Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell beszólogatni, ha...

Miért kell beszólogatni, ha valaki tudatosabban, öko-módon akarja nevelni a gyerekét?

Figyelt kérdés

Én ezt tapasztalom a saját példámon. Ha szóba jön pl. a pelenkázás akár családi, akár baráti körben és mondják, hogy milyen márkát vegyek majd, én meg közlöm, hogy már kinéztem a mosipelusokat, egyből jönnek a megjegyzések, hogy ez hülyeség, biztos nem fogom csinálni gyerek mellett, majd meglátom, hogy nem lesz erre időm (akkor másoknak hogy van). Szóltam, hogy nem kell majd hozni semmiféle babatusfürdőt, sampont és hasonlót, mert ezek egy részére nincs szükség szerintem és amit használni fogok, azt majd én tudom, milyen természetes, natúrkozmetikus márkából szeretném beszerezni.

Szóba jött, hogy használtan fogok beszerezni sok cuccot, áh, nehogy már, azért azt csak ne. Hogy nem akarok babapsikótát meg cukros dolgokat adni 2-3 éves koráig, míg nem muszáj? Úristen, de nagy baromság, majd biztos cukorzabáló lesz emiatt felnőttkorában. Öko-módon mosok? Hülyeség, azzal biztos nem tudom majd kimosni a foltokat..

Szóval értitek? Én már nem is szívesen beszélek ilyesmikről, mert a többség leszólja az öko életmódot, hogy hülyeség? De miért?! Én se kérdezek meg senkit, hogy te miért ezzel-meg azzal a vacakkl fürdeted-eteted-látod el a gyereked, nem teszek megjegyzéseket, nem vágok pofákat, nem osztogatok tanácsokat, mert nem az én dolgom.

Ez visszafele miért nem tud működni?

2020. aug. 2. 17:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
64%
Első gyerek lesz, ugye? Ilyenkor mindig rászáll a kismamákra néhány közlés kényszeres anyuka, hogy kiélje a tanítási hajlamát. Ne aggódj, lehet évek óta érlelték a mondandójukat. Ha vita nélkül kivárod, hamarabb szabadulsz.
2020. aug. 2. 23:32
 22/26 anonim ***** válasza:
32%
Lehet rossz családba születtél.
2020. aug. 2. 23:56
 23/26 anonim ***** válasza:
80%
Azért az elég komikus, hogy valaki újdonságnak titulálja a környezettudatos életmódot, amikor az a normális és csak a fogyasztói társadalom hozta be az eldobható dolgokat az utóbbi pár évtizedben. :D
2020. aug. 3. 07:18
 24/26 anonim ***** válasza:
38%
Elso gyerekeskent total aterzem. En tul lusta lennek a mosi pelushoz de az hogy allandoan kapom a keretlen... Nem is tudom, nem tanacsok ezek hanem tenyszeru vitathatatlan kijelenteseket, tok idegesito. A kedvencem ez az ugyse lesz idod ra... 13 eves korom ota a boltba nem megyek smink nelkul, nekem fontos, 10 perc alatt feldobom. De miota terhes vagyok csak azt hallom hogy nem fogok hajat mosni hetekig es felejtsem el a sminkelest. Kizartnak tartom, hogy ennyi ev utan ha kimozdulok ne lenne egy lopott 10 percem erre mert nekem fontos. Pont egy baratnom mondja ezt aki kb forumokon flamelve elte az elso felevet a gyerek mellett es leszolta azt aki sminkelve ment a jatszora. Pont annyi ideje lett volna feldobnia azt a hon ahitott sminket ha akarta volna pl forumozas helyett. De engem aztan nem izgat ki sminkel meg ki nem, csak szerintem alap hogy mindenki arra szakit idot ami fontos neki. Ha neked fontos lesz a mosipelus akkor megoldod majd ebben biztos vagyok. Nem szabad hagyni hogy elbizonytalanitsanak, nekem se konnyu en is kuzdok nap mint nap. Par het es jon a pici :)
2020. aug. 3. 20:43
 25/26 anonim ***** válasza:
57%

Nem kell velük foglalkozni. Hogy mire lesz időd azt úgy is a babád és te igényeid határozzák majd meg. Vannak, akiknek jól alvó, nem sírós, nem hasfájós babáik vannak, és kényelmesen van idejük mellette szinte bármire. De olyat is ismere, akinek rosszulalvó, fájós pockú babája volt , mégis mindennap kisminkelte magát, és a házban sem állt a sz*r. Nem kell az ijesztgetésekkel foglalkoznj, az egész arra megy ki, hogy magukat emeljék piedesztálra, hogy ők micsoda dolgokon vannak túl és hogy ez mind rád vár. Az embernek arra van ideje, amire szán. Ha van ott teljes értékű apuka, aki nem csak a tökeit lógatni jár haza, akkor főleg. Te eldöntötted, hogy így szeretnéd: hajrá. Én is mosható pelenkákkal szeretnék kezdeni, legalább kipróbálás szintjén, menstruációhoz is nagyon beváltak a mosható betétek és az intimkehely, nekem nagyon jó érzés látni, hogy mennyivel kevesebb ilyen jellegű szemét keletkezik, miközben a tisztításukra fordított víz, áram minimális. Lehet pelenkáknál másképp lesz, de egy próbát megér.

Egyébként meg 50 évvel ezelőttig hogy volt idejük az asszonyoknak nem hogy kimosni, de élére vasalni azt a sz*r textilt? Nem hiszem, hogy gyereket nevelni a 21. században annyival idôigényesebb...

2020. aug. 3. 20:53
 26/26 anonim ***** válasza:
82%

te miért ezzel-meg azzal a vacakkl fürdeted-eteted-látod el a gyereked

Kérdező, miért kell beszólni, ha valaki nem öko-módon akarja nevelni a gyerekét?

2020. aug. 4. 07:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!