Mit csináljak,hogy ne ragaszkodjak ennyire a 14 hónapos fiamhoz?
Azt hiszem ez már nem normális amit csinálok és neki is lehetnek ebből később nehézségei. Nem bíztam mióta megszületett a felügyeletét eddig senkire, még egy órára sem. Érzem egyre többször,hogy fáradok. Sokat vagyok vele egyedül,férjem a vírus óta még többet dolgozik,hogy legyen pénz. Éjjelente még mindig sokszor kelünk,attól hogy átaludjuk az éjszakát fényévekre vagyunk. Segítségem rengeteg lenne,a nagyszülők,sógornőm,ezer éves családi barátaink,mindenki mondja minden alkalommal hogy vigyem át pár órára,mert most már nekem is kell néha a kikapcsolódás,akár a férjemmel,akár egyedül. A gyereknek is lassan szoknia kéne,hogy nem vagyok állandóan ott. Mindig tereltem,hogy most még sűrűn szopik,most jön a foga,most szepa,most sírós stb,de ugyanakkor panaszkodom,hogy basszus egy kávét nem tudok több mint egy éve nyugalomban elfogyasztani.
Nem értem magam. Sok már 0-24ben vele,de ha belegondolok,hogy otthagyom mondjuk anyámnál összeszorul a gyomrom. Mi van ha sírni fog? És esetleg vígasztalhatatlanul? És én már hazajöttem és nem érek vissza 2 perc alatt érte.
Aki érez ilyesmit hogyan vált le a gyerekről?
Hogyan tudott kikapcsolódni pár órára úgy hogy ne a gyereken kattogjon akkor is az agya,hogy elvan-e a mamával?
A férjem szerint is nagyon ragaszkodom a fiamhoz,nem érti miért nem viszem át néha legalább a nagyikhoz és pihenek itthon picit. Igazából én sem értem.
Én az elején eldöntöttem, hogy nem fogok olyan lenni, aki megfojtja a gyereket a szeretetével. Pár hónapos korától fogva járt aludni mamáék,dédiék, unokatesókhoz stb. Megszokta és megszerette. Ráadásul rájött arra is, hogy mindig érte megyünk. Most hó elején kezdtük a bölcsit(21 hónapos),na ettől én is nagyon féltem, hogy istenem mi lesz vele nélkülem? És tudod, hogy mi lett? Semmi. Nagyon szereti. 1 hét után már bent aludt és egyáltalán nem volt sírás. Megmondtam neki, hogy ebéd után, alvás után megyek érte és utána együtt leszünk. Megértette,mert akárhol is ott hagytuk mindig elmagyaráztuk neki, hogy megyünk érte majd. A bölcsiben széjjel dícsérik, hogy milyen kis ügyes, alkalmazkodó és önálló kislány. Örömmel megy be és szívesen marad. Úgy érzem, hogy a legjobb döntést hoztam meg azzal, hogy hagytam másokkal is lenni a gyereket,mert így könnyebben alkalmazkodott az új helyzetekhez.
Az ellenpélda a kis unokatesóim(3 éves és 17 hónapos) sosem hagyta ott sehol sem az anyjuk őket, mindenhol ott volt velük. A nagyobbik 2 évesen mamáék akart aludni,de haza kellett hozni éjfélkor,mert annyira üvöltött, hogy anya, hogy nem tudta a mama megnyugtatni. 3 évesen kezdte az ovit kínkeserves volt. 3 hónapig folyamatosan sírt és enni sem akart. Megmondtam az anyjának, hogy ő rontotta el, hogy állandóan csak ő foglalkozott a gyerekkel. A kicsivel már picit lazább. Rájött, hogy nem feltétlenül jó ez a gyereknek. A kicsi már most sokkal alkalmazkodóbb és jobban feltalálja magát idegen helyen,mint a nagy. Mondjuk ez azért a gyerek személyiségétől is függ,de leginkább szoktatás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!