Mi a megoldás, ha a párom rettenetesen csúnyán viselkedik és beszél a lányommal mostanában?
4 éve együtt vagyunk, 2 éve élünk együtt. Gondolkozunk/gondolkoztunk közös gyerekben is, de a mostani viselkedése nagyon kiábrándít...
A lányom 11 éves, tipikus a "légynek sem ár" gyerek. Itthon is elvan csendben, leginkább a szobájában van, vagy hétvégente amíg délelőtt főzök, takarítok, ott van velem a konyhában és rajzol, olvas nekem, vagy közösen házit írunk. Nincs vele probléma. De mostanában a férjem semmiségek miatt úgy felcsattan rá, hogy szegénykém teljesen megszeppen és nem érti, mi a baj, mi rosszat csinált. Sajnos már ott tartunk, hogy az első hangos szónál sírva fakad. Függetlenül attól, hogy hozzá lett-e intézve.
Nem nagy dolgok miatt amúgy, hanem ilyenek voltak most, amikre hirtelen emlékszem:
-rosszul lett visszatéve a hajszárító a szekrénybe és ahogy kinyitotta, az kiesett és a diffúzor rész leesett róla. A férjem erre berohant a fürdőszobába és elkezdett vele ordítozni, hogy mit dobálja azt a sz__rt (így) és hogy nézze meg, most tönkretette, széttörte (amúgy nem, azt amúgy is le lehet róla szedni).
-itt maradt a férjem lányának valami játéka a múlt hétvégén és az ő lánya az én lányomnak írt, hogy azt valaki vigye el neki. A lányom kérdezte a férjemtől, hogy nincs kedve meglátogatni a lányát majd? A férjem közben tv-zett és mondta, hogy hát majd lehet, még nem tudja. A lányom erre mondta, hogy de majd a héten kéne, mert itt maradt egy játék és azt szeretné majd visszakapni. Erre a férjem felcsattant, hogy "akkor vidd át te neki, b__zdmeg".
-pénteken ment át a lányom délután különórára a szomszédba, mi akkor jöttünk meg a bevásárlásból (konkrétan akkor álltunk meg a kocsival, mikor ő lépett ki a házból és zárta az ajtót). Mondta a férjem, hogy sehova, előtte segítsen bepakolni. Mondta erre a lányom, hogy már így is ott kéne lennie 5 perce és nagyon siet. A férjem erre a nyílt utcán kezdett el vele üvöltözni, hogy "ez" egy lusta tetű és semmit nem lehet tőle kérni és hogy egy k__csög. A lányom erre sírva átment a különtanára házához, de még ott is úgy sírt, hogy a tanárnője 10 perc után hazaküldte, mert képtelen volt megnyugtatni.
Ma reggel azt mondta, hogy ő idén inkább végig az apjáéknál szeretne lenni, mert itthon mindig fáj a hasa a kiabálások után és ő nem akar karácsonykor is veszekedést... A szívem megszakadt. A férjemnek utána mondtam ezt, meg igazából minden ilyen után mondom, hogy ő a saját lányával legyen ennyire elfoglalva, azt nevelgesse, majd az enyémmel foglalkozok én. Az a gond, hogy ő ilyen, rögtön felkapja a vizet mindenen, üvöltözik 20-30 percig, aztán lenyugszik és úgy viselkedik, mintha mi sem történt volna. A tegnapi eset után is állította, hogy ő nem ordított a gyerekkel. Mondom dehogynem, hát a szembe szomszédból a bácsi még ki is nézett az ablakon.
Tudom, hogy minden családban előfordul hangos szó és összetűzés, de szerintem ez így nagyon nem jó. Vagy túlreagálom?
Túlreagálod???
Ugyanmár kérlek...nem tenné zsebre tőlem amit kapna ha ezt látnám.
Nyugtass meg hogy helyrerakod a nagy k.cs.göt ,és nemcsak csendben szemléled amit tesz a lányoddal.
" "akkor vidd át te neki, b__zdmeg".
És akkor itt a vége.
Nem lehet olyan jó pasas, olyan nagy szerelem,
hogy ne álljak elé, hogy vagy változtat
a stílusán a gyerekemmel szemben,
és általában, vagy szedje a sátorfáját és menjen.
A gyerekedet teljesen ki fogja készíteni.
Ha ezt hagyod vele szemben elkövetni,
akkor soha nem fogja neked megbocsátani.
Előbb -utóbb, kamasz és/vagy felnőtt korában
a fejedre fogja olvasni.
Most még csak a vétlen kislányoddal viselkedik így,
de te is ott állsz a sorban.
Nincs az a férfi, aki ezt kétszer megtehetné a gyerekemmel,
hogy arrogáns, ordítozik vele, ráadásul káromkodik.
"Ma reggel azt mondta, hogy ő idén inkább végig az apjáéknál szeretne lenni"
IGAZA VAN!
Ez folyamatos bántalmazás.
El akarja üldözni a háztól a lányodat.
A férjed simán megkapja a felügyeleti jogot.
EZT akarod?!
Én nem itt kérdeztem volna, hanem otthon SZÁMON KÉRNÉM, hogy
hogy képzeli, hogy folyamatosan verbálisan zaklatja,
becsmérli, sértegeti, lelkileg támadja a gyerekemet.
Adj túl ezen a pasason, mert elmarja tőled a gyerekedet.
Aztán megérné?!
Egy ilyennek még egy gyereket szülnél?!
"A férjed simán megkapja a felügyeleti jogot."
Mármint a volt férjed, a gyerek apja.
Saját tapasztalat.
Hagyd ott amíg nem késő.
A gyerekedet tönkreteszi/teszed.
Ha nem zavarod el, a te hibád lesz!!
Undorok tőled
4-es!
Nekem is eszembe jutott.
Kikérdezném a kislányomat, hogy hogyan beszél
vele, amikor kettesben vannak otthon.
A férjedet egyszerűen zavarja, hogy ott van a lányod.
Utálja, terhére van.
A lányodnak nincs más dolga, hogy tanuljon, fejlődjön.
Ez a kretén meg fogja akasztani a gyerekedet a fejlődésben,
az iskolai haladásban
A hasfájás már nagyon komoly depressziós tünet!!!
Vedd komolyan!
Tönkre fogja tenni a szemed előtt az egészséges, jól nevelt,
kulturált kislányodat!
Ezt akarod?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!