Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik az az életkor, amikor...

Melyik az az életkor, amikor egy gyerek nem sínyli meg a szülei válását? Ilyet kérni normális dolog?

Figyelt kérdés

Megismerkedtem egy férfival még tavaly nyáron, egy ideig beszélgettünk, írogattunk, de máshogy alakult az életem utána és hagytam inkább az egészet. Majd most május végén ismét találkoztak útjaink és már több lett ebből, mint néha egy kávézás, vagy üzenetváltás.

Elmondta már az elején, hogy van egy kislánya (5 éves) és hogy a feleségével már régen nem olyan a házasságuk, amilyennek lennie kéne, de még próbálkoznak. Oké, elfogadtam, nem is követeltem válást, meg semmit se.

Kötetlenül elszórakoztunk igazából egész nyáron. Aztán most szeptemberben közölte velem, hogy ő el fog válni és szeretné velem ezt komolyan megpróbálni. El is költözött, folyamatban van a válás, erre megkeresett a felesége. Hogy szeretne velem beszélgetni kettesben.

Nagy cirkuszra számítottam, de ez elmaradt. Azt mondta, hogy ő és a lányuk még nem állnak készen arra, hogy elengedjék a férjét és hogy neki nem számít, hogy kivel mit csinál a szabadidejében, de adjam meg nekik az esélyt, hogy újra normális család legyenek és beszéljem le a válásról. Meg hogy én megkaphatok bárkit, neki csak a férje van és a lányuknak is. De ha nem sikerülne megmenteni a házasságukat, akkor ő elengedi és az enyém lehet.

Nekem ez nagyon abszurd volt, hogy így tárgyalunk róla, mintha csak valami bábu lenne.

Azt kérte, hogy legalább addig bírjam ki ezt, amíg a gyerek óvodás. 2 év múlva szeptemberben kezdené az iskolát... És félek, hogy utána is lenne mindig valami, hogy éppen miért ne. Karácsony jön, XY meghalt, tanév zárásra készül a gyerek, iskolai fellépése lesz, stb.

17 éve házasok, a barátom szerint 4 éve küzdenek az együtt maradásért és már jártak terápiára együtt, külön-külön is.

És szerintem sokkal jobban elfogadja egy óvodás korú gyerek a válást, mint egy iskolás kiskamasz.

2020. okt. 20. 15:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%
Igazából szétesőben van egy család, szegény nőt sajnálom, így megalázkodik, igazából teljesen elvesztette a méltóságát. Ilyen esetben amikor a férj nyíltan ku,rvát tart, nem igazán kéne gondolkodnia azon h a gyerek h viseli. Lehet h a nő is hibázott, ehhez ketten kellenek, de az h a férj így viselkedik velük az abszurd. A nő helyében már réges régen lemondtam volna róla, erre ő még a kur,vával egyezkedik. Igen, ebben a sztoriban te vagy az. Szívből sajnálom a családot. Remélem a feleségnek megjön az esze és beadja a válópert.
2020. okt. 20. 17:58
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Kb 2 éves korig nem viseli meg annyira a gyereket, mert túl kicsi hozzá.

Az h az iskolakezdést várjátok meg az baromság, nyilván csak kifogás és semmi alapja nincs. Ha válnak akkor jobb minél előbb, a gyerek úgyis érzi h nincs minden rendben. Felesleges ezt húzni.

Azt viszont te döntsd el h akarsz-e olyan pasival összeállni aki családos ember létére emellett más nőkkel szórakozik. Könnyen megteheti ezt majd veled is, a hátad mögött, egy újabb nővel.

2020. okt. 20. 18:42
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkit visel meg a szülei válása. Legalábbis engem nem viselt meg, inkább megváltás volt, mert éveken keresztül hallgathattam, hogy veszekednek meg kiabálnak egymással nap mint nap. Miután elváltak, a mindennapos viták megszűntek. Lehet lepontozni, de szerintem jobb egy gyereknek az, ha elválnak a szülei, miután megromlik a házasságuk, mint az, ha együtt maradnak a "gyerek miatt", mert ezzel "neki tesznek jót".
2020. okt. 20. 19:33
 14/17 anonim ***** válasza:
41%

"Azt mondta, hogy ő és a lányuk még nem állnak készen arra, hogy elengedjék a férjét és hogy neki nem számít, hogy kivel mit csinál a szabadidejében, de adjam meg nekik az esélyt, hogy újra normális család legyenek és beszéljem le a válásról. Meg hogy én megkaphatok bárkit, neki csak a férje van és a lányuknak is. De ha nem sikerülne megmenteni a házasságukat, akkor ő elengedi és az enyém lehet."

1. Nem a lánya nem áll készen rá, hanem ő. Csak a lánya nevében beszél, vele akar takarózni.

2. Mégis milyen normális család az, ahol apuka házasságon kívül k.fél össze-vissza, anyuka meg eltűri, hogy legyen rendben a család? Milyen szép egy család!

