Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisfiam szája kihasadt! Help!? 😔

Kisfiam szája kihasadt! Help!? 😔

Figyelt kérdés

Sziasztok. Megtörtént ma az első nagyobb balesetünk. 2 éves kisfiam rohangált, elesett a járdán a felső ajka belül felhasadt.

Azonnal duzzadni kezdett, a vér ömlött belőle, ahogy a nyállal keveredett pláne rengetegnek tűnt kisebb sokkot kaptam. Tipikus a gyerek fenekébe ülős típus vagyok, még a széltől is óvós, lehet ezért is visel meg ennyire. Ordított, a vérzés kb 5 perc alatt elállt, de nem engedte megnézni vagy vizes borogatást tenni rá, kb 15 perc alatt álomba sírta magát akkor láttam felül sérült, fogait nem láttam hogy érintette volna. Viszont már most kb 3x-osára duzzadt a szája, és fáj is neki nyilván, már 3x ébredt alig tudtam megnyugtatni, pláne hogy nagy teás, egy éjszaka minimum 1,5 liter mert csak teával alszik vissza, most viszont azt is elutasítja.

Kérdésem nem lehetne valamit kezdeni vele hogy gyorsabban gyógyuljon? Meddig lesz ilyen csúnya duzzadt? Kétségbe vagyok esve :(

2020. szept. 20. 20:59
 1/5 anonim ***** válasza:
30%
Egy pár napig biztos duzzadt, érzékeny lesz. Kisfiam kb. másfél éves volt mikor arcra esett a betonon neki is kihasadt a szája az orrarol meg alóla is lement a bőr. A szájon nagyon vékony a hámréteg azért vérzik annyira de nem kell kétségbe esni, nem tudom miből iszik este, de próbáld meg pohárból itatni talán az nem ingerli annyira. Néhány nap és jobb lesz, nekünk a teljes (mármint a felületi is) gyogyulassal együtt max. másfél hét volt.
2020. szept. 20. 21:06
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Ha így be van dagadva, akkor vidd be a kórházba. Nem mindig katona dolog ez.
2020. szept. 20. 21:07
 3/5 anonim ***** válasza:
46%
Ez bizony korhaz! Az ilyen szintu bedagadas mar nem jatek, akar enyhe agyrazkodast is kaphatott.
2020. szept. 20. 21:43
 4/5 anonim ***** válasza:
91%

Lányom múltkor arcra esett.Olyan rosszul,hogy szó szerint a bőrt nyúzta le a szájáról.Rondán nézett ki(mint valami boxmeccs után) én akkor úgy idegből elsőre tisztítottam meg hideg vízzel borogattam.Másnap reggelre lelohadt.A fogai is megúszták és semmi baja nem lett.

Ha tovább dagad neki, akkor lehet érdemes ügyeletre vinni.De ha megáll ezen a 3x duzzadt állapotba akkor várj vele holnapig ,mert lehet reggelre lelohad, akkor meg csak ,,feleslegesen" mentek ügyeletre esetleg még össze is szedtek valamit.

Az ajak marha érzékeny ha sebes.Ha egy éjszaka nem iszik másfél liter teát éjjel attól még nem lesz baja.Ha amúgy ennyi elfogy, gondolom elég sokszor ébred normál helyzetben is.

2020. szept. 20. 22:21
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek! Megállt a duzzadásban, sőt már lohadt is egy picit. Első két ébredéskor sírdogált, aztán már nem volt gond az éjszaka.

Utolsó válaszoló sajnálom hogy Ti is így jártatok, valami borzasztó :( Éjszaka vettem észre mikor aludt és normálisan meg tudtam nézni, hogy az orra alatt is egy hosszú vörös horzsolás, nagyot esett vagy rosszul.

Igen van hogy 4-5-6x felébred de csak teázni, vissza is alszik, van mikor csak 1-2x, változó. :)

2020. szept. 21. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!