Mehet így vajon oviba?

Figyelt kérdés
Herpesz jött ki a kisfiam száján mindkét oldalt tegnap reggel. Azonnal kentem kenem neki herpesz kenoccsel. Nem beteg, csak mamánal ebédeltünk vasárnap és megevett 3 tányér gulyás levest. Nagyon ízlett neki. Jó izűen evett. Szerintem az csapta ki neki. De ugye ettől mehet oviba?? Annyira várta már.

2020. szept. 1. 06:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
29%
Igen. Bibis kézzel is mehet
2020. szept. 1. 06:59
 2/18 anonim ***** válasza:
89%
Nem mehet. A herpesz az egy erősen fertőző betegség.
2020. szept. 1. 07:00
 3/18 anonim ***** válasza:
89%

Olyan nincs, hogy jóízűen evett, és emiatt lett herpesze! A herpeszt vírus okozza, és fertőző!

De közvetlen kontakt kell hozzá. Ha nem puszilgat senkit, nem veszi szájába a játékokat, senkivel nem használ közös poharat, akkor megfertőzni se fog senkit.

Ha viszont ezekre van esély, akkor én inkább otthon tartanám.

2020. szept. 1. 07:06
 4/18 anonim ***** válasza:
84%
Ha valóban herpesz, az egy vírusos fertőzés, gulyaslevestől nem lesz olyan. Ha csak berepedt a szája és kicsípte valami, akkor mehet. A herpesznél apró fehér-sárga hólyagocskák vannak a szájon.
2020. szept. 1. 07:08
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Herpesszel be sem engedik a csoportba, nem tudják megakadályozni, hogy ne vegyen semmit a szájába, vagy a szája után megfogjon bármi játékot, a törölköző oké, hogy mindenkinek van sajátja, de én olyat még nem láttam, hogy ne használta volna más, főleg első napokban, amikor még azt sem tudják melyik kié. Ezen kívül az evőeszközöket, amit használ, azt is fertőtleníteni kéne.

Hivd fel a háziorvost, hogy mit kenj rá, majd ő megmondja mikor mehet oviba.

2020. szept. 1. 07:11
 6/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, csak felhivtam az ovit, nem mehet azt mondta az óvónő. 😔
2020. szept. 1. 07:12
 7/18 anonim ***** válasza:
72%

Durva

Én gyerekként akor sosem mehettem volna

2 hetente volt kinn a herpeszem

Nekem amúgy ha valóban jóízűen eszem akkor aktiválódik.

Nem kell újrafertőzés..

Ugya ha az ember azervezetébwn van már akkor az ideggócbólmaktiválódik

2020. szept. 1. 07:18
 8/18 A kérdező kommentje:
Akkor lehet nem herpeszes csak tényleg annyira jó izűen ette azt a levest. De akkor maradunk itthon mindannyian. A sulisomnak csorog az orra se láz se köhögés, de ő sem mehet. 10 napig itthon kell maradnia. Jól kezdjük az évet.
2020. szept. 1. 07:25
 9/18 A kérdező kommentje:
Azert elgondolkodtató hogy ha közösségbe kerülnek újra a gyerekek foleg szeptemberben elég sokan lebetegednek, egymásról átvesznek minden nyavaját, mi lesz akkor?A gyerek orvosunk azt mondta rossz ahogy ezt kitalálták mert a sok dolgozó szülő nemtud 10_14 napot otthon maradni állandóan.
2020. szept. 1. 07:29
 10/18 anonim ***** válasza:
35%
Ha a sulisod beteg, a kisebb már alapból sem mehetett volna, hisz csak idő kérdése, hogy ő is beteg legyen.
2020. szept. 1. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!