Mennyire vettétek figyelembe mások véleményét név választásnál?
Mi sem vettük figyelembe. Nem is a családtagjaidnak kell megfelelnie a névnek. Meg lehet hallgatni amit mondanak, de nem kell vele foglalkozni.
Mindenkinek van véleménye az adott névről vagy beugrik valami vagy köti valakihez és az alapján alkot véleményt. Mások véleménye nem mérvadó. (Kinek a pap, kinek a papné.)
Ez mindig is így volt és lesz. Anyukám anno 30 éve is megkapta, hogy miért ad nekem paraszt nevet mástól, meg, hogy a legszebb nő nevet adja, mert a két legszebb szavunk van benne: bor és bál.
Ha megismerik a picit, akkor nem a márka fog nekik eszükbe jutni,vagy adnak valami jó kis becenevet neki.
Azt meg ne engedd, hogy máshogy hívják, ha azt nem kedvességből teszik!, nyugodtan mondd meg nekik.
(Természetesen vannak nevek, amikkel "ki lehet szúrni" a gyerekkel - ott jobb lett volna meghallani a véleményeket - ismertem Bársony Farkas nevű embert meg egy sötétbőrű Hófehérkét.)
Nalunk a masik unoka masodik nevet eroltettek.
De a fene sem akarta azt adni
Mind a haromnak egyszeru konnyen ejtheto de kulfoldon is kimondhato neve lett. Olyan ami nincs a csaladban 😁
Ne foglalkozz a rokonok véleményével. Gondolom nagyszülők húzzák a szájukat a legjobban. Ők már kijátszották a saját gyereküknél a névadás kártyát, úgyhogy nyugodjanak le. Csakis ketten jussatok dűlőre, eszedbe ne jusson azért mást adni, mert valamelyik rokon ehhez vagy ahhoz köti a nevet. Ne vicceljünk már.
A Stella meg egy szokványos név és nem kizárólag márkanév. Akkor szóljanak, ha Coca colának hívnád a gyereket.
Semennyire. Nem engedtünk senkinek sem beleszólni az első kettőnél és most a harmadiknál sem.
Nekem és az apjának kell tetszeni/megfelelni az adott névnek, eldönteni végképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!