Szerinted mitol lesz valaki sz@ranya? Milyen esetben mondtad vagy mondanad ezt valakire?
Fizikailag vagy lelkileg vagy is is bántalmazza a gyerekét.
Elhanyagolja, kihasználja stb.
Ha nemtörődöm, felelőtlen a gyerekével. Érzelmileg elhanyagolja. Egy gyereknek miután az alapok megvannak (kaja, tető a feje felett, ilyesmi) a létező legfontosabb, és mondhatni egyedüli igénye, hogy feltétel nélkül szeressék, elfogadják és törődjenek vele. Szerintem az a szaranya, aki ez utóbbi részeket figyelmen kívül hagyja, és csak olyan szinten foglalkozik a gyerekkel, amennyire minimálisan muszáj anélkül, hogy elvegyék tőle. Az, aki tápszerrel etet, használt babakocsit vesz, nem tud saját szobát adni a picinek NEM szaranya, amíg a gyerekéhez szeretettel, gondoskodással fordul, az igényeit/szükségleteit figyelembe veszi és azokra reagál.
Jameghát nyilván a bántalmazó, elhanyagoló szülő is szaranya, de ezt persze mondani se kell.
7 amiről te beszélsz az csak egy fricska azoknak az anyáknak, akik tökéletesnek képzelik magukat és osztják az észt. Holott mindenki “szaranya”. Csak mindenki másért.
Pl vannak a szent szoptató anyák, akik szerint aki nem szoptat az szar, ha meg azért nem szoptat, mert nem akar akkor lincseljuk is meg. Vannak, akik lenézik a csaszarosokat. Vagy pl nekem a hideg futkos a hátamon a “magamnak szültem” anyaktol, akik szerint mindenki szar, aki képes egy órát is külön tölteni a gyereketol meg 7 éves kora előtt. Szoval amiről te beszélsz “klub” az ezeknek az abszurditására próbál rávilágítani. Mert ha te természetesen szultel, de fajdalomcsillapitoval, á az már nem jó. Vagy természetesen szultel fájdalomcsillapító nélkül és meg iszsz is szoptattal, de anyukad vigyáz a gyerekre heti egyszer, akkor is szar vagy, mert magadnak szulted miért passzolod le. Na érted. És akiknek elege van ebből a sok blődségből, azok magukra aggatjak csakazertis a szaranya címkét. Mert végső soron mindenki az a nap végén. Ki ezért, ki azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!