Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mik az ilyen tipikus tündékre,...

Mik az ilyen tipikus tündékre, elfekre emlékeztető lányka nevek?

Figyelt kérdés

Pl:

Sejla, Leila, Zelda, Ella, Pervinka..:)

2020. okt. 1. 00:53
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Tünde
2020. okt. 1. 04:15
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
A fantazisak, amik szerintem már voltak mesében, mitológiaiak vagy a jelentésük miatt el tudom képzelni egy tündérnek... pl. Ariella, Árven, Auróra, Celesztina, Édua, Éovin, Fédra, Fiorella, Fióna, Freja, Galatea, Gemma, Hélia, Kiara, Mia, Nauszika, Perla, Titanilla, Titánia... vagy meseszerű szerintem még az összes "beszélő" név, pl. Babér, Barack, Barka, Bodza, Boglárka, Boróka, Borostyán, Ciklámen, Cseresznye, Csermely, Csillag, Csobánka, Délibáb, Dió, Eperke, Evetke, Fahéj, Frézia, Fürtike, Füzike, Galamb, Gerle, Gesztenye, Gyémánt, Gyopárka, Gyömbér, Gyöngy, Hajnalka, Hanga, Hargita, Hóvirág, Ibolya, Imola, Iringó, Írisz, Jáde, Jázmin, Kála, Kámea, Kamilla, Katica, Kincs, Liliom, Majoranna, Mályva, Mandula, Menta, Málna, Margaréta, Mogyoró, Napsugár, Napvirág, Nárcisz, Násfa, Nincs, Opál, Oliva, Őszike, Őzike, Pálma, Pirit, Pintyőke, Pipacs, Piros, Platina, Rezeda, Remény, Rózsa, Rubin, Sáfrány, Sudárka, Sugárka, Szamóca, Szederke, Szegfű, Szellő, Szende, Szilva, Tea, Tiara, Tulipán, Tündér, Tűzvirág, Vadvirág, Vanília, Verbéna, Veronika, Viola, Virág, Zafira, Zengő, Zöldike, Zsázsa
2020. okt. 1. 04:30
 3/8 anonim ***** válasza:
29%
Eliza
2020. okt. 1. 06:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen masodik!!!
2020. okt. 1. 08:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Számomra a következő nevek ilyen varázslatos, tündéres nevek:

Zille, Lelle, Ella, Auróra, Adelin, Odett, Zelina, Hanga. Hirtelen ennyi jut eszembe. Az első 3 a sok L miatt olyan lágyan cseng és szerintem ez annyira mesebeli:)

De a 2. nagyon jókat és sokat írt wow.

Az én kislányomat Hangának hívják:)

2020. okt. 1. 10:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Elanor. Tolkieni név, Magyarországon anyakönyvezhető.
2020. okt. 1. 13:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Helka név egy tündér neve volt.

Árnika név is ilyen szerintem.

2020. okt. 1. 16:22
 8/8 anonim válasza:

A magyar tündérmitológiából és irodalomból

Illangó - fürge, gyors lábú tündér,

Dála - az anyaság tündére,

Delinke - a nimfa magyarítása,

Helka - egy balatoni regében szereplő tündér,

Klára - a fájdalom tündére,

Firtos - székely népmeséből,

Ilona - Tündér Ilona, a szerelem és szépség tündére,

Estilla - Rapsóné, a tündérek királynéja lánykori neve,

Tünde,

Délibáb.

De egyébként az Árven is anyakönyvezhető. 😃

febr. 14. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!