Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem készít ki ez a sok...

Csak engem készít ki ez a sok érdekes anya?

Figyelt kérdés

Első babás anyukaként egyre több helyen összefutok velük. Kötődő nevelés, ovis korban is szoptatás, a gyerek minden nyikkjára szoptatás.

A legjobb, mikor azt hallgattom a védőnőnél, hogy a kisbaba leszületik (honnan?), és hogy ő választ magának szülőpárt, és a kis babalélek tisztában van vele, hogy császárral vagy természetes szüléssel szeretne világra jönni.. ez most valami új irányzat? Vagy teljesen elment 1-2 anyuka esze?

20 hónapos a fiam, és próbálom normális értékrend szerint nevelni, és nem engedem, hogy másokat bántson pl. De előfordult, hogy orvosnál megütötte egy másik gyerek, mert nem adta oda a saját játékát, erre anyuka nem szól rá, nehogy lelki törést szenvedjen a gyerek..

Mi lesz így egyébként ebből a generációból? Vagy ez most az új irány, és így mi lógunk ki a sorból?

2020. szept. 18. 07:13
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
91%

En ilyet szerencsere csak neten olvasok. Eloben nem talalkoztam ilyennel a jatszon. Inkabb az van,leszarjak a gyereket es garazdalkodik. Ha mas nem szol ra ,es bantja az enyemet en siman rendezem a mas gyerekèt a jatszon. Leszarom ha aztan meg sirva fakad,mert ra mertem szolni, vagy visszavettem a mi jatekunkat ,mig anyuka 50 meterre pofazik vagy telefont nyomkod.

Borzaszto amugy. Nem szabad korlatok nelkul hagyni oket.

2020. szept. 18. 07:27
 2/34 anonim ***** válasza:
91%
Én hallottam ilyet élőben, azok csinálják, akikről látszik, hogy nem komplettek, vagy korábban is megvoltak a furcsa dolgaik, csak jól titkolták.
2020. szept. 18. 07:35
 3/34 anonim ***** válasza:
83%
A szoptatás meg a gyerek elkapatása mindenkinek a magánügye, azzal nem foglalkozom. De ez a "baba választ szülőt" című reinkarnációs duma nagyon fel tud bosszantani. Az emberek észre se veszik és beengednek mindenféle varázslást a keleti kultúrából.
2020. szept. 18. 07:36
 4/34 anonim ***** válasza:
36%
Napi bezzeganya, lapozzunk. 🙄
2020. szept. 18. 07:38
 5/34 anonim ***** válasza:
96%

Na most megneveztel egy csomó olyan irányzatot ami már elég elterjedt, nem számít különlegesnek, de egyébként tudom mire gondolsz...

Mi együtt nyaraltunk egy baráti párral a nyáron, és hát már két nap után vártam a végét, mert annyi szabalyuk volt de ilyen teljesen betarthatatlan közösségben, hogy már kiment a biztosíték. Főleg hogy én felnőttként is ennek ugraljak. És magyarázni a saját gyerekeimnek hogy ne vegyétek elo a szirenazos autót mer a Davidka azzal nem játszhat, a Davidka abból nem ihat... (sima tej)

Azt nem ertem miért pazaroljak az energiájukat arra hogy full kuloncot csináljanak a gyerekeikbol.

2020. szept. 18. 07:40
 6/34 anonim ***** válasza:
74%

Nincs semmi probléma sem az igény szerinti szoptatással sem pedig a kötődő neveléssel. A baj azzal van aki túlzásba esik. Pl a kötődő nevelés nem azt jelenti, hogy mindent ráhagyok, hanem pl hogy a pici babát nem hagyom hogy sírva aludjon el. Vagy az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy még a 3 éves mindent megevő babát is ha nyikkan cicivel tömi, hanem hogy nem órára szoptatja az újszülöttet.

De van más is. Az aki nem tájékozódik semmiről csak úszik az árral. Meg a régi hülyeségek után megy. Kompba teszi a kúszni sem tudó gyereket pl meg kengurúval hordoz.

