Mit lehetne csinálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A szomszédunkban van három gyerek. Egy öt egy hat és egy három éves.

Van egy 8 éves kislányom. Ő jóban van a két nagyobb kislánnyal. Mindig a kerítésnél beszélgetnek. Mivel fél éve lakunk itt nem tudtam eddig, hogy mi a felállás náluk. Általában szinte egész délután beszélgetnek a kerítésnél a gyerekek. Feltűnt, hogy napok óta azt hajtja nekem a lányom, hogy vihet-e ki az udvarra ételt vagy nasit. Nem gondoltam eddig semmi rosszra. Gondoltam kinn jobban esik neki az evés. Majd tegnapelőtt mondta a lányom amikor rákérdeztem tőle, mert már a negyedik rántotthúst vitte ki az udvarra, hogy minek neki ennyi. Nem nagy étvágyú egyébként úgy kell erőltetni..

Mire kinyögte, hogy napok óta nekik viszi az ételt, mármint a gyerekekhez.

Megkérdeztem az egyik szomszédot akivel úgymond beszélőviszonyban vagyunk, hogy mi ez? Azt látt, hogy kicsit kopottas a ruhájuk, de betudtam annak, hogy nyár van úgyis összekenik az új ruhákat. Mire a szomszéd közölte velem, hogy két év alatt én vagyok a harmadik lakó itt, mert mindenki a gyerekek miatt költözött el. Tőlük is kéregettek a gyerek es amikor szóvátették a szülőknek akkor ők háborodtak fel és onnantól pokollá tették az életüket. Átdobálták a szemetet, hangoskodtak, trágárkodtak. Annyit mondott a szomszéd, hogy sajnos az anyukának a második családja mert az előző házasságánál 8 gyereket hagyott ott. Soha nem dolgozott. Az apuka alkalmi munkából él márha dolgozni van kedve.

Úgy vettem észre, hogy villany sincs nekik legalábbis soha nem világítnak este. A vizet látt, hogy üvegben biciklin tolta egyszer az apa.

Most egy kicsit megijedtem. Úgy vagyok vele, hogy akkor inkább eltiltom a gyereket tőlük csak akkor nem is esznek. És hozzáteszem nem a kisebbséghez tartoznak. Nagyon sajnálom a gyerekeket. Nem tudom mit lehetne tenni, hogy változzon a helyzet. Beleszólni nem szeretnék, mert nem akarok elköltözni a kertszomszédok miatt.

Tiltsam el a gyereket? Hátha megszűnik a dolog? Arra is gondoltam lemezzel elkerítek úgy nem látnak át és a lányom sem hozzájuk. Mi lehet a megoldás szerintetek?

2020. aug. 12. 17:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Hívd ki a gyámügyet
2020. aug. 12. 17:45
 2/18 A kérdező kommentje:
Ott nem derülne ki, hogy én jelentettem be?
2020. aug. 12. 17:46
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak annyi hogy valakitől bejelentést kaptak
2020. aug. 12. 17:47
 4/18 anonim ***** válasza:
73%

Ne kezdj velük. Hidd el. Ha nem akarsz magatoknak rosszat.

Ilyennel nem szabad.

Nem a Te dolgod a gyerekeket ellátni és gondolom nem vagytok milliómosok sem egy másik családot etetni ruházni. Nyílván a védőnő tudja mi a helyzet. Ha olyan, úgy is közbe lép.

2020. aug. 12. 17:55
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
De igenis kezdjen velük mert a gyerekek láthatóan éheznek és rossz körülmények között kényszerülnek élni
2020. aug. 12. 17:57
 6/18 anonim ***** válasza:
91%
És azt kihagytam hogy a szüleik valszleg leszarják a gyerekeket
2020. aug. 12. 17:58
 7/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit csináljak, egyenlőre szerintem megcsináljuk a kerítést. Hátha elég lesz.
2020. aug. 12. 17:59
 8/18 A kérdező kommentje:
Le az biztos. Ahogy hallom..
2020. aug. 12. 17:59
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 5#

A ne kezdjen velük az alatt azt értem, ne barátkozzon velük, ne adakozzon mert nagyon megfogja szívni. Gondolom Te nem ismered az ilyeneket..

Senkinek nem reszortja, felelőssége más családját etetni ellátni. Ha egy ilyennel kezdessz elöszőr kedvesek majd elkezdenek követelőzni majd te leszel a legszarabb ember mert nem adsz..és egy ilyentől soha nem fogsz tudni megszabadulni.

Hidd el a védőnő, a falu tudja mi a helyzet a családnál.

Ha annyira rossz lenne akkor a gyámügy már rég kopogtatott volna.

2020. aug. 12. 18:17
 10/18 Wonderwomen ***** válasza:
92%
Egyébként nem gyámügy, hanem családsegítő, vagy gyermekvédelem.
2020. aug. 12. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!