Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 4 éves gyerekkel elmennétek...

4 éves gyerekkel elmennétek egy vacsira?

Figyelt kérdés
A vacsi egy étteremben lenne 18 órától. Nincs gyereksarok. A program maximum 1,5-2 órás, hétvégén. Függetlenül a történettől kíváncsi vagyok, hogy ti elmennétek, elmentetek-e 4 éves, ovis gyereketekkel ilyen helyekre?
2020. okt. 14. 10:34
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

A kérdés igazából hirtelen felindulásból született és nem saját gyerekről van szó. Van egy 5 párból álló baráti társaságunk, 4-nél már gyerek is van. Alapvetően jól neveltek. Néha elgurul a bogyó nyilván, ha összekerülnek, de azért ész érvekkel megnyugtathatóak és ugyanúgy figyelünk egymás gyerekeire is, mint a sajátunkra. Mi pl. rendszeresen járunk étterembe a lányunk (2,5 éves) születése óta, nem mondom, hogy minta gyerek, de azért lefoglalható 1-2 órára simán, főleg ha más gyerek is van.

Az egyik páros szülinapjára vagyunk hivatalosak, csak a mi társaságunk lesz ott. Nálam az verte ki a biztit igazából, hogy a meghívóban pontosan szerepelt, hogy mikor és hol várnak minket vacsorára és a 4 éves szülei rögtön variálni kezdtek, hogy nekik 5 után nem jó, mert akkor borul a gyerek napirendje, nem lehetne átfoglalni? (Nálunk is borul egyébként, de egy szombat este 1-2 óra csúszás részemről belefér.)

Nem is lenne ezzel baj akár, de ez állandó probléma és lassan azt érzem, hogy csak ez a páros diktál, a többiek pedig vagy alkalmazkodnak, vagy szép lassan ők kihullanak a társaságból. Gondolok itt olyanokra, hogy: Nem jó a vadaspark, mert megfázik a gyerkőc. Nem jó a játszóház, mert más kölykei is odajárnak. Nem jó a tropikárium, mert nem kötné le a gyerekét, stb. Szóval a színes üvegcserép sem... de egyéb ötlet sosem jön, hogy akkor mi JÓ.

Már a teljes baráti társaság kezd kicsit betelni ezzel, mert alapvetően mindannyian alkalmazkodóképesek és nyitottak vagyunk.

A kisfiú egyébként tök aranyosan viselkedik mindig, pedig sokféle szituációban láttuk már születésétől kezdve.

Sokszor az az érzésem, hogy igazából nem a gyereknek lenne kényelmetlen, ha 1-2 órát csúszna a napirend, vagy különböző programokra is elhoznák, hanem a szülőknek. Csak nehéz megértenem, hogy ez esetben viszont miért érzik úgy, hogy "takarózniuk kell" a gyerekkel. Nyíltan megmondhatnák a tutit, vagyunk olyan viszonyban. Amióta a gyerekek csacsognak, azóta még inkább úgy érzem, hogy a szülők a sárosak ebben. Mostmár néha a gyerekek között előkerül olyan téma, hogy "láttunk nagy cápát, ti miért nem jöttetek?". Ilyenkor a gyerek és a szülők reakciójából erős az érzés, hogy a feltételezésben lehet valami. Összezavarodtam.

2020. okt. 14. 12:15
 12/20 anonim ***** válasza:
71%

Igen, elvinném, persze.

Viszont ha ez egy baráti, kötetlen vacsora, akkor mért nem olyan helyre mentek ahol van gyereksarok? A gyerek tuti nem fog 1,5-2 órát egyhelyben ülni, el fog szaladgálni, vagy le kell foglalni majd végig.

2020. okt. 14. 12:20
 13/20 anonim ***** válasza:
66%

Utolsó vagyok: amikor írtam a választ még nem láttam a kérdező válaszát.

Szóval persze ha az 5 párból 4-nél van gyerek, akkor hozzájuk kell alkalmazkodni, viszont ez kölcsönös kell legyen, valamilyen szinten mindenkinek engednie kell így vagy úgy. Nyilván egy 4 évessel nem fognak elmenni mittomén este 10-kor moziba, de egy sima vacsora, vagy nem extrém nappali program nekik is bele kell férjen, amennyiben tartani akarják ezt a barátságot.

