Félek, hogy csúnya gyerekünk lesz. Jogosan érzem magam emiatt rossz embernek?
Én meg alacsony voltam, és most is alacsony vagyok, engem törpének csúfoltak, és tudod mit?Lesz@rom az egészet.🤫🙃
Komolyra fordítva a szót, azt tudod, hogy azért az nagyon ritka, hogy a gyerek az egyik szülő kiköpött "klónja" legyen. Általában keverednek a gének, és mint ismeretes, a szépet a csúnyától csak egy hajszál választja el.De mint előttem írták, ne azt akard (elsősorban), hogy szép legyen, hanem készítsd fel az életre, tanítsd meg rá, hogy jól reagálja le az esetleges bántásokat, kudarcokat, mert az úgyis lesz.Vagy ezért, vagy azért.
Lehet, hogy csak meg kellett volna tanulni a szüleidnek kezelni a göndör hajat ahelyett, hogy rövidre vágják.
Ugyanez volt unokatesómmal is.
Göndör haja van, kislány korában levágatták neki állig érőre, amitől úgy nézett ki, mint Soma Mamagésa. Végig csúfolták általánosban. Később megtanulta kezelni, megtalálta a megfelelő fazont, így sokkal szebb a haja.
Sok szülő nem foglalkozik ezzel. Azt teszik, ami szerintük praktikus, de ez nem feltétlen sül el jól
Én is úgy gondolom, mint az utolsó válaszoló.
Ne azt emeld ki a gyerekednél, ami "csúnya" , hanem ami szép.
Magaddal is azt csináltad. Mindenből a legjobbat kell kihozni.
Olyan hajat kell vágatni, ami jól áll neki. Járjon sportolni, hogy csinos legyen az alakja. Figyelj oda, hogy csinosan öltözzön. Ilyen "apróság" is sokat számít .
És mindenképpen tanítsd meg neki, hogyan fogadja el magát. Az meg, hogy neked mit kellett átélned, ráér később is elmesélned, nehogy együttérzésből ő is rosszul érezze magát.
Bizony, van Facebookon göndör hajas csoport, sokszor szülők is kérnék tanácsot a gyerekeiknek. Nagyon szép, akár 1-2 éves forma kisgyereknek is lehet előnyös göndör frizurát csinálni.
A szemölcsöket lehet kezelni - bár sajnos én is tapasztaltam, hogy nem mindig válik be... De ez nem hiszem, hogy örökletes lenne.
A homokkal pedig vissza kanyarodunk a hajhoz. Egy frufru csodákra képes😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!