A férjem belázasodott, fáj a torka! Ilyenkor szeparálja el magát az egy hetes babánktól?
Elmenni nem tud itthonról, nincs hova menni (neki nincs családja, az én családomnál meg lakásátalakítás folyik, még víz se lesz a héten). Egy hetes a babánk, félek hogy mi lesz így, főleg hogy amúgy se volt segítségem. Nem akarom hogy így megfogja mert még megbetegíti. Mondtam neki hogy maradjon bent a hálóban amíg meg nem gyógyul, dolgozzon onnan. Én meg beköltöztem a gyerekszobába.
Jó ez így? Nem lehet baj? Amúgy nem koronavírusos, mert mindig elkapja ez a betegség a légkonditól, már számítottam rá mert tegnap órákig nyomatta magára az autóban amíg üzleti úton volt.
1, elkapni csak fertőzőt lehet ;) A légkonditól is. Annyi baci és vírus van benne.
Kérdező, jól csinálod. 1 hetes mellett nem túlzás. Maszkot is nyugodtan viselhet.
Én a férjedet sajnálom a kérdésed alapján...
Majd még wécére se menjen ki szerencsétlen a saját házában, nehogy a babának baja essen? Azért a hűtőből kivehet magának valamit, főzhet magának egy teát? Szánalmas vagy.
4, miért a baba nem a sajátja a szegény férjnek?
Normális apának mondani se kell ezeket és nem is érzi megterhelőnek, mert számára is fontos, hogy minél kisebb eséllyel legyen beteg az újszülöttje.
Hát nekem is pár hetes (talán 2-3) volt a babám mikor a férjem beteg lett. Az orvos azt mondta neki, hogy maszk meg ne legyenek egy szobába. Én kinevettem. Nem bohóckodtunk. Én kaptam el hamarabb. A kicsi szopizott, neki semmi baja nem lett.
De most komolyan. Egyszer úgyis beteg lesz. Mindig búra alatt akarod tartani majd? És ha te leszel beteg?
Mert oké, hogy beteg rokon, ismerős ne menjen. Dehát ő az apja....
5, nem arról van szó, hogy ilyenkor egy normális apának mi jut eszébe, hanem egy normális feleségnek mi jut eszébe.
Oké, zárja be a kérdező a férjét a hálószobába, magát meg a gyerek szobaba, mert beteg az apa (igen, koronás is lehet, hiába magyarázza be magának), de hogy gondolja? Majd nem jön ki onnan, nehogy a baba, anya elkapjon valamit? Mindent végig fertőtlenít, amihez hozzá ér?
Egy normális család nem így működik.
Ha én lázas vagyok, nyílván jól esik, ha néha rám néznek, főznek nekem egy teát.
7, hát akkor mi nem vagyunk normális család, mert mindig vigyázunk a másikra, hogy ha lehet ne kapja el. Bár szerintem pont ettől vagyunk nagyon is normálisak.
Még a hányás hasmenést se kapta el tőlem a gyerek, se a férjem, annyira vigyáztunk.
Amikor később, már nagyként a gyerek maga hozta haza, már nem volt ilyen szerencsénk.
De mindig alap, hogy ha felnőtt az első beteg, távolságot tart műhiszti nélkül
8, kiválóan össze mosod a dolgokat egymással, ti mindig vigyázó, nagyon is normális család.
Szerinted nem mindenkinek ez a legtermészetes, hogy vigyáznak egymásra és ha hányós-hasmenéses, akármilyen vírus van, akkor ne egymás szájában legyenek és tartsák a távolságot?
A kérdésben nem ez zavar, és ezt te is nagyon jól tudod.
Nyugodj meg kedves kérdező, így kicsi a valószínűsége, hogy elkapja a baba.
A többiek nem tudom, mit gondolnak, egy 1 hetes babáak zero immunrendszere van. Az a minimum, hogy nem fertőzzük össze. Az apuka meg elvileg felnőtt ember, nem fog pár nap szeparációba belehalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!