Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerekes szülők (2-3...

Kisgyerekes szülők (2-3 gyerekkel), milyen gyakran takarítotok és milyen alapossággal?

Figyelt kérdés

A Femina oldalán volt egy cikk a takarításról, ami aztán a baráti társaságunkban egy hosszabb eszmecserét váltott ki. A cikk szerint elég hetente 1x porszívózni, viszont a függönyöket ablakot havonta 1x mosni kell.

Nálatok mi a bevett szokás, ritmus?

Ágytakarókat, szőnyegeket hogyan és milyen gyakran tisztítjátok?

A gyerekek hány éves kortól takarítanak nálatok? (Nem a 2 éves kezébe nyomott portörlő rongyra gondolok, hanem értékelhető munkára, amit aztán már nem csinálsz utána te is.)

2020. szept. 14. 12:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
77%

10-es. Latod. Ezért nincs szőnyegem 😀

De amúgy igen. Nyilván van amikor alaposabban fel kell porszivozni/mosni mondjuk heti 1x de a napi szint az valóban csak a “forgalmas, pap tancolos” helyeken szükséges. Tehát nem nyalom ki naponta a sarkokat.

2020. szept. 14. 13:10
 12/27 anonim ***** válasza:
53%

Naponta porszívózok, felmosás 3-4 naponta (amikor mászós babám volt, akkor majdnem minden nap). Portörlés 1-2 hetente. Függönymosás és ablak pucolás évszakonként.

Ágyneműt hetente mosok, a nyári időszakban heti kétszer is, mosások között van, hogy kirakom a teraszra szellőzni.

A nappali szőnyeget 2-3 hetente kiviszem szellőzni.

Fürdőszobát kb heti kétszer takarítom.

A lányom 4 éves, a szobájában ő pakol. Takarítani nyilván még nem tud, de legalább rendet tart. Illetve ha a nappaliban játszik, ott is összepakol maga után. Ha valamit kiönt, vagy szétszór, azt fel tudja takarítani. Van egy könnyű vezeték nélküli porszívóm, aminek van morzsaszívó része is, azt nagyon ügyesen tudja már használni.

2020. szept. 14. 13:11
 13/27 anonim ***** válasza:
62%
7-es! A fiam 7 hónapos kora óta van időm napi 2-szer is porszívózni,mert már mászik és jön utánam. Előtte csak akkor tudtam bármit is csinálni amikor az apja foglalkozott vele vagy magamra kötöttem. Nálunk kutya van a házban,ezért muszáj vagy legalábbis nem árt😀. Én speciel utálom amikor látom,hogy kutyaszőrös a ruhája vagy a tenyere amit visz a szájához. Teljesen kivédeni nem tudom,de próbálkozom. És ha már felporszívóztam akkor már úgy vagyok vele fel is mosok napi egyszer,az már semeddig nem tart. Meg azért az hozzáteszem,hogy mi nem egy kétszintes hatalmas palotában élünk,hanem egy 2 szobás kertes házban. Gyorsan körbe szaladok a porszívóval. Szőnyeg,függöny minden olyan ami porfogónak minősül megszüntettük egy éve,mert a kutyánk sajnos allergiás lett a porra. Egyedül a gyerekszobába van egy közepes méretű szőnyeg de az se hosszú szőrű,könnyű porszívózni. Ablakot pucolni egy évben 3szor szoktam kb. Az ágyneműt én 4 naponta cserélem,de nekem ez mániám,erre háklis vagyok. A nagyobb gyerekem 4 éves múlt,ő már ilyen szempontból nem sok vizet zavar,tőle már lehet takarítani. Ő még besegíteni érdemben nem tud,elpakol este maga után ennyi.
2020. szept. 14. 13:16
 14/27 anonim ***** válasza:
80%
Porszívózni 2 naponta, felmosni heti 1szer szoktam;ágyneműt 2 hetente cserélek;függönyt félévente egyszer mosok; ablakot a férjem pucol, kb 3 havonta; heti 4-5 mosást teszek be; konyhát naponta takarítom, mosogatógép napinta 1szer megy; lépcsőt hetente mosom fel (huhh de utálom😅) ; wc is kb hetente, fürdőszobában a mosdót, kádat hetente, zuhanykabint nem vagyok hajlandó így azt a férjem szokta kipucolni (ő választotta, valami eszméletlen nehéz rendesen tisztán tartani, remélem hamarosan kicseréljük)... 1,5 éves a babám és 1 kutyám van aki kinti benti🙂
2020. szept. 14. 13:23
 15/27 anonim ***** válasza:
62%

Porszivózás naponta, plusz a robotporszivó is megy egy kört. Kutya van.

Felmosni 2 naponta szoktam.

Szőnyeg csak rongyszőnyeg van, azt bedobom a mosógépbe.

Ablakot marha ritkán pucolok.

Ágynemű maximum 2 hetente, de inkább hetente

2020. szept. 14. 13:25
 16/27 anonim ***** válasza:
44%

4 éves kisfiam gyönyörűen tud már port törölni, fürdőt ő takarítja, nagyon szereti csinálni.

Van robotporszívóm, így kb kétetente szoktam felproszívózni nagygéppel.

Ágyneműt kéthetente szoktam. Függöny, kárpittisztítás évente kétszer. Szőnyegeket takarítógéppel szintén kétszer szoktam egy évben.

A gyerekek maguk után elpakolnak, étkezés után leszedik az asztalt és bepakolják a mosogatógépet.

Főzésnél megpucolnak mindent, amit meg kell.

2020. szept. 14. 13:28
 17/27 anonim ***** válasza:
74%
Kúszó gyerek mellett sem porszívózok naponta. Nem járunk be cipővel, próbálunk nem morzsálni, minek kéne naponta? Heti 2-3 porszívózás mellett heti 1x van felmosva.
2020. szept. 14. 13:36
 18/27 anonim ***** válasza:
63%

Heti egyszer porszívózok, felmosok. A konyhát, étkezőt minden nap felseprem.

Fürdőt hetente takarítom, de mindig változó hogy mire fér rá épp alaposabb tisztítás.

Ágynemű hetente, férjem izzadós.

Ablak, függöny kb évente.

2020. szept. 14. 13:46
 19/27 anonim ***** válasza:
15%
Hát, éppen szombaton mostam függönyt... egy hónap után szinte sáros víz jött belőle, el nem tudom képzelni, hogy félévente mosssam,
2020. szept. 14. 14:16
 20/27 anonim ***** válasza:
24%

Heti 1x nagyporszívózok, felmosok. Addig sepregetés van ha valami morzsás vagy valami.

Wc, konyha naponta. Fürdőszoba heti 2x.

Ablak-függöny félévente.

Ágyneműhuzatot 2 hetente cserélek.

2020. szept. 14. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!