Írnátok nekem fiúneveket, amiket nem szoktak becézni?
Figyelt kérdés
Névválasztás előtt állunk, a második kisfiunk érkezik. Az első gyermekünk Máté. Nekem nagyon tetszik ebben a névben, hogy rövid, egyszerű, és nem szokták becézni, nekem az ilyen nevek tetszenek (pl. ha lányom lett volna, Réka lett volna).
Második fiúnévnek nem jut eszünkbe semmi. Persze nézegetem a listákat, de légyszi írjatok hasonló neveket, hátha itt száll meg az ihlet. :D
2020. nov. 8. 16:48
2/32 anonim válasza:
A fiam Bálint, őt is tudom nevezni, Ottóka is volt az oviban, Bélus is előfordulhat... Gézuka, Bencus, Donát is van Doniban...
4/32 anonim válasza:
Kicsinyítő képzővel kb. mindent lehet becézni, nekem Mátékának becézett ismerősöm is van. Csak rajtatok áll, hogy becézitek-e vagy sem. Illetve inkább majd őrajta fog, hogy szereti-e majd a neve becézett verzióját.
7/32 anonim válasza:
Mindent lehet becézni, csak kreatívnak kell lenni :D A Máténál is sokszor hallottam, hogy Mátéka. De ha ehhez hasonlót keresel, ezek jutnak eszembe: Ákos, Csongor, Noel, Nolen, Alex
8/32 anonim válasza:
#2: Te tulajdonképpen mire válaszoltál? XD Nem beceneveket kért a kérdező, hanem olyan neveket, amiket általában nem becéznek.
Áron, Bence, Bonca, Egon, Döme, Bulcsú, Illés, Emett, Márió, Regő
9/32 anonim válasza:
Mindent lehet becézni. Nehezebben becézhető szerintem a Márk, Erik, Ármin, Ezra, Lóránt, Krisztián, Ákos, Vince.
De mondom mindet lehet kreatívan becézni.
10/32 anonim válasza:
Ákos, Dávid, Viktor, Márk, Adrián, Mór, Farkas, Dusán, Mirkó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!