Mit tennétek anyukák?
Másfél hete jöttünk haza a babámmal a kórházból, ahol kovid kontaktunk volt sajnos. Nem aludtam, nem ettem napokig a mérhetetlen aggodalom miatt. Negatív lett a tesztünk.
Namost, a legjobb barátnőm esküvője egy hónap múlva lesz: nem akarok menni, mert kicsit meghaltam belül az lehetséges fertőzéstől félve.
Hogy lehet lemondani? Ma azt mondta, hogy aki nem megy, az nem is számít.
Aki így áll hozzá, az nem lenne a barátnőm..
1,5 hónapos babával nem covid idején sem mennék, max a szertartásra
A legjobb baratnod! Elete legfontosabb napja, gondolom egy eve keszul ra. Semmivel sem kisebb "esemeny" mint a te babad szuletese. Mondom ezt 4 gyerekes anyakent.
Biztos elmennek, legalabb a szertartara. Te bemesz a templomba, anyakonyvi hivatalba, a babat addig vagy otthon hagyod az apjaval, vagy kint tologatja addig. Maszkot huzol, ha nagyon paras vagy kesztyut, nem fogdosol, puszilgatsz senkit. Vacsara en sem mennek, de a szertartasra eroltesd meg magad.
Covid alatt 1 honapos baba mellett sehova nem mennek, aki ezt nem erti meg, az nekem is ennyit er. Tobb baratnom nem jott el anno a mienkre, ugyanugy a baratnoim maradtak. Nekem elso a csaladom egeszseges, aztan a baratok lelkivilaga.
1hos baba immunrendszere fontosabb mint egy buli/polgari szertartas plusz gyerekagyas vagy, valoszinuleg te sem vagy egeszsegileg a topon.
Utolso, miert 2 honapos mellol mar Covid alatt mehet? Es az apja?az se menjen utcara, boltba, urambocsa dolgozni???? Meddig kene mindket szulonek sterilen, elszeparalodva mindenkitol, munkabajaras, boltbajaras, friss levego szivasa nelkul otthon a 4 fal kozott ulni? A baba fel, 1 eves koraig?
Ebben az esetben ha apa dolgozni, boltba, postara, ugyintezni stb. jar olyan mindegy. Plane, hogy az anyatej meg vedi is a kicsit. Tehat maszkban, kesztyuben vegigulni a szertartast az anyanak semmivel sem nagyobb kockazat, mint apanak elmenni vasarolni a Tescoba.
"Meddig kene mindket szulonek sterilen, elszeparalodva mindenkitol, munkabajaras, boltbajaras, friss levego szivasa nelkul otthon a 4 fal kozott ulni?"
Mi marcius ota csinaljuk kulfoldon, ferjem is homeofficeban van. Minden folosleges veszelyforrast kerulunk, 37hetes vagyok. Lehet h szerinted a baba immunrendszeret megvedi az anyatej, csak arra nem gondolsz h azt az anyatejet valakinek biztositani kell. Nyilvan ket hetig kinlodo covidos anya vagy egeszseges anya, aki covidos apat apol mikozben csecsemoje is van, az rendben van nalad.
Szerintem egy eskuvo/hazibuli/focimeccs folosleges kockazat.
Plusz egy eleten at ostoroznam magam h egy eskuvorol hoztam haza, mert az elkerulheto lett volna. A bevasarlast nem lehet elkerulni, de ott is van sok opcio amivel redukalni lehet az eselyet h elkapjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!