Mai fiatalok ilyen helyzetben is vállalnának gyereket?
Figyelt kérdés
Van egy 30 as pár akinek a bevétele a nagy magyar átlag fizetés fejenként kb 210- 240eft nettó,budapesti albérleti lakásban élnek,nincs félre rakott több millió forintjuk saját lakás hitelezés elkezdésre,szülőktől kb.15-20 év múlva fognak lakást örökölni,na most addigra 40-50 közötti évesek lesznek,nyilván MOST míg fiatalok nem akarnak nyomorogni úgy ha lenne egy plusz egy száj,de vágynának gyerekre. Szerintem a LEGTÖBB magyar fiatal ilyen helyzetben lehet akik nem tudtak félre rakni pénzt 20 éveiktől fogva,mert könnyen kirúgták őket ha nem voltak tökéletesek,vagy végre utazhattak és arra elment a pénz.Nyilvan több pénzért elmehetnének az egész napunkat kidolgozni,megszakadni,de akkor meg nem lenne életünk. Vegyünk fel hitelt a mai világban ahol alig jelentenek be? Simán kirúgnak? Úgy érzem ma Magyarországon nehez helyzetben vannak azok akik családok szeretnének alapítani,ilyen helyzetben. Nektek mi a véleményetek?2020. dec. 5. 10:44
11/12 anonim válasza:
Az a véleményem egyrészről, hogy ez mindenkinek a saját dolga. Mi is albérletben laktunk, párom kevesebbet keresett mint én, és ha szültem volna, akkor persze az ő fizetésének meg az én kevesebb gyedemmel kellett volna lennünk. Viszont így 30 felett átértékeli az ember a dolgokat, persze későn. Azóta annyi változott, hogy igen, még albérletben élünk, de külföldön, ahol sokkal biztosabb az ember munkája, több lehetőség van mellékállásra, bölcsődére és nem szúrják ki a szemed minimális családi pótlékkal.
12/12 anonim válasza:
Én egyetértek azzal, aki írta, hogy korábban azért nem 30 milla volt egy panel.
Most ez a valóság. BP-n a 35 nm panelt 7 millióért vettük 9 éve, eladtuk 4 éve 14ert, jelenleg 19 millióért vannak hirdetve.
Azóta Vecsésen élünk. 4 éve 17 millióért vettünk házat + kB 10 millió felújítás.
Jelenleg pedig 40 millió alatt nincs itt ingatlan.
Helyetekben vagy egyikőtök vállalna+ melót. Vagy külföld, de együtt.
3-4 evetek még simán van.
Utana önerő + babaváró hitel /csok
Mi úgy voltunk, hogy gyerek előtt dolgozzunk sokat, 7 év után lett babánk, a férjem előtte váltott laza melóra, kb ugyanígy, 240 körüli fizuert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!