Ki melyik csoportba tartozik a gyerek névadását illetően?

Nem szavaztam, mert fogalmam sincs.
Kislányom Villő. Magyar nev, de újkeletű névalkotás, ritka, de szerintem nem túl különcködő.

De NEM AZÉRT adtuk ezt a nevet, mert gyakori!!
Ezért az a kategória nekem nem megfelelő.
Azért adtuk, mert:
-magyar
-3 szótagú
-tetszett nekünk
Utána sem néztünk a listának. Kit érdekel??

Nekem fogalmam sem volt, hogy a Zoé gyakori név, azt hiszem a második legtöbbet adott volt abban az évben, mikor a lányom született. Utólag tudtam meg, se egy Zoé ismerős nem volt, se ebben az országban nem hallottam a nevet, külföldi színésznő és filmes karakter után kapta, na meg szerettem volna görög eredetűt, azok is régebbiek voltak, nem abban az évben futottak be, meg a befutók közül hirtelen ötlet volt, nekem is tetszett az Anna, Hanna, csak nem volt olyan a gyerek, mikor megszületett, mint amilyennek egy Annát, Hannát képzeltem. Kicsit mediterrán, indiános, sötétebb, mattabb típusú bőre lett és szőkésbarnásvöröses haja, kékesbarna szeme.
Azóta világosbarna a szeme, dohányszőke a haja, kifehéredett a bőre, de még mindig mattabb. Pont jó az a Zoé, kapott második nevet, hogy kicsit egyedibbnek érezhesse magát a sok Zoé közt, bár ő egyelőre örül a hasonló nevű gyerekeknek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!