Fogamzásgátló gyógyszer lerakása után negatív-pozitív tapasztalat?
Olyanra gondolok, hogy utana nagyon sokára állt e vissza a ciklus, vagy sok pattanása lett, fájdalmas menstruáció. Pozitívba hogy akinek a libidóját csökkentette, utána visszatért? Bármilyen tapasztalat érdekel!
Köszönöm szépen.
Mikor abbahagytam a fogamzásgátlót nekem utána 3 hónapig tökéletes 30 napos ciklusaim voltak, tankönyvi hőgörbével (azért hőmérőztem, hogy tudjam mikor fog megjönni, mielőtt elkezdtem szedni 24-28 napos ciklusaim voltak), 3. hónap után meg mintha elvágták volna, 35-50 napos ciklusaim lettek, 20-35. nap közötti ovulációval (hőgörbe és nyák alapján van, de kitudja..). 1 év alatt se jött rendbe, holnap megyek nőgyógyászhoz.
Amúgy amíg szedtem addig viszonylag pozitív volt a tapasztalat, pontosan tudtam mikor fog megjönni, mennyisége is kevesebb volt a menstruációmnak, rövidebb ideig is tartott, szép volt a bőröm. Ami miatt abbahagytam a szedést az a libidócsökkenés volt. Konkrétan olyan voltam mint egy kiherélt macska, soha semmihez nem volt kedvem, ahogy abbahagytam ez rögtön megoldódott. (Abból is érzem, hogy valószínűleg van ovulációm, hogy olyankor különösen "kívánós" leszek :D)
9,5 évig szedtem Symiciát.
Miután letettem, 2 hónapig rendesen megjött a menstruációm, a 3. hónapban már terhes voltam. Elmúlt a migrénes fejfájásom, amivel évekig szenvedtem, havi 3 napig fájt, de úgy, hogy semmilyen erősségű gyógyszer nem segített. Ezek a pozitívumok.
Negatív csak annyi, hogy rendkívüli módon elkezdett zsírosodni a hajam és az arcbőröm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!