3. Attól, mert ők elválnak, még a gyereknek lenne apja.

4. Megint a gyerekkel takarózik azzal a mondattal, hogy neki meg a lányának csak ő van. Ez úgy hülyeség, ahogy van. Attól, mert ők elválnak (ők ketten, a férfi és a nő), attól a férfi még nem a gyerekét hagyja el, hanem csak a feleségét. Ha a feleségének nincs senkije, akkor ideje lenne keresnie valakit maga mellé, nem másokat érzelmi zsarolással kikényszeríteni, hogy mondjon le a szerelemről.

5. Az a nő most egy brazil szappanoperában képzeli magát, ahol mindenki benne marad egy kikényszerített házasságba, és a szerelmesek szenvednek, mert ez van a forgatókönyvben? Hát nem. Ezt ugye ő se gondolja komolyan, hogy te annyit mondasz neki, hogy: "Figyu baby, menjél haza a családodhoz, mert..."? Ebben hisz? Ha majd a férje majd megint beleeesik valakibe - ami valljuk be, hogy könnyen megeshet, mivel nem szereti a feleségét -, akkor majd megint lejátsza az éppen aktuális nővel ezeket a köröket, hogy engedje el a férjét?

6. Mi arra a garancia, hogy a nő 2 év múlva nem gondolja meg magát? És ha abban a két évben te meg a csávó külön vagytok, akkor mi van, ha kiszerettek, kiábrándultok egymásból? Észszerűtlen ez az egész nekem úgy, ahogy van.

7. Már jó régóta nincs a gyerek érdeke nézve, ahogy most sem. Neki egy boldog anyára és apára lenne szüksége, nem boldogtalan szülőkre. Már rég el kellett volna válniuk, ha a férfi már ilyen erősen taszítja magától, es máshol keresi a boldogságot.

8. Ha nem sikerül megmenteni a házasságukat, akkor a tiéd lehet? Menj már! Ő úgy akar dönteni, hogy a drága imádott férjét kihagyja a döntésből? Nem csodálom, hogy elhagyta a feleségét, ha ilyen undorító, irracionális gondolkodása van!

2020. okt. 20. 19:46
 15/17 anonim ***** válasza:
93%
Azért én sajnálom ezt a nőt.... milyen nyomorultul érezheti magát, még veled se csinált cirkuszt... pedig hát na. Én megértem őt csak szerintem rossz úton jár. A gyereket most kevésbé fogja megviselni mint ha új suliba kerül, új környezet és kihívás es akkor. A férj tud erről?
2020. okt. 20. 20:30
 16/17 anonim ***** válasza:
69%
Úgy egy éve hallottam egy pszichológus interjúját a rádióban, aki azontúl, hogy elmondta minden helyzetben meg fogja viselni a gyereket azt mondta, hogy 6 es 12 éves kor között veszik ezt az akadályt jobban. Nem jól, vagy könnyen csak könnyebben.
2020. okt. 20. 22:18
 17/17 anonim ***** válasza:
62%

Soha de soha nem értettem hogy egy gyereknek ez miért EKKORA trauma! Ez a két szülő dolga csak is rajuk tartozik ez az egész ! Ha meg a gyerek miatt maradnak együtt csak rosszabb lesz !

Én kb 9 voltam amikor elváltak apa állandóan költözött ide oda aztán vissza hozzánk nem volt jó megint elköltözött aztán visszajött és így tovább!

Érdekelt? Nem, pedig engem apám elvitt 7 eves koromban a “hivatásos “ prostijahoz hogy ő lesz az új anyukám !😂😂

Fel sem fogtam az egészet annyit viszont letudtam szúrni hogyha együtt vannak csak veszekednek és nem jó így!

Őszintén szólva nem is emlékszem már mi volt de egy gyerek nem értem hogy miért indok az együtt maradásra ha tényleg nem működik...no mindegy

Egyébként kedves kérdező az hogy a pasika azt állítja hogy 4 éve rossz a hazzasaguk stb kitudja lehet nem is igaz csak teged akar nyugtatni

Az meg megint másik kérdés hogy elég szar ember lehetsz ha olyannal kezdesz aki gyerekkel házasságban él! Én biztos elhajtottam volna hogy max akkor jojjon ha bevan adva a váló kereset ! Ja és hiába van egy állítólagos rossz kapcsolatban attól meg kapcsolatban van tehát nem szingli...

Na meg arról nem is beszélve hogy szerinted ha 17 év házasság után így tud hazudni a feleségének és annyi tisztelteket nincs felé hogy előbb közlöm a válási szándékot utána k*rogatok össze vissza gondolod hogy veled majd más lesz ? Szerinted 17 év után végre hazugság nélkül csajozhat össze vissza de helyette veled éli le az élete további részét? Ugyan ezt fogja tenni veled is ugyan úgy fog a szemedbe hazudni ....

2020. okt. 20. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!