapos volt, amikor felmerült bennem, hogy szerintem balkezes. Csak ugye olvastam, hogy olyankor még nem alakul ki. Végülis balkezes lett. Semmiben nem okoz problémát. Gyöngy betűkkel ír.

Mi (apa, anya) jobbkezesek vagyunk, de nagyon sok balkezes van a családban (apósom, testvérem, férjem testvére, lányom unokatestvére).

2020. dec. 9. 17:03
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Kisebbik fiam balkezes, már másfél évesen egyértelmű volt. Egyelőre nem okoz semmiben gondot, bár még csak középsős ovis, majd az írásra kíváncsi leszek azért. Rajzolni nagyon szeret és nagyon szépen is rajzol.

Egyébként nekem nagyon tetszik ez a balkezesség, olyan különleges volt nekem mindig is 🙂

Férjem is balkezes, ő ebből egyáltalán nem csinál ügyet, balkezes ollója se volt soha, szerinte a gyereknek se kell (ettől függetlenül van neki természetesen), gitározni is jobbkezes módra tanult meg.

2020. dec. 9. 17:49
 14/15 GJLarsFan válasza:
Nekem a szüleim jobbkezesek, én pedig balkezes vagyok. Érdekes: a tesóim is jobbkezesek!
2023. szept. 21. 17:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Nálunk a családban abszolút mindenki jobbkezes, közelebbi, távolabbi rokonok egyaránt generációk óta

Azért ez ritka mert a balkezesség öröklődik.

Egyedül én lettem balkezes, viszont én annyira az vagyok, hogy mindent kizárólag a bal kezemmel tudok csinálni 100%-ig.

91-ben születtem, mondták hogy csodálkoztak rajta és párszor megpróbálták a jobb kezembe adni a ceruzát ovis koromban, de sosem voltam hajlandó elvenni, csak a ballal.

És szinte minden dolog nagyon erősen jellemző rám, amit írnak a balkezesekről.

nov. 2. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!