Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha szinte képtelen...

Mit tegyek, ha szinte képtelen vagyok a normális alvásra, mióta megszületett a gyerekem?

Figyelt kérdés
Hasfájós, sokat felkel. Amikor nagy nehezen elaltatom, és hulla fáradtan lefekszek az ágyra, nem tudok aludni, mert folyamatosan attól félek, hogy mikor fog felkelni és sírni. Csak fekszek és nwzek ki a fejemből. Ezalatt a másfél hónap alatt 3x is volt olyan, hogy egy egész éjszakán át nem aludtam egy percet se, mert képtelen voltam rá. A sírás jön rám napi többször is, eleinte visszafolytottam, aztán most az utóbbi időben kiengedtem a sírást, és hiába engedem ki, nem érzem azt, hogy jobb lenne. Mert nem tudom abbahagyni a sírást. Ilyenkor egy fél-egy órát tudok aludni, mert "kimerülök" (?) a sírástól.
2020. okt. 2. 19:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
De akkor mi a rknak kell azt mondani, hogy jó dolog szülőnek lenni?
2020. okt. 3. 12:09
 12/18 anonim ***** válasza:
Mert az. Csak te most képtelen vagy ezt látni. Én se aludtam már 14 hónapja át egy éjszakát se. Sőt mikor fogzott, beteg lett semmit nem aludtam. Mégis imádom őt és szeretem hogy anya lehetek
2020. okt. 3. 12:21
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodtan lepontozhattatok, első voltam, de azért elmondom, hogy csecsemő ápolóként 7 anyátlan baba volt a kezem alatt éjszaka, de csak akkor sírtak, amikor megéheztek. Nem volt idő ringatásra, babázásra, de mindannyian szépen aludtak az ágyukban, etetések közt. Én a kérdező helyében nem vigasztalódnék meg azoktól, amiket mondtatok. Szerintem megoldást keresett nem leoltást, hogy szokja meg.
2020. okt. 3. 16:17
 14/18 anonim ***** válasza:

13 És mennyi ideig voltak veled azok a babák? Az elején se csak azért kelhet hanem hasfájás miatt is. Ez szoptatott babánál gyakoribb. Gondolom te nem szoptattad őket. Később pedig millió más okból is kelhet. Pl amikor a fiam beteg volt és lázas, fél óránként kelt. Nem etetni kellett, hanem kézbe venni és babuzsgatni, ringatni.

De amúgy kapott tanácsot is a kérdező. Étrend vagy tápszer változtatás.

Neked van saját gyereked? Ha nem akkor miért akarsz pont te okos lenni?

2020. okt. 3. 19:39
 15/18 anonim ***** válasza:
61%
Nem belerúgtunk. Leírtuk, hogy mindenkinek ilyen nehéz ez.Kelnek a csimóták,először nagyon sokszor, aztán már egyre kevesebbszer, néha majd átalusszák az éjszakát, utána meg fogzás meg egyéb miatt megint kelnek. Majd alszanak megint, majd nem. Ez ilyen. Meg fogod szokni kérdező, bele fogsz rázódni. Adj időt magadnak és a gyereknek. Elcsépelt, de minden nap egyre könnyebb lesz. Kortyolgass citromfű teát, kérj segítséget. Sirjál a fotelban, a wc-n a zuhany alatt, bárhol. Normális amit érzel. Jó anya vagy.😊 Nagyi/apa altasson délután te pedig vonulj el másik szobába alukálni.
2020. okt. 3. 20:13
 16/18 anonim ***** válasza:
76%

10-es azért ez sem igaz. Sok babát ismerek, akiknek meg sem kottyant a fogzas. Igaz az enyém sem ilyen 🤪 mi két hetet küzdöttünk az also kettővel. Igen, en is küzdöttem. Ez csapatmunka volt 💪🏻

De amúgy kérdező hidd el, ez is hozzáállás kérdése. Valts csatornát. A gyerekvállalás azzal jár, hogy sok éjszakát nem alszol át. Senki nem titkolta ezt soha. De! Azért kategorizáljuk. Számomra a nem alszom át, azt jelenti ha nem tudok összesen 6 órát aludni. Ha tudok, az pont olyan, mint egy átlag munkanap 🤷🏼‍♀️ Szoval most az, hogy fel kell kelnem 2-3x 20 percre az engem nem dönt depresszióba. Van ilyen. Itt a gond inkább az, hogy nem alszol vissza. Mert ha az ember felébred 10-20 percig fenn van aztan ha a baba alszik akkor ő is tovább az nem egy nagy dráma. De ha bepörögsz, önsajnálatban süllyedsz ahogy az utolsó kommentedben, akkor sajnos tényleg nem fogsz aludni. El kell engedni valahogy ezt és elfogadni, hogy az életben ez most egy ilyen időszak. En amikor végképp kivagyok, megkérem a férjemet, hogy tűnjenek el egy napfényes szombat reggel és délig ne kerüljenek elő. Ennyi kell néha. De muszaj fejben rendbe tenned ezt.

2020. okt. 3. 23:29
 17/18 A kérdező kommentje:
De nem 20-percre kelek fel. Legalább másfél órára.
2020. okt. 4. 08:21
 18/18 anonim ***** válasza:
61%
Most az csak egy példa volt hogy 20 percre. Ha 1,5 órára, utána is meg kell próbálnid aludni. Ki fogsz készülni. Nem pöröghetsz azon, hogy jujj mikor fog újra felébredni. Muszaj valahogy kikapcsolnod
2020. okt. 4. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!