Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit és hogy teszel félre...

Mennyit és hogy teszel félre gyermekednek?

Figyelt kérdés

A lányom 2 éves lesz, születése óta havi 20.000-t elteszek borítékba neki, plusz kapott már pénzt nagyszülőktől, keresztszülőktől pl. névnap, szülinap, keresztelőre is, azokat is mellé tettem eddig, meg fogom is még, ha épp nem kell aktuálisan neki belőle semmi játék/könyv éppen.

Egyelőre csak ennyit tudok neki elrakni, mert fel is újítottunk, meg új autóra is gyűjtünk. Majd ha vettünk autót pár év múlva, akkor utána már esetleg többet tudok eltenni, vagy ha lejár 9 év múlva a lakáshitelünk akkor is, egyelőre ennyit. A postán győzködtek a postaőrrel, de annyira nem szimpi a dolog, nem szívesen akarom valakinél tárolni, nem tudom mi lenne jó módszer, így meg ugye nem kamatozik semmit. Van ez a babakötvény is, de azt azt sem tudom hogy van pontosan.

2020. nov. 13. 20:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem amit a biztosítók ajánlottak, nem volt meggyőző🙁 ha kiszámolom a költséget, plusz a végén le kell adózni, lehet veszítek is vele, ha nincs szerencsém. Nekünk is keginkább a Metlife-ot ajánlották, de amikor jobban utána néztem amerikai oldalakon, elálltam tőle😕 Mi még keressük a megfelelőt.
2020. nov. 14. 10:56
 12/17 anonim ***** válasza:
84%

Signal Iduna, öngondoskodási tervet fizetünk neki havi 13125 ft. Állampapír alapú.

Ugyanitt van a férjemnek és nekem nyugdíjbiztosítás, amihez az állam hozzádja a befizetett adó egy részét. (talán évi 20 ezer)

2020. nov. 14. 19:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szüleim még a 90-es években kötöttek megtakarításos életbiztosítást, (hozomány biztosítás néven futott). Akkor olyanokat ígértek nekik, hogy majd annyit fog kamatozni, hogy 26 éves koromra kijön belőle egy lakás ára.... Aha... Hiába volt infláció követő (minden évben az infláció mértékével növelték a befizetendő összeget) 2017-ben kaptam annyit, amennyiért 1994-ben lehetett utoljára lakást venni :D Az összes befizetés kb. 1,3x annyi volt, mint amennyit a végén kaptam, azaz még az is jobb lett volna, ha borítékba teszik a pénzt.

Én inkább állampapírba fogok a gyerekemnek félre tenni.

2020. nov. 14. 20:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Havi 200 euró bankszámlán.
2020. nov. 15. 19:43
 15/17 A kérdező kommentje:

Igen , én is akármelyiket néztem, hát nem vagyok benne biztos, hogy bármelyikből pozitívan ki lehet jönni.

Pláne hogy olyat nem akarok kötni, ami idő előtt nem felmondható anélkül hogy buknánk.

Mert 16 év még kb hosszú idő, ki tudja mi történik addig, nyilván neki gyűjtöm, de történhet bármi amiért kellhet pénz.

2020. nov. 16. 09:07
 16/17 A kérdező kommentje:
Az állampapírnak utána nézek.
2020. nov. 16. 09:09
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Állampapírból barmikor kiveheted, naponta kamatozik ugyhogy nem is buksz rajta, sőt, nyersz.

Amúgy allamkincstarnal nyiss számlát, es webkincstaron keresztül vasarolj mert igy teljesen ingyenes.

2020. nov. 16. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!