Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit és hogy teszel félre...

Mennyit és hogy teszel félre gyermekednek?

Figyelt kérdés

A lányom 2 éves lesz, születése óta havi 20.000-t elteszek borítékba neki, plusz kapott már pénzt nagyszülőktől, keresztszülőktől pl. névnap, szülinap, keresztelőre is, azokat is mellé tettem eddig, meg fogom is még, ha épp nem kell aktuálisan neki belőle semmi játék/könyv éppen.

Egyelőre csak ennyit tudok neki elrakni, mert fel is újítottunk, meg új autóra is gyűjtünk. Majd ha vettünk autót pár év múlva, akkor utána már esetleg többet tudok eltenni, vagy ha lejár 9 év múlva a lakáshitelünk akkor is, egyelőre ennyit. A postán győzködtek a postaőrrel, de annyira nem szimpi a dolog, nem szívesen akarom valakinél tárolni, nem tudom mi lenne jó módszer, így meg ugye nem kamatozik semmit. Van ez a babakötvény is, de azt azt sem tudom hogy van pontosan.

2020. nov. 13. 20:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
62%

Erre vannak a pénzügyi tanácsadók.

Btw mi a Metlife-nak egy bizonyos megtakarítási kötvényébe tesszük. Nézz utána, ha érdekel.

De szerintem ne a gyakori népétől várd, hogy megmondják a pénzügyi tutit.

2020. nov. 13. 21:27
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Hat ne boritekba tedd. Akkor inkabb bankszamla vagy fektesd be. Eletbiztositas stb.
2020. nov. 13. 21:29
 3/17 anonim ***** válasza:
76%
Azért durva, hogy Magyarországon ennyi a pénzügyi kultúra, hogy borítékba tesszük a megtakarítást 🙄
2020. nov. 13. 21:32
 4/17 A kérdező kommentje:

Egyelőre..

Amúgy a borítékos módszer a pénzügyi tanácsadók egyik kedvence- ezt mellékesen mondom csak.

2020. nov. 13. 21:46
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
Az Aegon biztosítónál kötöttünk egy megtakarításos biztosítást. Havonta kb. 13.000 Ft-ot rakunk neki.
2020. nov. 13. 21:49
 6/17 anonim ***** válasza:
60%
Én lof.aszt nem tudok most félretenni a fiamnak sajnos, de a nagymamám megdobta múltkor 40k-val a kiskrapekot, vettem neki belőle 5 éves állampapírt (ami 5 év alatt 27%ot hoz), majd ha lejár, újra berakom kamatostul. Karacsonyra is penzt fog kapni rokonoktól, azt is állampapírba teszem. Nemsokára megyek vissza dolgozni, a hó elején ha félre teszünk pénzt magunknak, abból is állampapírt veszek, nem takarékszámlára teszem. Hosszas gondolkodas után én ezt talaltam ki, nekem a babakotveny nem tetszik, bankszamlat meg nem nyitok a nevére.
2020. nov. 13. 21:54
 7/17 anonim ***** válasza:
52%
Ja, és lehet hogy elvárható hogy a kapott karácsonyi pénzből játékot vegyek neki, de én nem akarom megvenni neki a huszadik csörgő zörgő zenélő vackot, inkább állampapírba teszem. Később egy jogsinak vagy laptopnak szerintem jobban fog örülni, ne adj isten lakás önerőnek.
2020. nov. 13. 22:08
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
A pénzügyi tanácsadók biztos hogy nem borítékot mondanak, ugyanis ők - jó esetben - több pénzintézet (ebbe beletartoznak a biztosítók is) termékeit ajánlják személyre szabottan, vagy legalábbis felvilágosítást adnak róla, hogy képbe kerülj és hogy utána köss, hisz nekik a jutalékból van a lóvéjuk. A borítéknak nincs jutaléka...
2020. nov. 13. 22:31
 9/17 anonim ***** válasza:
69%
Az allampapir a legjobb most,sehol nem ad a bank ennyi kamatot,mint amit ott kapsz. Jol irta fentebb valaki.
2020. nov. 14. 05:20
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
7es vagyok. Nyilván vannak játékai, és kap játékokat is karácsonyra, és amúgy egy 1 éves gyerekről van szó, tehát nem az van hogy nem kapja meg az áhított biciklit 10 évesen, és beteszem az orra előtt az erre kapott összeget állampapírba...
2020. nov. 14. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!