Akinél az 1. és 2.gyermek között több mint 10 év korkülönbség van, hogyan fogadta a nagy a kicsit? Mennyire volt testvérféltékenység?
Egyenlőre a 2. pocakban van még, novemberben bujik ki. Lányom 12 éves, sírt örömében mikor megmondtuk neki. Minden előkészületben benne van,rengeteget beszél már most a tesójának. Nagyon várja, hogy megszülessen.
Én úgy gondolom ekkora korban már egyáltalán nem lesz féltékenység,inkább anyáskodni fog felette.
Én 13, öcsém 10 volt, amikor a húgunk megszületett
Magam részéről teljesen semleges volt, nem vártam különösebben. Amikor megszületett furcsa volt, hogy van egy kisbaba, akivel a nap 24 órájában figyelni kell, alkalmazkodni kell hozzá. Az öcsém nagyon féltékeny volt rá, sokat piszkálta is, ilyenek apróságokat csinált, mint pl kivette a szájából a cumit stb.
Később sokat kellett figyelnem rá, volt hogy nekem kellett óvodába vinnem, amit nagyon utáltam, sokszor el is késtem az iskolából emiatt, hiába siettem, futottam a suliba, de egy 3-4 evéssel nagyon lassan haladtam az óvoda felé. Sokat voltam vele, hoztam-vittem ide, meg oda. Nagyon utáltam. Nagyobb korában is gyakran volt rám bízva, tanulnom kellett vele, együtt írtuk a házit stb. A húgom gyakran hívott veletlenul "anyunak"is.
Az öcsém gyakran bántotta nagyobb korában is, konkrétan rajta próbálta ki pankrációs fogásokat. Nem volt egy szép időszak az se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!