Ikerbabáknak lehet így nevet adni?
Figyelt kérdés
Körmendi Lia Zoé és Körmendi Zoé Lia? Ezt így szabad vagy csak úgy, hogy az egyik a Lia a másik pedig a Zoé nevet kapja?2020. aug. 24. 12:36
11/16 anonim 

válasza:

Miért nem jó az egyiknek az egyik, másiknak a másik? Lenne egy ikertesom és anyam ezt tette volna velünk, a leggagyibb öregek otthonába tennem be, amikor eljön az ideje. (Csak viccelek, de érted)
12/16 anonim 

válasza:

Szerintem sem add így. Ha mindenképpen ehhez a két névhez ragaszkodsz, akkor kapja az egyik az egyiket, a másik a másikat. A vezetéknév amúgy is elég hosszú, egy név is elég.
13/16 anonim 

válasza:

Nem.
Mindenáron ki akarsz szúrni a gyerekeiddel? Ha igen, akkor adj nekik ilyen neveket. Te lüke.
Én egy hármas ikerpár egyik tagja vagyok. 18 évesen is még az énkép zavarommal küzdöttem. Teljes káosz volt a fejemben magammal kapcsolatban, mert a szüleim non-stop egy kalap alá vettek az egyik tesómmal, akivel kicsit jobban hasonlítottam... Nem voltak hajlandóak a saját nevemen szólítani például, csak ilyen összemosott néven. Menekültem otthonról és lázadtam is rendesen, vörösre, meg lilára festettem a hajam, csak, hogy külömbözzek a tesómtól. Utáltam emiatt a szüleimet.
Egyik legyen Zoé, a másik Lia, nem úgy lenne értelme?
14/16 anonim 

válasza:

Lehet, de szerintem ha már úgyis használjátok mindkét nevet érdemesebb az egyiknek ezt, a másiknak azt adni. Ha ugyanazt a nevüket szeretnék majd használni akkor tényleg egyezni fog.
15/16 anonim 

válasza:

Miért nem lehet az egyik Lia, a másik Zoé? Miért kell összemosni a neveket meg a személyiségeket?
16/16 anonim 

válasza:

Lehet adni. Csak éppen nem érdemes. Egyrészt kiszúrsz mindkét gyerekkel, add egyiknek ezt, másiknak azt. Másrészt pedig magaddal is kitolsz, mert ügyintézésnél is nagy kavarodás lehet ebből, ha éppen nem vagy észnél és rossz nevet írsz be véletlenül. Én és a lányom úgy születtünk, hogy a hónap és a nap száma ugyanaz, csak épp fordítva (03.07. és 07.03.) először azt hittem milyen jópofa most meg minden hivatalos irat előtt elgondolkozok a dátumot nehogy véletlen felcseréljem a kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!