Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jobbkezes szülők, balkezes...

Jobbkezes szülők, balkezes gyerek?

Figyelt kérdés
Mikor lehetett látni, hogy balkezes lesz a gyerek? Okozott bármiben is nehézséget, hogy más kezét használja mint ti?
2020. dec. 9. 12:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

A lányom kb.1,5 èves volt mikor már sejtettük hogy balkezes.

Akkor kezdtem gyanakodni amikor balkézzel evett és mindent balkézzel fogott meg. Egészségügyileg minden rendben volt. Most 5 éves balkezes.

Nem volt nehéz vele,csak furcsa volt egy picit hogy mi jobbkezesek vagyunk és eleinte neki is jobbkézbe adtam a kanalat,villát stb,és fura volt hogy nem ugy fogta és nem ugy viszonyult a dolgokhoz jobbkézzel. Jobb lett amikor rájöttünk hogy balkezes.

2020. dec. 9. 12:43
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom óvodás koráig mindent bal kézzel csinált, még a labdát is bal lábbal rúgta. Aztán jobb kezes lett.
2020. dec. 9. 12:47
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

12:47-es. Első vagyok. Igen írni is akartam a végére hogy ettől függetlenül nem biztos hogy balos lesz,ez csak a mi példánk volt. Minket a védőnő ès gyermekorvos is küldött neurológushoz mert azthitte gyenge a jobb oldala és baj lehet hogy jobbal nem csinál semmit,szerencsére nem ilyen probléma volt.

Nagyon megtévesztő tud lenni hogy melyik oldalával hogyan mozog aztán mégsem balos

2020. dec. 9. 12:54
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Már egészen pici korában sejtettem hogy balkezes lesz a fiam. Mindent azzal csinált. Most második osztályos.

Hátrány csak annyi volt hogy a betűírás tanulásakor nehezebben tudtam neki segíteni,mert teljesen máshonnan kezdte írni a betűt mint pl a jobbkezesek.

Félig döntött "betűtipusban" ír,többször beszélnem kellett a tanárral hogy emiatt legyenszives nem minden oldalon piros tollal odafirkantani hogy "egyenesen írj"!!!!

Egyébként nem okoz különösebb gondot sem nekünk sem neki.

Viszont oviban pl saját ollót vittem be neki.

2020. dec. 9. 13:04
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én állítólag már első nyúlástól balkezes vagyok.Mondjuk játékoknál nem számított hogy anyu jobb kezes én meg bal, de írással azért voltak nehézségek.Úgy szoktak segíteni, hogy keresztbe nyúltak át a hátam mögül.Szóval írástanulás nem volt egyszerű.Kötni a magam kínján tanultam meg:D Most úgy vagyok, hogy a fiam jobbkezes én meg bal, hát szívás rajzolni vele és már előre látom, hogy írásnál még nagyobb szenvedés lesz.
2020. dec. 9. 13:10
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a szűk családomban nincs balkezes, így nem tudok nyilatkozni, de a férjem az, és a családjában senki más...hát, 35 évesen nem tud pl. normálisan, szabályosan masnit kötni, mert senki nem tudta neki anno megmutatni, hogy hogy kell "fordítva" csinálni 😃 Konkrétan csinál a 2 fűzőből 2 nyuszifület, és összeköti őket. Ami amúgy a célnak tökéletesen megfelel, de már a világból kiszekáltam miatta (és nem is csak én). 😅 Plusz ami fura, hogy majd' minden számot fordítva ír le. Az 1-est, 2-est, 3-ast, 5-öst, 7-est mind az aljánál kezdi, nem is értem, hogy lehet így leírni őket.

Kicsit paráztam, mi lesz, ha balkezes gyerekünk lesz. Én jobbkezes vagyok, férjemtől meg így ebben a formában inkább ne tanulja meg, hisz neki sem megy szabályosan egy csomó minden.

A fiunk 4,5 éves és egyértelműen jobbkezes az elejétől fogva. Onnantól hogy egyedül evett, azzal nyúlt a pohárért, kanálért, azzal dobta el a labdát, azzal firkált, azzal tolta inkább a kisautót, stb. A lányunk még csak 6 hónapos, nála bármi lehet. A kérdésre válaszolva igen, szerintem okozna nehézséget, de úgy vagyok vele, hogy ezen majd akkor aggódom, ha esetleg elkezd a bal keze dominálni.

2020. dec. 9. 14:09
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Én balkezes lettem. Ollóból kaptam balkezeset, írás szenvedés volt, sose tanultam meg szépen írni. A spirálfüzet kényelmetlen, meg az is,hogy szétkentem néha a kezemmel az irományt. De ez az időszak elmúlik.

Nem sikerült megtanulnom gitározni,pedig akartam.

Horgolni videókból magamtól nagy nehezen sikerült.

A konzervnyitót 25 évesen tanultam meg végre használni.

A számítógépnél az egér mindig rossz helyen volt infó órán, örülök,hogy van már laptop és érintőképernyő :D

Nem fogom "szabályosan" az evőeszközt. Bal kézzel kanál,villa, jobb kézzel használom a kést.

Szüleimnek annyira nem okoztam nehézséget, az íráson kívül.

Ma meg már rengeteg balkezeseknek gyártott termék van, de én csak az ollót használom :)

2020. dec. 9. 14:14
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

6 az én férjem jobb kezes ahogy az egész családja, mégis olyan idétlenül köti a masnit mint a tiéd 😂😂😂 Megmnodtam neki, hogy ezt biztos én tanítom majd a gyereknek😂😂

Kisfiam 15 hós. Ceruzát mind a 2 kezével fog, de a kanalat bal kézzel. Ma eltöprengtem rajta, hogy mi lesz ha balkezes. Persze nem tartom problémának, csak félek, hogy sokmindenben nem tudok majd neki segíteni

2020. dec. 9. 15:01
 9/15 anonim ***** válasza:
87%
Kezdetektol lattam, mondtak h majd 3 eves korban, majd ha irni fog stb, az en gyerekem mindig ballal nyult mindenert eloszor, labdat bal labbal rugta. Balkezes lett. Mindketten jobbkezesek vagyunk de en, apukam rejtett balkezes, apai nagymamam atnevelt jobbkezes es unokatesoim kozott is van balkezes, nem lepodtem meg. Semmiben nem akadalyozza:)
2020. dec. 9. 15:58
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Na remek, én meg még azt hittem, hogy ő az egyetlen, aki képes ilyen elcseszett módon "masnit" kötni, nézni is rossz 😂

6-os voltam.

2020. dec. 9. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!