Ha a kettőnk fizetéséből megmarad minden kiadás után kb. 100e ft arra lehet vállalni gyereket?
Mért lenne túlzás? Ahogy nézem, 2-vel ugyanazt számoltuk.
Babakelengye átlag 500 + masfél tartalék = 2 millió.
Ha most marad ennyi penzük és nincs tartalék, akkor a gyednél szívas lesz.
De nagyon sok tényező van, pl ha vkinek veszhelyzetben van szülői segítség (meg ha sosem is kéri), akkor is merészebb. Függ attól, várható-e vmi javulás a jövőben pl előléptetés, vagy hogy ki milyen karakter.
Engem pl rettenetesen zavar, hogy 1 ev gyed után kb mindig kevesebb a pénz a számlámon, ezért is vállaltam pár kisebb melót, ami szintén egy tényező.
Meg azért a nőnek kell legyen annyi tartaléka, hogy szükseg esetén pár hónapon bevétel nélkül is ellakjon albérletben a babával, ha neadjisten, "apuka" mégsem olyan jó apuka.
Azért túlzás mert a családok túlnyomó többsége ezt nem engedheti meg. Nem azt mondom, hogy nem ez lenne az ideális, csak nem ilyen világban élünk. Mi is így csináltuk, de en kiváltságosnak is erzem magam, nem átlagnak, vagy alapnak.
A babkelengye pedig ormótlanul túl van arazva mindenhol. Akinek nincs rá annyi, nem fog ennyit költeni és mégis meglesz mindene. Lehet, hogy használtan vagy markatlan, de lesz.
Hát igen, azért írtam az 500-at. Nyilván lehet 5 millió is.
De azért babakocsi, bútorok minden még használtan jó minőségben is lesz ennyi. Nekünk amúgy kevesebb volt, de nem rendeztünk még be szobat, mert majd akkor fogunk, ha a 2 gyerek olyan korú lesz, hogy ellehetnek az emeleten, addig meg egy szobában vagyunk. De azért nem ez a jellemző.
A Kérdező véleményt kért, szerintem ha most teljes fizuból 100 ezer marad kettőjüknek, az lesz gyed alatt 60 ezer (ha feltesszük, hogy 50-50 az eloszlás), és ha ráadásul nincs is tartalékuk, mert kb elvásárolják babakelengyére meg terhességi dolgokra (ruha, orvos stb), az akkor szerintem kevés, főleg ha a lakas vagy ház nem saját.
Szerintem azért a nem teljesen gondolkodásmentes rétegnek ennyije szokott lenni (a lakást leszámítva sajnos), szóval nem hiszem, hogy sokaknak ennél kevesebb lenne a tudatosan gyerekvállaló emberek közül.
Masrészt ha most 1 evig félreteszik a százezret és mondjuk 3 hónap, mire összejön a baba, máris megvannak.
Nem alap szerintem sem, hogy legyen 1,5 millió tartalék.
Ismerősi körben sem nagyon van ilyen.
Nekünk volt, de nálunk én jóval többet kerestem mint a férjem, így kellett is.
Bár 1 éves a lányom, nem nyúltunk még hozzá szerencsére.
Kérdező, azzal is számolj, hogy utána az ellátások hogyan alakulnak. Mert kevesebbet kapsz, mint a fizu, plusz ha tappenzen kell lenned, akkor az is kiesés.
"szórakozni úgysem fogtok járni" 🤣🤣🤣ez jó, sajnállak válaszoló.
Persze hogy eleg, ennél kevesebb is. Masfel milliós megtakarítás na persze.. Ha mindenki csak igy vallalna, eleg keveseknek lenne gyerek, de persze okos dolog. De ezért nem vállalni , ha amugy rendben vagytok butasag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!