Csak engem készít ki ez a sok érdekes anya?
Első babás anyukaként egyre több helyen összefutok velük. Kötődő nevelés, ovis korban is szoptatás, a gyerek minden nyikkjára szoptatás.
A legjobb, mikor azt hallgattom a védőnőnél, hogy a kisbaba leszületik (honnan?), és hogy ő választ magának szülőpárt, és a kis babalélek tisztában van vele, hogy császárral vagy természetes szüléssel szeretne világra jönni.. ez most valami új irányzat? Vagy teljesen elment 1-2 anyuka esze?
20 hónapos a fiam, és próbálom normális értékrend szerint nevelni, és nem engedem, hogy másokat bántson pl. De előfordult, hogy orvosnál megütötte egy másik gyerek, mert nem adta oda a saját játékát, erre anyuka nem szól rá, nehogy lelki törést szenvedjen a gyerek..
Mi lesz így egyébként ebből a generációból? Vagy ez most az új irány, és így mi lógunk ki a sorból?

En ilyet szerencsere csak neten olvasok. Eloben nem talalkoztam ilyennel a jatszon. Inkabb az van,leszarjak a gyereket es garazdalkodik. Ha mas nem szol ra ,es bantja az enyemet en siman rendezem a mas gyerekèt a jatszon. Leszarom ha aztan meg sirva fakad,mert ra mertem szolni, vagy visszavettem a mi jatekunkat ,mig anyuka 50 meterre pofazik vagy telefont nyomkod.
Borzaszto amugy. Nem szabad korlatok nelkul hagyni oket.

Na most megneveztel egy csomó olyan irányzatot ami már elég elterjedt, nem számít különlegesnek, de egyébként tudom mire gondolsz...
Mi együtt nyaraltunk egy baráti párral a nyáron, és hát már két nap után vártam a végét, mert annyi szabalyuk volt de ilyen teljesen betarthatatlan közösségben, hogy már kiment a biztosíték. Főleg hogy én felnőttként is ennek ugraljak. És magyarázni a saját gyerekeimnek hogy ne vegyétek elo a szirenazos autót mer a Davidka azzal nem játszhat, a Davidka abból nem ihat... (sima tej)
Azt nem ertem miért pazaroljak az energiájukat arra hogy full kuloncot csináljanak a gyerekeikbol.

Nincs semmi probléma sem az igény szerinti szoptatással sem pedig a kötődő neveléssel. A baj azzal van aki túlzásba esik. Pl a kötődő nevelés nem azt jelenti, hogy mindent ráhagyok, hanem pl hogy a pici babát nem hagyom hogy sírva aludjon el. Vagy az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy még a 3 éves mindent megevő babát is ha nyikkan cicivel tömi, hanem hogy nem órára szoptatja az újszülöttet.
De van más is. Az aki nem tájékozódik semmiről csak úszik az árral. Meg a régi hülyeségek után megy. Kompba teszi a kúszni sem tudó gyereket pl meg kengurúval hordoz.
Amíg nem akarnak rámeröltetni semmit addig engem nem nagyon érdekel
Igen, én is így gondolom, hogy magánügy, épp ezért nem tolom én sem más arcába, hogy az én gyerekem meddig szopott.
De nem tudok mit kezdeni ezzel, nem tudom, hogy magyarázzam el a gyerekemnek, hogy a másik gyereknek miért szabad mindent, neki meg nem.
Nem vagyok bezzeganya, de ha sokan ezirányba mennek, akkor azért ez egy feszültségforrás kicsit nem?

Figyelj, mindenki úgy nevel gyereket, ahogy neki jól esik addig, amíg ezzel másoknak nem árt.
Ismerek én is olyan anyát, aki az összes gyerekét óvodás korában is szoptatta, a legnagyobb már középsikolás, a többi is elég nagy már, köszönik, jól vannak. Senkit nem érdekel egy kamasznál már, hogy 5 napig vagy 5 évig szoptatták-e.
Az én nagyobbik gyerekem 10 éves, amikor ő született, már akkor is ment mindenféle furcsaság, indigógyerekek meg kristálygyerekek, meg akkor is volt, hogy a lélek maga választja ki a szüleit, ami szerintem az áldozathibáztatás egy különösen sunyi formája. ("Ütik-verik, prostitúcióra kényszerítik, hát ez van ő választotta.")
"De előfordult, hogy orvosnál megütötte egy másik gyerek, mert nem adta oda a saját játékát, erre anyuka nem szól rá, nehogy lelki törést szenvedjen a gyerek.." És ezt neked anyuka így mondta? Hogy nem szól rá, nehogy lelki törést szenvedjen a gyereke? Nem lehet, hogy te képzelsz bele olyasmit a szituációba, ami egyáltalán nem volt benne?

Szerintem nem magánügy, vagy ha mégis, akkor is olyan mint pl a munkahely.. Érdekes téma, jól jönnek a praktikák, infók, nem azért, hogy mindent elhiggy, hanem hogy tudj válogatni az infók közül és jó hallani a pozitív visszajelzést.
Pl Én imádtam, mikor random nénik kérdezték, hogy szopik e még, én meg mondtam, hogy igen és helyeseltek(2év))Egyedül idegenektől kaptam pozitív visszajelzést, a védőnő pártatlan, a rokonok véleménye nem meghatározó, és ha lehetett kerültem őket. Pl anyám szerint etikátlan és visszataszító 3 hónaptól felfelé szoptatni, mert “már kinyílt az értelme”.. Kb kétnaponta szóba hozta két éven át, hogy örültem, ha néha minimális elismerést kaptam.. Tudtam, hogy jól csinálom, de a támogatás néha kell, ha folyamatosan negatívakkal bombáznak..
Szóval szerintem ez nem a privát meghitt akàrmi, mint pl szex, a szoptatásaim kb 50ből egyszet voltak meghittek, privátak.
Szerintem a beszélgetős dolgok tök normális, a távolról rákiabálok 25 fokban szélmentes időben, hogy miért nincs azon a gyereken sapka, na az nincs rendben. Az nem beszélgetés, hanem kéretlen véleménynyilvánítás vadidegentől nem is ismerkedős helyzetben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!