Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért itélik itt el legtöbben...

Miért itélik itt el legtöbben az olyanokat akik abortuszra mennek? Szerintem nem kéne! Még mindig jobb mint hogy a kukába dobja a babát vagy éppen a kemencébe

Figyelt kérdés
2010. aug. 5. 10:06
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
bár én nem elvetettem hanem missed ab-om volt... még mielött bárki is meggyanusit ...
2010. aug. 5. 10:16
 12/37 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem azért, mert nagyon sok pár küzd a babáért éveken keresztül, mindenféle fájdalmas orvosi procedúrán esnek át, hátha lesz baba, idézőjelben a fél karjukat odaadnák egy gyerekért, másnak meg csak úgy jön magától és pont az dobja el.

A másik meg az, hogy a nemkívánt terhességek 99%-ban felelőtlenség következményei, ami szintén elítélendő.

25/N

2010. aug. 5. 10:17
 13/37 A kérdező kommentje:
Igen sokan küzdenek azért hogy babájuk lehessen mégis tele vannak az árvaházak
2010. aug. 5. 10:18
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de az ösztön elsődlegen azt diktálja, hogy a saját génjeidet örökítsd tovább. Senki nem fog 1-2 év sikertlen próbálkozás után örökbefogadni, csak ha már semmi remény sincs saját gyerekre. Ez meg viszonylag ritka, manapság az orvostudomány szinte csodákra képes ezügyben.

Senkit nem ítélhetsz el azért, mert ő maga szeretné kihordani a babáját, szeretné átélni a terhességet, stb.

2010. aug. 5. 10:21
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Mert könnyű ítélkezni. Azok, akik valamilyen okból rákényszerülnek az abortuszra, azok értik, hogy nehéz, akik meg nem voltak az adott helyzetben soha, azok meg gyilkost kiáltanak.

Én sosem tudnám elvetetni a babámat, de megértem, hogy lehet olyan helyzet, amelyben nem lát valaki más kiutat. Itt nem lehet okosnak lenni, mert ez nagyobbrészt érzelmi kérdés.

Abortusz és abortusz között nincsen különbség, így pl. azt el tudom képzelni, hogy ha valaki megerőszakol, és teherbe ejt, akkor azt a babát ne tartsam meg. Hiába az én gyerekem, nekem az az elvem, hogy egy gyereket örömmel kell várni, és fogadni, erre meg képtelen lennék, ha minden pillanatban arra emlékeztetne, amit el szeretnék felejteni.

Mivel ezzel kapcsolatban így érzek, ezért nem ítélkezem azok felett, akik az abortusz mellett döntenek, hiszen tudom, hogy létezhet olyan helyzet, amelyben én is így döntenék.

2010. aug. 5. 10:21
 16/37 anonim ***** válasza:
23%
Nemi erőszak => 72 órás tabi.
2010. aug. 5. 10:24
 17/37 anonim ***** válasza:
23%
Én bizony bevezetném, hogy aki 16 éves kor felett terhes lesz és nem akarja a babát, annak örökbe kelljen adnia, és ne vetethesse el, hacsak nincs az élettel összeegyeztethetetlen gondjuk. Punktum.
2010. aug. 5. 10:26
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

10.26-osnak ... ez pont olyan mint a Ratkó korszak.

lánynak szülni dicsőség asszonynak kötelesség...

2010. aug. 5. 10:28
 19/37 anonim ***** válasza:
48%
10:26, ez marhára átgondoltam amúgy. Ratkó-korszak II. ? Ebből lesz a sok-sok csecsemőgyilkosság. Örökbe KELLJEN adni? Ehhez talán másik fél is kell nem, aki örökbe FOGADJA?
2010. aug. 5. 10:28
 20/37 A kérdező kommentje:
És nem azért irtam ki a kérdést hogy vita legyen belőle csak kiváncsi vok ki miért itéli el!
2010. aug. 5. 10:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!