Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Váltanátok ezért iskolát?...

Váltanátok ezért iskolát? Folyamatos panasz érkezik a lányomra a magatartása miatt

Figyelt kérdés

Most szeptemberben kezdtük az első osztályt, a tesóm lett az osztályfőnöke a lányomnak. Ezt már az előző tanévben is tudtuk, én még akkor rákérdeztem, hogy nem-e lesz ez gond. A nővérem megnyugtatott, hogy dehogyis, a tanári kar jól képzett és nincs gond a rokoni, baráti kapcsolatokból ilyen helyzetben.

Viszont mióta elkezdtük a sulit, kicsit úgy érzem, mintha "izmozna" a lányommal, vagy mintha vele akarna példát statuálni.

Az első ilyen akkor volt, amikor véletlenül az autóban felejtődött a lányom tornazsákja, és aznap volt is tesije. Későn vettem észre, de betelefonáltam az iskolába, mondta a nővérem, hogy semmi gond, megesik (ő a testnevelő tanára is). Erre délután mondja a lányom, hogy mikor odament szólni neki ő is óra előtt, akkor vissza lett zavarva az öltözőbe, hogy akkor ne is legyen bent a teremben és tanulja meg, hogy ő már iskolás is figyeljen a dolgaira. Meg többször felhívott, hogy a lányom minősíthetetlenül viselkedik és ő nem is tudja, hogy én milyen szabályokat fektetek le itthon, de ez a gyerek kezelhetetlen. Van egy másik tanító nénije is az osztálynak, végső kétségbeesésemben felhívtam őt is.

Mert itthon és máshol sincs vele gond, pedig jár úszni, táncolni és különangolra is kiskora óta, sosem panaszkodtak rá. Velünk is, másokkal is illedelmes, nem egy vad gyerek, akivel ne lehetne megjelenni.

Szóval beszéltem a másik tanítóval is, ő pedig mondta, hogy nem tudja, miről beszélek, mert semmi gond nincsen a lányommal, példamutató a szorgalma és a magatartása is. Annyi, hogy mivel már úgy ment iskolába, hogy tudott írni, olvasni és ismerte az órát is, ezért hamarabb végez a feladatokkal, de utána is csendben elfoglalja magát, színez, vagy rajzol, mióta vittünk be foglalkoztató füzeteket.

Amin felhúztam magam most, hogy pénteken is mentem a gyerekért és előtte a tesóm felhívott, hogy ő nem akarja a falra festeni az ördögöt, de a lányom megint szörnyen viselkedett az iskolában és feketepontot is kapott, ki lett küldve a teremből az óra alatt és erre a hónapra biztosan nem fog 5-ös magatartást kapni, meg se lepődjek majd. De majd a többit elmondja a gyerek, kérdezzek rá.

Kiderült, hogy órán mondott neki valamit a kis padtársa, amin mosolygott és a tesóm ezt annak vette, hogy kiröhögte (mármint a lányom a tesómat). Hiába mondta a lányom, hogy nem, meg sem hallgatta, csak kiküldte a teremből és vissza sem engedte az óra végéig.

Már ott tartunk, hogy a lányom nem akar iskolába járni és mondja, hogy alig várja, hogy egyedül járhasson majd, mert biztos nem megy be oda többet... Ma anyukáméknál lett volna ebéd, oda sem volt hajlandó jönni és már annyira sírt, hogy inkább lemondtuk az egészet (ott voltak a nővéremék is).

2020. okt. 18. 13:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Váltanék.Nyilván tesód mégsem tudja a tanárságát összeegyeztetni a rokoni kapcsolatokkal, nem akarja hogy úgy tűnjön ,,kivételezik" a lányoddal, így mindent túltol amit csak lehet.Szerintem ez később csak rosszabb lenne.
2020. okt. 18. 15:57
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

En nem is engedtem volna, hogy ez a helyzet kialakuljon!

A gyerekednek az osztalyfonoke a testvered...aki idaig jo esetben jatszott vele, kedves volt, most meg tanara. Ebben a helyzetben a gyerek fog hatalmasat serulni! En mar hetfon keresnem az uj iskolat, nem engednem tobbet, hogy igy szenvedjen.

2020. okt. 18. 16:56
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
új iskola.rögtön.
2020. okt. 18. 21:42
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, minél előbb. A testvéred nem tudja a kettőt összeegyeztetni, a gyereken pedig már most látszik a törés, azzal, hogy a hétvégi ebédre sem akart elmenni, mert a tanár néni/nagynéni is ott van.

Ennek az lesz a vége, hogy megutálja majd őt.

2020. okt. 19. 09:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez komoly, hogy valakinek a saját anyja volt az osztályfőnöke ? És ezt megengedte az igazgató és a tantestület ????

Az én alsós osztályfőnökömnek is az iskolánkba járt a velem egyidős gyereke, de egyértelmű volt, hogy a másik osztályba íratták be... Nincs abban az iskolában évfolyamonként legalább két osztály, hogy ne lehetett volna a másikba rakni a gyereket , hogy ne a saját anyja tanítsa ?

A kérdezőnek ugyanezt mondanám : nem kell ide másik iskola, elég lenne a másik osztály. Vagy egy pici faluban laktok, ahol csak egy osztály van évfolyamonként ? Nem is értem, hogy miért nem írattad eleve egy másik osztályba. A tanári kar vagy az igazgató ebbe hogy ment bele ?

2021. máj. 27. 04:19
 16/16 anonim ***** válasza:

#5 vagyok:

Falusi iskola volt, évfolyamonként 1 osztállyal, nagyon pici tanári karral,a tanítók meg nem akartak osztályt cserélni. A szomszéd városba meg kényelmi okok miatt nem akartak íratni. (és nyolcosztályos gimibe se engedtek később, persze a mai eszükkel engednének)

2021. máj. 27. 10:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!