Adnál olyan nevet, ahol a név maga nagyon tetszik, de a becézése nem?
a Kleó nekem is tetszik, jó opció a tina elkerülésére. amúgy nem értem mi ez a becézési kényszer. a lányomat mindig becézgetik, Lucus, Lucika, Lucka, Lulu, holott a saját nevét szereti a legjobban és rövid is, kimodható.
egyébként a másik esélyes a Valentina, így nagyon tetszik, de ott is Tina a becézés, a másik meg a Vali, na attól is rosszul vagyok.
Én Mírát adtam a lányomnak, mert tetszett, hogy kicsit komoly a hangzása (szerintem). Erre a kórházban minek szólítják a nővérek? Míruskának. Brrrr! A nagyszülők meg Mircsike és Mirabella (szintén brrrrrr). De mikor szóltam, már Mírázzák, max. Mirizik. Még a Miri is aranyos, de attól hülyét kapok ha ez alapján vki. Mirjamnak hiszi.
Más: nekem a Klementina jobban tetszik, mint a a Valentina, és a Klemit is kifejezetten aranyosnak tartom. A Tinázást meg lehet előzni, ha szólsz, hogy Klemi, vagy Kleo a beceneve. Én pl. soha nem becézem le addig senki gyerekét, amíg nem hallom a szülőt becézni a kicsit.
A Klemi szerintem nagyon jól hangzik.
Esetleg Emi???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!