Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinél az 1. és 2.gyermek...

Akinél az 1. és 2.gyermek között több mint 10 év korkülönbség van, hogyan fogadta a nagy a kicsit? Mennyire volt testvérféltékenység?

Figyelt kérdés
2020. szept. 19. 14:29
 1/4 anonim ***** válasza:
95%
11 év van a tesóm és köztem. Nagyon jól fogadtam, amikor anyuék elmondták nagyon izgatott lettem, utána nagyon sokat és szívesen segítettem a baba körül, pelenkáztam, vigyáztam rá, éjjel is felkeltem hozzá ha úgy volt. Most én vagyok a húszas éveimben, ő gimnazista tinédzser. Most is nagyon jól kijövünk pedig már nem élek otthon. Gyakran alszik nálunk, felnéz rám, sokszor kér tanácsot vagy oszt meg titkot, egész nap beszélgetünk messengeren és mémeket küldözgetünk egymásnak. Nagyon jó a kapcsolatunk.
2020. szept. 19. 14:41
 2/4 anonim ***** válasza:
66%
Sokkal jobb ez a verzió annál, mint mikor évente pottyantanak egyet arra hivatkozva hogy ne legyen akkora a korkülönbség és így könnyebb... A francokat könnyebb...! Csak büdös nekik a munka!!!
2020. szept. 19. 17:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyenlőre a 2. pocakban van még, novemberben bujik ki. Lányom 12 éves, sírt örömében mikor megmondtuk neki. Minden előkészületben benne van,rengeteget beszél már most a tesójának. Nagyon várja, hogy megszülessen.

Én úgy gondolom ekkora korban már egyáltalán nem lesz féltékenység,inkább anyáskodni fog felette.

2020. szept. 19. 17:27
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én 13, öcsém 10 volt, amikor a húgunk megszületett

Magam részéről teljesen semleges volt, nem vártam különösebben. Amikor megszületett furcsa volt, hogy van egy kisbaba, akivel a nap 24 órájában figyelni kell, alkalmazkodni kell hozzá. Az öcsém nagyon féltékeny volt rá, sokat piszkálta is, ilyenek apróságokat csinált, mint pl kivette a szájából a cumit stb.

Később sokat kellett figyelnem rá, volt hogy nekem kellett óvodába vinnem, amit nagyon utáltam, sokszor el is késtem az iskolából emiatt, hiába siettem, futottam a suliba, de egy 3-4 evéssel nagyon lassan haladtam az óvoda felé. Sokat voltam vele, hoztam-vittem ide, meg oda. Nagyon utáltam. Nagyobb korában is gyakran volt rám bízva, tanulnom kellett vele, együtt írtuk a házit stb. A húgom gyakran hívott veletlenul "anyunak"is.

Az öcsém gyakran bántotta nagyobb korában is, konkrétan rajta próbálta ki pankrációs fogásokat. Nem volt egy szép időszak az se.

2020. szept. 19. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!