Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá, hogy kint...

Hogyan vegyem rá, hogy kint is sétáljon?

Figyelt kérdés
Kislányom 15 hónapos, 1 éves kora előtt nem sokkal kezdett járni, azóta már mondhatni teljesen stabilan megy. Kb 1 hónapja van ez a helyzet, hogy kint az utcán egyszerűen nem tudom őt letenni a kezemből, mert kapaszkodik belém minden erejével. S ha mégis megpróbálom letenni, azonnal feszíti magát és ordít ahogy csak bír. Egyébként nem félős, bárhová megyünk, mindenhol jön-megy, felfedez, de csak beltéren, kint egyáltalán nem akar még pár lépést se tenni. Nem emlékszem, hogy érte volna őt valami trauma az utcán, nem esett el, legalábbis nem úgy, hogy nagyon megüsse magát. Nem is a csizma a gond szerintem, hiszen itthon simán szaladgál benne. Akinél volt ilyen hogy oldódott meg végül? "Erőltessem" a kinti sétát vagy egy pár hétig inkább nem is próbálkozzak vele? Köszönöm a válaszokat!

#séta #15 hónapos #nemsétál
2020. dec. 7. 21:15
 1/2 anonim ***** válasza:
87%

Mindképpen próbálkozz. Nekünk az vált be, hogy először csak a játszótéren sétáltunk körbe körbe amíg csak "bírta" hiszti nélkül. Majd egy két hét után már a játszótérről hazafelé is elindultunk, és szépen fokozatosan minél többet sétáltunk. Ahol még nem járt oda először baba kocsival vittem, ahol nagyobb tér volt oda pl vittük a bébi taxit és abba ültettem hagy fedezze fel a terepet. Nekünk sokára sikerült mert nagyon félt a zajoktol, de nekem autista a fiam, nála ez alapból problémás

Illetve amit észrevettem, ha kicsit felhúz engem is, vagy eleve stresszel indulok el vele, ő is átveszi ezt az alap hangulatot, szóval csak nyugodtan, pici még a gyereked, raer egyedül sétálgatni még, és fokozatosan ismertesd vele a terepet, hátha ez segíteni fog.

2020. dec. 7. 21:45
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Játszótérre érdemes vinni eleinte, mert biztos érdekelni fogják a játékok. Ott könnyebben feloldódik, főleg ha más gyerekek is vannak. Nem kell erőltetni, mert annál jobban negatív élményként fog rögzülni benne a séta. És ahogy az első válaszoló írta, fokozatosan lehet növelni a távot és megismerkedni új helyekkel.
2020. dec. 7. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!