Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan működik gyes után a...

Hogyan működik gyes után a szabadság? Kifizetik?

Figyelt kérdés
3 éves a gyerekem. 32 nap szabadságom van ami azt jelenti hogy szeptember 25. Kellene munkába állnom. Viszont még nem tudom hogy kapok e olyan beosztást ami megoldja hogy egyedülálló anyaként vinni hozni tudjam. Mivel ha délelőttös vagyok akkor már 5kor elkell indulnom és azt nem szeretném ha akkor keltenem kellene hogy vigyem mamához. Délutános műszaknál pedig fél 8 8 lenne mire haza érnénk. Ha nem megoldható akkor ugye felmondás de akkor azt ami bent maradt szabadságom azt kifizetik? Hogyan működik ez? Első gyerekem és tudatlan vagyok ebben... valaki elmagyarázná ezt nekem teljesen érthetően? Köszönöm
2020. aug. 26. 16:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kifizetik.
2020. aug. 26. 16:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kifizetik ha felmondasz.
2020. aug. 26. 17:16
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk úgy van, hogy ha lejár a gyes ki kell venni a maradék szabadságokat és csak utána jöhetsz dolgozni.
2020. aug. 26. 17:23
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
Ehhez nem kell, hogy gyereked legyen. Ha megszűnik a munkaviszonyod, a bent maradt szabikat kötelező kifizetni.
2020. aug. 26. 18:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Na nekem ez magas!! 32 nap szabadságom van, azaz szeptember 25 munkába kellene állnom, ez csak napok múlva derül ki, megtudunk e állapodni abban az időtartamban.

Na már most ezért én kapok pénzt?? Fizetett vagy fizettetlen szabadság ez?

Szóval mikor kapok pénzt? Ha maradok vagy ha nem? Vagy mindkét esetben? Nem értem, nagyon nem. Elnézést a butaságért.

2020. aug. 26. 21:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha maradsz, akkor kiadják a bennmaradt szabadságot, és otthon leszel szabin, míg az le nem tellik. Ha nem mész vissza, akkor ha elintéztél mindent, ami a kilépéshez kell, utàna fogjàk kifizetni. Lehet még aznap, de lehet 1-2 nap.
2020. aug. 27. 08:36
 7/9 anonim ***** válasza:

A szeptember 25 milyen dátum, akkor telik le a 32 nap szabadságod vagy akkor kezded el kivenni és papíron mész csak vissza akkor?

Fizetett szabadság, pont olyan, mint mikor még dolgoztál.

2020. aug. 27. 11:54
 8/9 A kérdező kommentje:
Szeptember 25 kezdek dolgozni
2020. aug. 27. 14:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Közben láttam, hogy a másik kérdésednél már kaptál választ, mert ott jobban sikerült megfogalmazni.

Ezek szerint most szabadságon vagy, pont, mint mikor az ember kivesz nyáron két hetet. Szeptember 24-ig mindenképp él a munkaviszonyod, addig szabadságon vagy, ezt az időszakot mindenhogyan kifizetik.

2020. aug. 27. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!