Amíg nem akarnak rámeröltetni semmit addig engem nem nagyon érdekel

2020. szept. 18. 07:40
 7/34 A kérdező kommentje:

Igen, én is így gondolom, hogy magánügy, épp ezért nem tolom én sem más arcába, hogy az én gyerekem meddig szopott.

De nem tudok mit kezdeni ezzel, nem tudom, hogy magyarázzam el a gyerekemnek, hogy a másik gyereknek miért szabad mindent, neki meg nem.

Nem vagyok bezzeganya, de ha sokan ezirányba mennek, akkor azért ez egy feszültségforrás kicsit nem?

2020. szept. 18. 07:44
 8/34 anonim ***** válasza:
44%

Figyelj, mindenki úgy nevel gyereket, ahogy neki jól esik addig, amíg ezzel másoknak nem árt.

Ismerek én is olyan anyát, aki az összes gyerekét óvodás korában is szoptatta, a legnagyobb már középsikolás, a többi is elég nagy már, köszönik, jól vannak. Senkit nem érdekel egy kamasznál már, hogy 5 napig vagy 5 évig szoptatták-e.

Az én nagyobbik gyerekem 10 éves, amikor ő született, már akkor is ment mindenféle furcsaság, indigógyerekek meg kristálygyerekek, meg akkor is volt, hogy a lélek maga választja ki a szüleit, ami szerintem az áldozathibáztatás egy különösen sunyi formája. ("Ütik-verik, prostitúcióra kényszerítik, hát ez van ő választotta.")

"De előfordult, hogy orvosnál megütötte egy másik gyerek, mert nem adta oda a saját játékát, erre anyuka nem szól rá, nehogy lelki törést szenvedjen a gyerek.." És ezt neked anyuka így mondta? Hogy nem szól rá, nehogy lelki törést szenvedjen a gyereke? Nem lehet, hogy te képzelsz bele olyasmit a szituációba, ami egyáltalán nem volt benne?

2020. szept. 18. 07:55
 9/34 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem nem magánügy, vagy ha mégis, akkor is olyan mint pl a munkahely.. Érdekes téma, jól jönnek a praktikák, infók, nem azért, hogy mindent elhiggy, hanem hogy tudj válogatni az infók közül és jó hallani a pozitív visszajelzést.

Pl Én imádtam, mikor random nénik kérdezték, hogy szopik e még, én meg mondtam, hogy igen és helyeseltek(2év))Egyedül idegenektől kaptam pozitív visszajelzést, a védőnő pártatlan, a rokonok véleménye nem meghatározó, és ha lehetett kerültem őket. Pl anyám szerint etikátlan és visszataszító 3 hónaptól felfelé szoptatni, mert “már kinyílt az értelme”.. Kb kétnaponta szóba hozta két éven át, hogy örültem, ha néha minimális elismerést kaptam.. Tudtam, hogy jól csinálom, de a támogatás néha kell, ha folyamatosan negatívakkal bombáznak..

Szóval szerintem ez nem a privát meghitt akàrmi, mint pl szex, a szoptatásaim kb 50ből egyszet voltak meghittek, privátak.

Szerintem a beszélgetős dolgok tök normális, a távolról rákiabálok 25 fokban szélmentes időben, hogy miért nincs azon a gyereken sapka, na az nincs rendben. Az nem beszélgetés, hanem kéretlen véleménynyilvánítás vadidegentől nem is ismerkedős helyzetben.

2020. szept. 18. 07:57
 10/34 anonim ***** válasza:
32%
De, bezzeganya vagy, mert neked nem elég a saját gyereked nevelése, neked a másét is meg kell nevelni és ítéletet hozni felette és az anyja felett is. Amíg nem üti-veri, éhezteti, érzelmileg abuzalja, addig neked nem teljesen tök mindegy, hogy más mit csinál? Foglalkozz a gyerekeddel, máséval meg ne foglalkozz.
2020. szept. 18. 07:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!