Havonta mennyit kell "kötelezően" költeni egy babára?
Nekünk így alakul, most 1.5 éves:
Pelus: 10.000 körül
Popsitörlő: 2.000
Egyéb pipere, mikor mi fogy épp el: kb 2.000
Vitamin: 3.000
Bébiétel, mert még azt is eszik néha: kb 2.500
Nasik, joghurtok, stb egyéb kajái: kb 15.000
Tápszer: 8.000
Ruhát eddig ritkán vettem, mert annyit kaptunk, de most 2 éves koria alig van, be kell majd alaposan vásárolnom. Szerencsére nem beteg soha, és nem kell fejlesztésre sem járnunk.
Szóval olyan 45-50 az alap, ha ruha is kell meg játék, könyv, gyógyszer stb akkor az nyilván mind plusz.
Hozzátáplálásig csak pelusra költöttünk, kenceficére meg ruhára. Nem volt eget verő összeg. Plus 1-2 pénzes oltásra. Sajnos nem mindet kaphatta meg egészségügyi okok miatt.
Anyatejes baba volt.
Sajnos pontos összeget nem tudok. Sosem figyeltem, nem számoltam utána. Ami kell, mindig megvesszük neki.
Így, hogy az ember belegondol, hogy a "legolcsóbbat"... Így nagy kicseszés - a gyerekkel és magaddal is - gyereket vállalni... Lehet valamiből a legolcsóbb fog beválni, de erre alapozni teljesen abszurd.
Havi kb. 60 teljesen reális és akkor még nincs vele semmi gond és nem költöttél semmi extrára.
Szerintem havi 20-50 ezer, ha egészséges a gyermek.
Megbocsáss, de nekem furcsa, hogy így tetted fel a kérdést “babára”; az a gyerek nő is és kisgyerek majd kiskamasz lesz belőle. Arra is gondoltál, hogy minél nagyobb, annál több vele a kiadás. A főiskola/egyetem költségeit is neked kell finanszíroznod majd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!