2020. okt. 14. 12:24
 14/20 anonim ***** válasza:
62%
Én az enyémekkel mentem már korábban is. Ha baráti vacsora, akkor főleg. Felszerelkeztünk játékkal, színezővel, könyvvel.
2020. okt. 14. 12:37
 15/20 anonim ***** válasza:
68%
Akkor az a pár nem megy, akinek gond. Nem maradnék ki mindenféle programból, mert ők nem jönnek. Különben sem kötelező együtt menni. Ha mi szeretnénk pl. vadasparkba menni, akkor megyünk. Akkor is ha más vagy mások nem szeretnének.
2020. okt. 14. 12:40
 16/20 anonim ***** válasza:
56%

Jajj, de idegesítő ez, amit leírtál. Igen, ezzel találkozik mindenki, akinek vannak gyerekek a baráti körében. A szülők annyira a gyerekre fókuszálnak, annyira ő a világ közepe nekik, hogy természetesnek veszik már, hogy ehhez másnak is alkalmazkodnia kell. Nekem a kedvencem az volt, amikor anyuka megkért mindenkit (14-15 fős társaság egy közös hétvégén), hogy ne együnk a gyerek előtt, mert akkor enni akar ő is. Se fagyit, se sütit, semmit. Nem csináltunk belőle balhét, mosolyogtunk egyet, aztán kb leszartuk, szerintem neki könnyebb alkalmazkodni, mint 15 másik embernek.

Megértem az ilyet is, a szülők helyzete sem egyszerű, de ha több fős baráti társaságról van szó, szerintem nem elvárható, hogy mindenki az ő kedvükért alkalmazkodjon. Ha csak direkt velük terveztek programot, akkor alapvető, hogy igazodtok egymáshoz, de 5 párnál más a helyzet. Ha nekik nem jó, majd nem mennek, vagy rövidebb ideig maradnak, vagy valami. Nem kell túlagyalni sem. Normális ember ezen nem sértődik meg. Ha pedig mégis, akkor úgysem hiányzik, nem igaz?

2020. okt. 14. 12:44
 17/20 anonim ***** válasza:
33%
Egyik ismerősöm alig 2 éves gyerekkel ment esküvőre és nem volt probléma. Ha egy 2 éves képes viselkedni, akkor a 4 évesnek is illene tudni.
2020. okt. 14. 12:51
 18/20 A kérdező kommentje:

Hármasban is programozunk természetesen, de úgy vettük észre a társasággal, hogy a gyerekeknek nagyobb élmény, ha többen vannak, ezért ha valaki készül valahova és kedve tartja, akkor bedobja a közösbe, hogy ki tartana esetleg velük. Ha valaki jön jön, ha nem nem. Nincs ebből gond, a variálással van.

Én ezt nem szeretem, így ha közös programhoz támad kedvünk, olykor már csak belegondolok és inkább el is engedem, elmegyünk nélkülük. Ez azért rossz érzés, mert a többiek azt mondják, hogy "bocsi nekünk most nem alkalmas", vagy "oké megyünk" és le van tudva.

Ez a páros rittig bedob valamit, amivel módosítani kéne a program, vagy időpont terveken és amikor nem úgy történnek a dolgok, ahogy szeretnék, akkor mintha megsértődnének. Jön a terror, hogy velük úgysem számolunk, az ő véleményük úgysem fontos, stb. Nekünk ez nyomasztó.

Nyilvánvalóan szép lassan az lesz a vége, hogy lemorzsolódnak.

Mindegy, csak arra voltam kíváncsi (egyébként teljesen őszintén), hogy a háttér nélkül ki hogy gondolja ezt a kérdést. Néha szeretek más látószöget kapni, hátha én kémlelem rosszul. Itt azért kiderült, hogy nem mindenki számára alap egy ilyen program és ez jó. Segít elfogadóbbá tenni. :D

2020. okt. 14. 13:04
 19/20 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem ez nagyon egyszerű. Akinek jó,megy, akinek nem jó, nem megy. Nem kell rajta változtatni. Nekünk is van ilyen csoportunk 4 családdal. Ha van valami, beirok, hogy kinek van kedve. Ha senki nem tud vagy nem akar, megyünk egyedül. Csak akkor változtatok, ha az nekünk is megfelel, vagy tényleg nagyon szeretnénk együtt menni.
2020. okt. 14. 16:13
 20/20 anonim ***** válasza:
52%
Vinnek szinezot, tollakat, konyvet, maga az etkezes is eltart egy darabig.
2020. okt. 14. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!